Mohamed Elyounoussi var tilbake i scoringsform mot Strømsgodset og satte inn to av Moldes tre mål.
Mohamed Elyounoussi var tilbake i scoringsform mot Strømsgodset og satte inn to av Moldes tre mål. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Molde kan ikke la RBK herje alene

Molde trenger tre poeng i kveld for å beholde kontakten med serielederen.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill mandag:
Dagens dobbel 1: 
Arsenal på sølvjakt
Oddstips:  Vanvittige tilskuertall i Sverige
Få oversikt:Ukens TV-kamper
V64 Mantorp:Goop har bankeren
V65 Leangen: Amatørkusken som duger

Mandagens oddsprogram består blant annet av kamper fra Tippeligaen, Premier League, La Liga, Allsvenskan, Superligaen og ishockey-VM.

Her lanserer vi dagens andre dobbel.


Viking – Molde B 1,75
Forrige sesong var Molde på et annet nivå enn de andre topplagene, og kampen om gullet i Tippeligaen ble aldri en spennende affære.

Så langt i år har Rosenborg fremstått i en langt bedre drakt enn i 2014, og det er imponerende å se hvordan laget er i stand til å avgjøre jevne kamper som gårsdagens vriene bortekamp mot Odd.

Før kveldens hengekamp i runde seks ligger Molde seks poeng bak Rosenborg, og trøndernes målforskjell er også langt bedre.

Molde rotet vekk tre viktige poeng i åpningskampen mot Odd takket være et vanvittig sjansesløseri, og laget klarte heller aldri å få hull på et defensivt anlagt Haugesund forrige bortekamp. Hjemmekampen mot Strømsgodset sist, der man snudde 0-1 til 3-1, var imidlertid et langt steg i riktig retning for moldenserne.

Joshua Gatt og Magne Simonsen nærmer seg comeback etter langvarige skader, men det vil ta en stund før vi ser Fredrik Gulbrandsen og Mushaga Bakenga på banen igjen.

Viking var langt under pari i lagets siste hjemmekamp og tapte hele 1-4 for Rosenborg. Leverte heller ingen stor forestilling borte mot Sandefjord sist, men klarte å slite seg til 2-1-seier.

Har dermed seks poeng på fem kamper og vil trolig falle ned til tredje sisteplass (kommer an på målscoreren) dersom det skulle bli tap i kveld.

I troppen finnes det flere spillere som trøbler med skader eller som er rustne etter skadeavbrekk. Med tanke på at kampprogrammet også er meget tett for tiden, har trener Kjell Jonevret litt utfordringer når han skal sett opp startelleveren. Suleiman Abdullahi (to mål på de to siste kampene), Joackim Jørgensen, André Danielsen, Indridi Sigurdsson, Makhtar og Anthony Soares er spillere han tar en avgjørelse på i formiddag.

Molde har vunnet de tre siste innbyrdes oppgjørene, og i kveld  tror vi på tre nye poeng mot et Viking-lag som har vist fint lite denne sesongen.

Ingolstadt – Nürnberg H 1,55
Ingolstadt har vært det beste laget i 2. Bundesliga stort sett hele sesongen og kan i praksis sikre opprykk til Bundesligaen i kveld. Bayern-laget har seks poeng ned til Dramstadt på opprykkskvalik før kveldens hengekamp. Med seier mot Nürnberg vil forspranget være på ni poeng når det gjenstår tre runder, og kun vill teori kan frata Ingolstadt opprykket.

Formen er også av det gode slaget. På de siste fem kampene er det blitt fire trepoengere, og de siste to hjemmekampene har endt med seier.

Backen Danny da Costa er langtidsskadet, og kaptein Marvin Matip er ute etter å ha skadet seg i 2-2-kampen borte mot Union Berlin sist. Brasilianeren Danilo Soares og Roger er imidlertid tilbake etter karantene.

Nürnberg har hatt en skuffende sesong, og laget stod med 0-2-5 på de siste sju kampene før det endelig ble tre poeng hjemme mot Sandhausen forrige runde. Det skiller sju poeng ned til Aue på nedrykkskvalik, og mye skal gå galt de siste fire kampene for at laget skal rykke ned.

Den rutinerte midtbanespilleren Jan Polak (57 landskamper for Tsjekkia) er usikker for bortelaget. Landsmannen Ondrej Petrak og midtbanspilleren Junior Mössmer mangler trolig.

Nürnberg er av de svakeste bortelagene i ligaen (4-1-10), og vi tror klart mest på et opprykksjagende Ingolstadt i kveld.

Hele mandagens langoddsprogram finner du her.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør