VM-gull til Marit Bjørgen i 10 kilometer fristil betales med 3,2 ganger pengene.
VM-gull til Marit Bjørgen i 10 kilometer fristil betales med 3,2 ganger pengene. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Marit Bjørgen til flott odds

Vi nøler ikke med å anbefale Marit Bjørgen som vinnerspill i dagens 10 kilometer fra Falun.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill tirsdag:
Dagens langskudd 1:  City kan tukte Barcelona
Dagens langskudd 2:  Leeds endelig et vinnerlag
Oddstips:  Genoa er best i byen
V64 Jägerso: Solid banker i åpen omgang
V5 Drammen:  Frekk banker sender oss til lukene

Tirsdagens langoddsprogram består blant annet av to storkamper i Champions League. Det spilles også full runde i Championship og en utsatt kamp i Italia. På hockeyfronten kan vi spille på Get-ligaen, SHL og NHL.

I Falun er det bare å glede seg til 10 kilometer fristil for kvinner.

Nettavisen Sportspill satser hardt på ski-VM og har i den anledning alliert seg med Petter Soleng Skinstad som oddsekspert under hele mesterskapet. Soleng Skinstad er aktiv langrennsløpet og representerer Team Veidekke Innlandet, et av Norges Skiforbunds regionlag. Han ble nummer 20 på 15 kilometeren under NM og nummer 21 på 30 km fellesstart og og konkurrerte i Skandinavisk Cup i nettopp Falun i begynnelsen av januar i år.

Soleng Skinstad vil sammen med undertegnede (Sportspill-sjef Kurt Leirvåg) servere daglige tips til ski-VM. 

10 km fristil - Vinner Marit Bjørgen? Ja 3,20
Denne øvelsen kommer til å bli meget spennende, og det er tre gullkandidater slik vi ser det. Charlotte Kalla, Therese Johaug og Marit Bjørgen.

Norsk Tipping har satt Kalla til snau favoritt (2,20), Johaug til nestfavoritt (2,40), mens gull til Marit Bjørgen til 3,20. Man kan saktens argumentere for alle tre, men til slik odds er det selvsagt Marit Bjørgen som er det interessante spillet.

De som erindrer tilbake til Tour de Ski, vil huske at vi fikk 2,20 i odds på Marit som sluttvinner da, og Marit skulle altså kun gjøre en prestasjon under pari her i VM, før oddsen steg markant på henne.

Parallellen kan gå til både Petter Northug og Ingvild Flugstad Østberg som begge løftet seg til lagsprinten etter å ha skuffet litt i øvelsen før. Værforholdene er usikre i Falun tirsdag, men arrangørene har preparert løypene svært godt de siste dagene.

Det er ikke ofte man får 3,20 i odds på at Marit Bjørgen vinner et skirenn og til slik odds, er man nærmest "forpliktet" til å sette pengene på Marit.