Cruzeiro-fansen har ikke hatt mye å juble for så langt denne sesongen.
Cruzeiro-fansen har ikke hatt mye å juble for så langt denne sesongen. Foto: Douglas Magno (Afp)

Mesterlag i krise

Cruzeiro har vært Brasils beste lag de to siste sesongene, men 2015 har vært et mareritt.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Oddstips: 
England kan ta Japan også
Wimbledon:
  Tomic kan få trøbbel
V76 Kongsvinger:  Herlig travfest
V4/V5 Øvrevoll:  Superspennende meny i Bærum

Onsdagens oddsprogram består av kamper fra Champions League-kvalifiseringen, fotball-VM for kvinner og diverse klubbkamper fra Sverige, Brasil, USA og Sør-Korea. Det er også full rulle i Wimbledon.

Gremio – Cruzeiro H 1,85
Gremio trøblet litt i starten av sesongen, men har hatt en fin formutvikling og ligger på femteplass med 17 poeng etter 9 runder i brasiliansk Serie A. Opp til serieleder Sport Recife skiller det bare to poeng, og hjemme er det blitt fine 4-1-0 på fem kamper.

Keeper Marcelo Grohe er tilgjengelig igjen grunnet Brasils tidlig sorti i Copa America. I tillegg er to forsvarsspillere tilbake fra karantene etter å ha stått over borteseieren mot Avai forrige runde. Dermed er fraværssituasjonen meget god for trener Roger Machado.

Cruzeiro har slitt med mange skadefravær innledningsvis på sesongen, og 10 poeng og 13. plass er langt under pari for klubben som vant serien suverent både i 2014 og 2013. Kommer fra 0-1-tap for bunnlaget Coritiba og middelmådige Chapecoense.

Trener Vanderlei Luxemburg ser ut til å få tilbake fire-fem av totalt ni spillere som stod over søndagens kamp, men midtbanespilleren Henrique (karantene) er ny på fraværslisten. Det er usikkert om Allano (midtbane), som skadet seg sist, blir klar. Forsvareren Eugenio Mena er fortsatt opptatt med Copa America for Chile.

Gremio har spilt bunnsolid på hjemmebane denne sesongen og bør ha gode muligheter for et formsvakt Cruzeiro som fortsatt har flere tunge fravær.

Dette spillet kan ikke leveres som singel. Det vrimler ikke av gode kombinasjonsmuligheter på oddsmenyen i dag, men det finnes en mulighet i koreanske K-League.

Seongnam – Daejon H 1,40
Vi har kommet godt over halvveis grunnspillet i K-League, der serien om 15 runder skal deles i en mesterskapsrunde og en nedrykksrunde.

Seongnam er landets mestvinnende klubb med sju seriemesterskap, men laget må jobbe for å komme med i mesterskapsrunden i år. Etter borteseieren over Ulsan Hyundai forrige runde, ligger Seongnam på niendeplass. Det skiller to poeng opp til Jeju på den gjeve sjetteplassen som gir mesterspill.

På de siste seks hjemmekampene er det blitt 2-3-1.

Nyopprykkede Daejon, som er et lag med svært få pokaler på klubbhuset, har fått et brutalt møte med K-League. Fasiten etter 18 runder er 8 poeng og desidert sisteplass.

På bortebane står laget med 1-1-6 og 4-14 i målforskjell, og det er blitt tre strake tap på fremmed gress.

Da lagene møttes på Daejeon World Cup Stadium i april, vant Seongnam hele 4-1.

Det skal være klasseforskjell på disse lagene, og Seongnam fikk en opptur med borteseier forrige runde. Hjemmelaget har også hatt fire hviledager, mens Daejeon var i aksjon så sent som søndag.

Dette bør bli hjemmeseier.

Vær obs på tidlig kampstart i Sør-Korea. Kampen spilles klokken 12.30. Gremio – Cruzeiro starter 03 natt til torsdag.

Samlet odds for dobbelen: 2,59.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør