Marokkos's Achraf Hakimi (til daglig i Real Madrid) i generalprøven mot Estland sist lørdag.  Marokko vant den kampen 3-1.
Marokkos's Achraf Hakimi (til daglig i Real Madrid) i generalprøven mot Estland sist lørdag.  Marokko vant den kampen 3-1. Foto: Jarek Joepera (AFP)

Marokko innfrir favorittstempelet mot Iran

Marokko er ganske klare favoritter i fredagens VM-kamp mot Iran.

Kommersielt

Sportspills øvrige fredagsmeny:
VM-singel 1: Superspissene skyter Uruguay til tre poeng
VM-singel 2: Marokko innfrir favorittstempelet mot Iran
VM-singel 3: Spania lar seg ikke påvirke av trenerbråket
Fotball-VM: Slik ser du fotball-VM på TV
VM-quiz: Hvor mye kan du om Iran?
Overgangsvinduet:
Sjekk siste nytt
V65 Biri:
Tetbanker funnet ved Mjøsas bredde
V65 Axevalla:
Stortalentet bankes i flott omgang
V64 Lindesberg:
Forrykende V64-omgang med herlige objekter
V75 lørdag:
Drømmelørdag med doble V75-omganger

Det er tre herlige VM-kamper på oddsprogrammet denne fredagen. Høydepunktet er utvilsomt Slaget om den iberiske halvøy mellom Portugal og Spania. Det er også en del kamper fra lavere divisjoner i Norge og Sverige, i tillegg til at det spilles full serierunde på øverste og nest øverste nivå i Irland.

Marokko - Iran H 2,20 (spillestopp kl 16.55)


Meget viktig åpningskamp i gruppe B, som ellers består av Spania og Portugal. En eventuell taper i denne kampen, vil ligge svært dårlig an med tanke på avansement til sluttspill.

Se VM i fotball på TV 2

Marokko gjør sitt første VM-sluttspill siden 1998 og vant sin kvalifiseringsgruppe med tre seire og tre uavgjorte og slapp ikke inn mål i noen av dem. Har vunnet fire av sine fem treningskamper i 2018, dog mot svært beskjeden motstand. Forsvarsspilleren Medhi Benatia er den største profilen og det er knyttet visse forventninger til Marokko i dette mesterskapet.

Klikk her for å levere dette spillet

Iran var også med i Brasil-VM i 2014 og en god del av spillerne som var med der, er også i troppen nå. Var i gruppe med Argentina, Bosnia og Nigeria i Brasil og fikk med seg ett poeng fra gruppespillet (0-0 mot Nigeria). Tapte 1-2 for Tyrkia borte i den siste treningskampen før VM og har heller ikke møtt veldig tøff motstand i oppkjøringskampene til VM og det er vrient å si skråsikkert hvor bra (eller svakt) dette laget er. Velkjente Carlos Queiroz er trener for laget og spissen Sardar Azmoun (til daglig i Rubin Kazan) er kanskje den største attraksjonen for Iran (elleve mål i kvaliken og 23 mål totalt på 31 landskamper).

Det er nok en viss U-fare i denne kampen, men Marokko er helt klart en berettiget favoritt. Vi setter pengene på Marokko til godkjente 2,20 i odds.

Klikk her for å levere dette spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør