Foto: Scanpix

Modo har fått opp dampen

Per Åge Skrøder og hans Modo er i knallform og og vi tro laget tar sin fjerde strake seier torsdag.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny torsdag:
Oddstips 2: Napoli for halv maskin
Dobbel V5 Bergen: Endelig casino i Bergen
V5 Øvrevoll: Banker med perfekte forutsetninger

Lunsjtrav Bjerke: Det går så det griner

Torsdagens langoddsprogram består av andre runde i gruppespillet av Europa League og fulle hockeyrunder i både Sverige, Finland og Norge. Og med all respekt for Champions League, så er det spillemessig som vanlig betydelig mer interessant i Europa League. Også i hockeyen er det interessante spill denne torsdagen og vi har en hyperinteressant spilledag foran oss. Totalt er det 67 spilleobjekter på dagens liste.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
Newcastle - Bordeaux B 2,80
Europa League der Newcastle til tross for kraftig redusert mannskap fikk med seg ett poeng i bortemøtet med middelmådige Maritimo for fjorten dager siden. I kveld må laget helt sikkert unnvære sitt faste midtstopperpar (S. Taylor og Coloccini) og ellers er det grunn til å tro at manager Alan Pardew vil gjøre flere andre endringer. Søndag venter hjemmekamp mot Manchester United i Premier League og den kampen har nok større fokus. Bordeaux slo til med en knallsterk borteseier mot Lyon i Ligue 1 i helgen og er foreløpig ubeseiret etter sju serierunder i den hjemlige ligaen. Belgiske Club Brügge ble overbevisende slått 4-0 i den første gruppespillmatchen. Bordeaux kommer til England med sin sterkeste tropp og skal ha en flott sjanse til å ta tre poeng i kveld. 2,80 for borteseieren mot et svekket Newcastle er et klart langskudd torsdag.

Videoton - Sporting Lisboa H 4,20
Gode lag som Gent og Trabzonspor ble slått ut av ungarske Videoton på veien til dette gruppespillet og det forteller at det er en viss kapasitet i dette laget. 0-3 borte mot Genk i den første gruppespillkampen var dog skuffende. Sporting LIsboa på sin side åpnet med 0-0 hjemme mot Basel og har hatt en svak start i den hjemlige ligaen (1-3-1) mot middels motstand. Tre mer eller mindre faste midtbanespillere er ikke engang med til Ungarn og midtstopperen Xandao soner karantene. Fryktelig skjeve odds i denne kampen og 4,20 på hjemmeseier er uten tvil for høyt med disse forutsetningene. Videoton et av flere svært spennende langskudd torsdag.

Dagens avslag
Neftchi Baku - Inter

Hjemmelaget som er fra Aserbadsjan fikk med seg et sterkt bortepoeng mot Partizan Beograd i første gruppespilllkamp. Sterke Apoel Nicosia fra Kypros (som var i gruppespillet i Champions League forrige sesong) ble eliminert i playoff. Inter på sin side nøyde seg med 2-2 i sin første kamp mot Rubin Kazan hjemme på San Siro. Søndag venter byderby mot Milan i Serie A og sentrale spillere som Diego Milito, Wesley Sneijder og Antonio Cassano er blant dem som ikke er med til Aserbadsjan i kveld. Mon tro hvor mye Inter legger i denne kampen? Borteoddsen på 1,60 er ihvertfall helt uaktuell.

Dagens spill
På en torsdag med masse ishockey også på programmet, retter vi blikket mot den svenske eliteserien og en meget godt betalt dobbel der.

Modo - Luleå
De svenske eliteserieklubbene har en slags overenskomst om at det ikke skal hentes spillere fra NHL under den pågående lockouten der borte, men Modo var første laget som brøt denne overenskomsten da de hentet forwarden Alexander Steen fra St. Louis Blues. Og Steen har vært en åpenbaring for Örnskiöldsvik-laget. På kun fire matcher har han allerede åtte målpoeng (to scoringer og seks assists). Modo tapte den første kampen med Steen på laget, 0-1 borte for Färjestad. Men deretter er det blitt tre strake seire blant annet mot sterke lag som HV71 og Linköping. Vår egen Per Åge Skrøder står for øvrig med fem poeng hittil. De tre siste hjemme i Fjällreven center er alle vunnet og Modo ligger på fjerdeplass på tabellen, fire poeng bak serieleder HV71.

Luleå er inne på andreplass med sine 17 poeng, men to av de fire siste er tapt. Tirsdag måtte laget tåle årets første hjemmetap (0-1 mot Brynäs). Har færrest baklengsmål av samtlige lag hittil, kun ti baklengs er det blitt på Luleå. I kveld er laget derimot rammet av sentrale skader. Verken Linus Persson (startet samtlige åtte kamper), Pavel Skrbek (startet samtlige åtte kamper) eller Sami Sandell (startet tre av åtte kamper) kommer til start i kveld.

Modo vant begge fjorårets tilsvarende to hjemmekamper 3-1 og har kjempeflyt om dagen. Vi synes 2,10 for hjemmeseieren er fin betaling og Modo spilles torsdag. Kampen kan ikke spilles som singel, så vi må kombinere.

Rögle - Frölunda
Nestjumbo Rögle har fortsatt ikke marginene med seg og er altså på ellevteplass og nest sist med sine skarve seks poeng. Tre av de seks tapene er kommet med ett mål og i bortemøtet mot AIK tirsdag hadde Rögle all verdens utur. Vi lanserte laget som et flott langskudd hjemme mot Färjestad for et par uker siden (2,70 i odds) og da innfridde hjemmelaget med en flott 5-2 seier. I hjemmemøtet med Timrå nest sist hjalp det ikke at laget vant skuddstatistikken klart, pucken ville ikke inn og det endte med 0-1 tap.

Supervariable Frölunda ligger på åttendeplass med tolv poeng. Står med tre tap på sine fire siste og fem av åtte kamper er spilt hjemme i Scandinavum. Har riktignok vunnet to av sine tre bortekamper (mot Växjo Lakers som åpnet dårlig og mot Färjestad da Karlstad-laget var i motflyt). Helt sjanseløse borte mot HV71 tirsdag (endte 1-4). Svenske eksperter holder norske Mathis Olimb som lagets kanskje beste spiller, men han er i tillegg til goalgetter Dick Axelsson skadet i likhet med et par andre spillere.

Rögle gir Johan Fransson sjansen i buret igjen i kveld etter fire kampers hvile, mens Mike Iggulden (41 målpoeng for Växjö i fjor) settes opp en ny rekke. Med åtte baklengs på de to siste får vi tro Fransson er mannen som kan stenge buret i kveld. Utover Fredrik Warg (startet fire av åtte kamper) som er skadet, er det ingen fravær for Ängelholm-laget.

Hjemmelaget er klart bedre enn raden og når bortelaget er satt til favoritt her tross betydningsfulle fravær er vi nødt til å angripe denne hjemmeseieren til flotte 2,35 i odds.

Vi får dermed en hockeydobbel fra Sverige til pene 4,94 i odds og vår innsats er som vanlig 100 kroner.

Spilleforslag 1 torsdag (spillestopp kl 18.55):
Kamp 73. MODO Hockey - Luleå HF 2,10 3,65 2,35
Kamp 74. Rögle - Frölunda HC 2,35 3,65 2,10
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspillMest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør