FRUSTRASJON: Zlatans 2015 har blitt preget av mye frustrasjon, men også mange mål.
FRUSTRASJON: Zlatans 2015 har blitt preget av mye frustrasjon, men også mange mål. Foto: Nicolas Tucat (Afp)

Marseille kan le sist i gullkampen

I en knalljevn gullkamp i Ligue 1, har Marseille en gylden sjanse til å sikre seg et forsprang over PSG.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige meny søndag:
Oddstips 1: Store ting på gang i Valencia
Langskudd: Desperate Burnley kan sjokkere Spurs
V4 Romme: V4-omgang med frekke objekter
V75 Romme: V75-omgang med 13 mill i jackpot

Det er flott langoddsprogram denne søndagen. Hele Europa er i sving og det er bare én dag til Tippeliga-start.

På lørdag løsnet det litt på oddstipsene, og én singel (til 2,15 i odds) og dobbelen (til 3,30 i odds) sørget for en fornøyelig påskeaften.

Dagens single 2
Marseille - PSG, H 2,80

Dagens single 2

Marseille - PSG H

Denne kampen må man bare få med seg. Når sesongen er over, kan det godt hende at dette er de 90 minuttene som avgjorde det hele.

For etter tretti runder er ståa slik: PSG leder med 59 poeng, Lyon følger med 58 og Marseille står med 57. Monaco og St Etienne følger på plassene etter, få poeng bak.

De fleste vil nok holde PSG som favoritt, for de har endelig kapret toppen etter en svak sesonginnledning. Men Marseille og Lyon vil neppe la det skje uten kamp og PSG har i tillegg Champions League på tallerkenen.

For Marseille kom landslagspausen på et passende tidspunkt. Marcelo Bielsa har en tendens til å slite ut sine spillere og et par ukers hvile kan være akkurat det de behøvde.

Uansett: de siste seks obligatoriske kampene har endt med to seire og tre uavgjort. Ikke en super formkurve.

Abdel Barrada er skadet og Giannelli Imbula er suspendert. På Stade Velodrome har hjemmelaget en solid statistikk på 11-2-2.

PSG jakter tre på rad
Zlatan og hans mannskap er endelig på toppen av Ligue 1 og ønsker naturligvis å holde seg der. De har faktisk vunnet fem oppgjør på rad mot dagens motstander.

Før pausen skåret Zlatan hat trick og sikret seier over Lorient, etter et forsmedelig 3-2-nederlag for Bordeaux. En stor triumf sikret de på Stamford Bridge etter å ha slått Chelsea ut av Champions League.

Likevel: det virker ikke som om alt er fryd og gammen i den franske hovedstaden. Den svenske superstjernen kommer oftere i søkelyset for negative affærer enn før. Og harmonien spillerne mellom virker ikke alltid å være den beste.

5-7-3 er bortestatistikken som forklarer hvorfor PSG har brukt så lang tid på å nå toppen. Lucas Moura er eneste skadefravær for gjestene.

Denne kampen blir nesten vinn eller forsvinn for Marseille i gullkampen. Vi tror de kaprer tre livsviktige poeng til lekre 2,80 i odds.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør