Joachim Olsen, Mjøndalen IF MIF
Joachim Olsen, Mjøndalen IF MIF Foto: Wikipedia Commons

Mjøndalen langt fra sjanseløse

Vi tror Sandefjord kan få en liten nedtur når bruntrøyene kommer til byen. Her er fredagens oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Det begynner for alvor å rulle rundt om i de europeiske ligaene, og vi finner 34 objekter på langoddsen fredag. I Frankrike starter Ligue 1, og vi finner til og med engelsk fotball på programmet, riktignok fra conference-nivå. Ellers er det mye tysk og fransk fotball, og enkelte objekter fra OL, Irland, Sverige og Danmark. Tre norske kamper finner vi også.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
14. Ängelholms FF - Halmstad H 2,50

Hjemmelaget har tapte 1-4 og 0-4 i sine to siste, men er normalt sterke på eget gress (6-1-2 totalt). Halmstad ligger på plassen foran hjemmelaget, den viktige 3. plassen som gir play-off til Allsvenskan, men Halmstad har ikke bedre enn 2-3-4 på bortebane. Formen er heller svak, kun én seier på de siste seks. 2,50 for at Ängelholms FF finner tilbake til gode, gamle takter er spennende og verdt noen kroner.

Dagens avslag
2. FC Köln - SV Sandhausen H 1,55

Forrige sesong var hjemmelaget i 1. Bundesliga, Sandhausen i 3. Liga. Likevel er nok ikke kvalitetsforskjellen så stor per i dag. Köln imponerte slett ikke forrige sesong og de røk 0-1 for Braunschweig i første spillerunde, med mye nytt i spillerstallen. Sandhausen klarte bare 1-1 hjemme mot FSV Frankfurt, men de er slett ikke sjanseløse i Köln slik vi ser det, og 1,55 på hjemmeseieren spilles ei.

Dagens spill
Oddsen virker ganske riktig satt i Vålerenga - Odd, men vi stusser på oddssettingen i Sandefjord - Mjøndalen. Vi lar alt annet ligge og ser på kveldens oppgjør i Adeccoligaen.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

23. Sandefjord - Mjøndalen
Sent avspark i Sandefjord denne gangen, 20.30 fredag er ikke normal Adecco-tid, men det er ventet mye folk, bra vær og god stemning.

Sandefjord topper formtabellen med 5-0-0, til tross for at spillerstallen ikke er spesielt stor og at det har vært et par fravær blant de som normalt kunne startet kamper. Forrige helg ble det 3-0 i Tromsdalen, helgen før ble det 1-0 hjemme mot Hødd i kamp man ikke var helt fornøyd med eget spill. Trener Arne Sandstø mener en grunn til den gode uttellingen er at laget har fått spille med noenlunde samme mannskap i mange kamper på rad, de har hatt en god kjemi og kontinuitet, og da går det bra selv om man ikke har den største benken. 4-2-2 på hjemmebane.

Klubben melder at rutinerte Kenneth Dokken (m) er tilbake i troppen for første gang siden den skumle hodeskaden han fikk i 2. runde mot Sarpsborg. Han skulle egentlig spilt rekruttkamp sist mandag, men den ble avlyst grunnet regn. Dokken starter trolig på benken. Victor Demba Bindia (f) er på vei tilbake etter en strekk, men blir neppe klar for om noen uker. Peter Magnusson (f) spilte sin siste kamp for Sandefjord mot TUIL sist helg og er nå gått til svenske Brage. Yaw Amankwah (f) returnerer fra suspensjon.

Mjøndalen er også et formlag. Med kun ett tap på de ti siste spilte og 3-2-0 på de fem siste, er Bruntrøyene oppe på en meget sterk 5. plass, fire poeng bak Sandefjord på direkte opprykk. Forrige bortekamp spilte de 2-2 i Bodø etter at Glimt utliknet rett før full tid. Seier 2-1 borte mot Ranheim reisen før. Dette er sterke resultater og det scores flittig. 2-3-3 på bortebane.

Det var noe improvisering i forsvarsrekka sist grunnet småskadde spillere, og dessuten var Helton (f/m) hjemme i USA på begravelse. Han skal være tilbake her. Rønningene (f) med vond rygg og Bernstein (f) spilte en omgang hver forrige helg, Strange (f) var ute og kan måtte stå over igjen. Viktige Kirkevold (a) er suspendert for tre gule kort. En positiv nyhet er at Erik Midtgarden (m) er tilbake i Mjøndalen på utleie fra LSK, der han fikk lite spilletid. Midtgarden har 52 kamper og 23 mål for bruntrøyene 2009-11, høyt scoringssnitt for en midtbanespiller. Ut av laget går Sverrir Gunnarsson (m), men han er tilgjengelig til kveldens kamp før han reiser hjem til Island.

Mjøndalen har et 0-3-resultat å hevne fra det omvendte oppgjøret.

Her gir Norsk Tipping 1,40 på Sandefjord. Vi kan ikke skjønne denne lave oddsen, da Mjøndalen er en tøffere motstander enn alle de fem Sandefjord har slått på rekke og rad nå. Mjøndalen er i god form, dog mangler de Kirkevold, men mon tro om ikke Midtgarden bidrar med et mål eller to. Vi tenker i de baner, og spillet blir UB til 2,35, at Mjøndalen klarer uavgjort eller vinner. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 20.25.

23. Sandefjord - Mjøndalen (0-1) 2,10 3,65 2,35

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør