Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)

Mjølner på vei tilbake

Det er lenge siden Mjølner har preget norsk fotball, men i år kan bli opprykk til Adecco. Sjekk vårt oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny søndag:
V75 Solvalla: Festen fortsetter i Stockholm
Trav Sørlandet: Spennende nachspiel i sør

Søndagens langoddsprogram er preget av pinsen og ikke minst at EM i fotball kun er 12 dager unna. Selv om det er 44 objekter på dagens liste er det langt mellom godbitene. Norsk fotball fra andre- og tredjedivisjon er vrient og ellers er det kamper fra Finland, Sverige og Brasil som dominerer listen. Norsk Tipping kjører i all hovedsak sin gjerrigste skala på disse kampene og favorittene settes til veldig lav odds. Vi nøyer oss med et singelspill denne søndagen og gleder oss allerede til både Tippeliga og Adeccoliga mandag.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd:
Mo - Senja
En kamp fra 2. divisjon avdeling fire. Begge lagene har skaffet seg ti poeng på de seks første serierundene. Mo står med 2-0-1 hjemme i Mo I Rana, mens Senja tapte sine to første bortekamper (mot hhv Lørenskog og Moss). Sju poeng på de tre siste. I følge våre rapporter fra nord er dette å anse som en svært jevn batalje. Når hjemmelaget da prises til 1,80 og bortelaget prises til 2,8 er det ingen tvil om hvor verdien ligger og borteseier til 2,80 er verd noen kroner på en utfordrende spilledag.

Dagens avslag:
Cheltenham - Crewe

Det har ikke vært lett å forutsi utfallet av playoffkampene i England denne våren og denne er intet unntak. Dette er altså opprykksfinale om retten til å spille i League One neste sesong. Gårsdagens opprykksfinale mellom Sheffield United og Huddersfield gikk til straffespark og det er slett ikke utenkelig med et lignende scenario i ettermiddag. Oddsen frister uansett ikke på noen utfall. Disse lagene får spille i fred.

Det er V75 og Elitlopp fra Solvalla søndag og store penger å spille om - kjøp en lyntotokupong i spillboksen under:

Dagens spill
Mjølner - Moss
Oppgjør mellom to lag som frister tilværelsen i "skyggenes dal". Mjølner snuste på toppen i norsk fotball på slutten av 70-tallet, men har ikke hatt noen suksess det siste tiåret. Endte på åttendeplass i denne divisjonen i fjor etter å ha levert bra hjemme i Narvik, men middels på reise.

Moss vant som kjent seriegull så sent som i 1987, men det siste tiåret har vært en sammenhengende nedtur med store økonomiske problemer og tilværelsen i 2. divisjon er neppe det mossingene hadde sett for seg. Endte helt nede på tiendeplass i fjor etter svært bedrøvelig innsats på bortebane.

FK Mjølner trenes fortsatt av velkjente Ivar Morten Normark og årest sesongstart har vært meget positiv. Etter seks serierunder topper Narvik-laget avdeling 4 med sine 13 poeng. Det eneste tapet hittil kom tredje sist borte mot Østsiden der Mjølner fikk seiersmålet mot to minutter på overtid (tapte da 1-2 etter å ha ledet 1-0 til pause). I ettermiddag skal midtbanespilleren Vetle Vinje være tilbake etter eksamen, for øvrig skal det ikke være nevneverdige problemer for Mjølner som står med 2-1-0 på kunstgresset hjemme i Narvik.

Moss som trenes av velkjente Tor Thodesen har ikke fått noen god sesongstart og har i tillegg slitt med skader, noe laget gjør fortsatt. Etter seks serierunder ligger Moss på ellevteplass med seks poeng. Borte er det kun blitt to poeng (0-2-1). Kampen i ettermiddag er årets første på kunstgress, det er neppe noen fordel. Henriksen, Fredriksen, Edelsteen og Næss er blant dem som er ute med skader.

Inntil vi ser en bedring hos Moss, tror vi laget får trøbbel i Narvik i ettermiddag. Godtgående Mjølner er gode på hjemmebane og vi spiller våre søndagskroner på mer suksess for Ivar Morten Normark og Mjølner i ettermiddag. Oddsen for hjemmeseier er 1,80 og kampen kan gledelig nok spilles som singel.

Spilleforslag søndag (spillestopp kl 14.55):
Kamp 7 FK Mjølner - Moss 1,80 3,95 2,70
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør