Mohamed Elyounoussi og de andre Molde-angriperne er i flott scoringsform.
Mohamed Elyounoussi og de andre Molde-angriperne er i flott scoringsform. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Molde straffer Sandefjord

Vi spiller et frekt langskudd i dette oppgjøret.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill lørdag:
Tippetips:  
12 rette med Arsenal
Dagens dobbel:
  Gytkjær elsker å spille mot Start
Oddstips: 
Klopp avslutter med cuptriumf
Superjackpot Solvalla: 
Tipsene som kan gi deg 90 mill.
V65 Drammen: 
Sjekk denne frekkisen

Lørdagens oddsprogram består blant annet av to tippeligakamper, FA-cupfinalen og cupfinaler i flere av de store europeiske ligaene. Det er også en del klubbfotball på menyen.


LANGSKUDD: Molde – Sandefjord, blir det straffespark? Ja, 3,55

Molde spilte god og effektiv fotball borte mot Mjøndalen sist og kunne innkassere tre viktige poeng. Det er positivt å se at laget er i god scoringsform, og på de siste fire kampene er det blitt elleve mål.

Magne Simonsen, Fredrik Gulbrandsen og Mushaga Bakenga befinner seg fortsatt på skadelisten, mens Mattias Mostrøm og Ruben Gabrielsen betegnes som usikre.

Sandefjord har hengt brukbart med sjansemessig i de fleste kampene, men laget mangler kynisme og besluttsomhet foran begge mål. Og da ender det gjerne som hjemme mot Vålerenga sist: Sjansesløseri, enkle mål imot og 0-3-tap.

På bortebane er det blitt null poeng og 5-16 i målforskjell for nykommeren.

Sandefjord er svekket defensivt av karantene på rutinerte Alexander Gabrielsen.

Til tross for en litt ujevn sesongstart, har Molde bøttet inn mål på hjemmebane. Fasiten er 16 på 5 kamper, og vi tror på en enkel seier over et Sandefjord som lekker som en sil.

Det hadde vært fristende å spille en 0-2-handikapvariant på H til 2,20 i odds, men dette objektet er ikke spillbart som singel.

Vi prøver oss derfor på en frekk langskuddvariant. At det dømmes straffe i løpet av kampen betales med 3,55 ganger pengene. Sandefjord fikk staffe imot seg mot Vålerenga sist, og totalt har laget foråsaket straffe i tre kamper denne sesongen (tre av de siste seks).

Hvis man hadde satset 100 kroner på straffespark i hver av Sandefjords ti første kamper til 3,55 i odds, ville innsatsen ha blitt på 1000 kroner og tilbakebetalingen på 1065.

Slikt sett er det altså matematisk "riktig" å sette pengene på straffespark i kveld. Spillet går også inn dersom Sandefjord skulle få straffespark.

Vi mener i tillegg at det er spesielt gode sjanser for at Molde får straffespark i kveld. Laget har skapt nest flest målsjanser så langt denne sesongen, og Sandefjord er det laget som har hatt flest sjanser imot.

Sandefjord gjorde mange personlige feil bakover på banen mot VIF, og det blir ekstra tungt å forsvare seg mot Moldes kvikke angrepsspill når rutinerte Gabrielsen er ute med karantene.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør