Joachim Olsen, Mjøndalen IF MIF
Joachim Olsen, Mjøndalen IF MIF Foto: Wikipedia Commons

Mjøndalen maler på

Bruntrøyene er sterke for tiden og skal slå ligaens svakeste bortelag. Her er søndagens første oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny søndag
V5-5 Sørlandet: Hamre viser muskler
Tippetips: Poeng til Bergen, igjen
Oddstips 1: Sterke Bruntrøyer
Oddstips 2: Nå vinner Vålerenga

Langoddsen innleder med fotball fra Sveits og sykkelsport. Deretter følger en rekke objekter fra norsk, dansk, svensk og finsk fotball. Legg merke til at kampene i Tippeligaen og Adeccoligaen har avspark klokken 16.00, to timer tidligere enn vanlig. Utover kvelden kan vi kose oss med fotball fra Island, Irland og Brasil.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
17. Tromsdalen - Start - (pause) U 2,20

Norsk Tipping spekker opp programmene med pause-spill til mange kamper nå som det er generelt lite som skjer i fotball-europa. Dette ga muligheten for langskudd-treff på Viking-ledelse til pause til 6,50 i Molde i går, og nå skal vi prøve å runde av uka med enda et treff.

Det skal skje i Tromsdalen, der hjemmelaget ligger nede for telling etter 2-7 mot HamKam og med skadeproblemer i laget. Etter sjokk-tapet sist og 1-6 i sekken til pause på Hamar, blir det garantert oppstramming defensivt hos TUIL. Samtidig returnerer den viktige backen Eirik Yndestad fra suspensjon. Hjemme i Dalen er ikke TUIL så svake, og de to siste her har gitt 0-0 mot Sarpsborg og 3-2 mot Hødd. Begge sto uavgjort til pause. Starts siste bortekamper har gitt 0-0 på Høddvoll og 3-2-seier mot Bærum. I Bærum lå Start under til pause. 2,20 for at et antatt ultradefensivt TUIL holder Start til 0-0 til pause er et fint langskudd som vi har god tro på. Spillet går selvsagt også inn ved 1-1, 2-2 og så videre.

Dagens avslag
3. BSC Young Boys - Grasshopper Club Zürich H 1,30

Vi må riste litt på hodet nå vi ser de lave favorittoddsene Norsk Tipping tilbyr fra de litt mindre kjente ligaene, som den sveitsiske, irske og portugisiske for eksempel. Super League i Sveits er helt i oppstartsfasen og Young Boys har ikke noen tradisjoner for å hevde seg mot Grasshoppers. 1,30 på denne hjemmeseieren kan fort bli en dårlig start på dagen og oddsen er så lav at innsatser er utelukket fra oss.

Dagens spill
Etter en vrien dag i går ser vi flere muligheter i dag. Vålerenga skal spilles mot Stabæk i Tippeligaen, men vi starter dagen med to sannsynlige vinnere i Adeccoligaen.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

55. Mjøndalen - Notodden
Adeccoligaen. Mjøndalen viser god form, og hadde marginene med seg da de tok en historisk borteseier mot Ranheim forrige helg. Dette kom etter 2-1 hjemme mot Kongsvinger og 2-2 på Strømmen. Mjøndalen på hjemmebane er blitt noe av det vanskeligste man kan råke ut for i Adeccoligaen, de har 4-1-1 på egne baner hittil. Opprykk er mye nærmere enn nedrykk og stemningen er nok meget god etter 2-1 i Trøndelag sist.

Ivorianeren Vamouti Diomande er ny spiller på Nedre Eiker, han er en venstre kantspiller. Dio spiller ikke før i august. Skadeplagede Fredrik Gulsvik (a) forlater Mjøndalen. Få eller ingen nye skader, men Helton (f) er suspendert.

Notodden spilte 2-2 hjemme mot Hødd forrige helg, og tok et kjærkomment poeng etter fire strake tap. Formen må likevel beskrives som dårlig. Som bortelag er Notodden i den dypeste kjeller, statistikken viser 0-0-6 og en målforskjell på 1-20.

Det har vært mye skadetrøbbel for Notodden i det siste, og fortsatt er Tarjei Dale, Marius Lundeberg Enger, Christian Bjerke og Bardh Shala ute. Dette er troppen:

Anders Larsen, Nuno Marques, Jan Tore Amundsen, Klas Tømmer Ufs, Erlend Helgerud, Lars Lien, Steffen Jenssen, Kristian Jahr, Borgar Velta, Paal Christian Alsaker, Andreas Granerud, Tor Omar Sande, Øystein Aksnes, Håvard Kleven, Martin Holmen, Alexander Nynes, Einar Lundefaret og Erik Sergio Skogen.

Kort reisevei for Notodden denne gangen, men kampen blir meget tøff for de blåhvite og vi ser ingenting som tyder på poeng til bortelaget. 1,55 for hjemmeseieren er godkjent og spilles i en dobbel.

38. Alta - Ranheim
Adeccoligaen. Alta skapte ingenting i Kristiansand og var sjanseløse sist helg da det ble 0-4 for Start. Det begynner å se mørkt ut, med skader i laget og fortsatt bare én seier. 1-5-7 totalt gir bunnplassering nå som Bærum har begynt å ta poeng. Alta har tradisjonelt vært farlige i Finnmarkshallen. Nå står de med 1-2-4 på syv spilte her og røk 2-3 for Strømmen sist de var i aksjon.

Svein Ove Thomassen returnerer fra suspensjon. "Marerittet fortsetter" skriver Altaposten, og forteller at trener Rune Berger nå også mangler Trond Fredrik Ludvigsen (m) etter en skade på trening. "Fra før er Eirik Erlandsen, Christian Gauseth, Sega Ngom og Markus Rolandsen definitivt ute, mens Jesper Törnqvist og Jacob Nilsson er høyst tvilsomme foran søndagens oppgjør." Dog er Christian Reginiussen blitt bra etter en liten skade mot Start.

Ranheim sliter litt med økonomien og samarbeidet med RBK er avsluttet. Forrige helg tapte de hjemmekampen mot Mjøndalen 1-2, en jevn affære der de ikke var spesielt effektive foran mål. De er fortsatt et topplag i Adeccoligaen, de er nummer 4 med 6-4-3 totalt, men situasjonen er lite lystig. Dog har lokalt næringsliv og nå sist TrønderEnergi kommet på banen med økonomisk krisehjelp, så dette ordner seg nok for trønderne. Sportslig sett er det lite å utsette på Ranheim, de er gode og det var sjansesløsing som gjorde at de tapte sist. Sterke 4-1-2 på bortebane.

Lite skader. Gjermund Åsen har meldt permanent overgang fra Rosenborg etter å ha vært på lån i Ranheim en stund.

Alta er langt nede nå. De vil ha store problemer med å vinne kamper så lenge de har så mye skader. Vi tror Ranheim setter sjansene denne gangen, og vinner i Finnmarkshallen. 1,80 for borteseier her gir oss en dobbel til 2,79. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 15.55.

38. Alta - Ranheim 3,30 3,45 1,80
55. Mjøndalen - Notodden 1,55 3,60 4,40

Total odds 2,79

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus