Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Molde vinner toppoppgjøret

Tromsø er ikke like sterke på bortebane og dette skal Solskjærs gutter klare. Her er torsdagens første oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny torsdag:
Tippeligaen: Skader og karantener
Oddstips 1: Molde slår Tromsø
Oddstips 2: Nå vinner AIK
Dobbel V5 Bergen: "Ovi" for alle penga

Galopp Øvrevoll: Notnowhoney rett og slett

Langoddsen åpner med finsk fotball og utvaglte objekter fra norsk 3. divisjon. Fra klokken 19.00 går det i Tippeliga og Allsvenskan, så følger spansk og islandsk fotball, en privatlandskamp og flere objekter fra Melodi Grand Prix.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
104. Halmstad - Brommapojkarna B 3,30

Disse er nummer 4 og 3 i Superettan, begge er i god form. Halmstad har 3-1-0 hjemme og blir naturlige favoritter, men dette blir den vanskeligste hjemmekampen hittil. BP vinner hjemme og taper borte, stort sett, men har møtt sterke lag i bortekampene sine og de er ikke sjanseløse her. 3,30 er noe høyt på B i en kamp mellom to jevngode lag. Hjemmebanefordelen betyr en del, men ikke alt. Vi prøver en frekk B i Halmstad til 3,30.

Dagens avslag
107. Norge - videre til finale JA 1,15

Melodi Grand Prix, semifinale 2 av 2. Norges Tooji med låten "Stay" håper å bli en av de 10 som går videre til finale i Baku, av i alt 18 nasjoner i denne andre semifinalen. Stemmer gis både av publikum og en jury. Det er opplest og vedtatt at Norge skal videre, derav den lave oddsen. Vi minner om Sverige i forfjor, de kunne spilles til 1,10 hos Norsk Tipping og de var på forhånd ansett som noe av det sikreste i odds-verden man kunne sette penger på. Sverige gikk ikke videre. Det er for mye politikk som spiller inn i disse avstemmingene, i tillegg til at en uheldig sceneopptreden kan avgjøre. I blant ser man også at en låt som er hauset opp på forhånd får mindre stemmer enn antatt, for alle tror at alle andre stemmer på den, så da kan man være litt mer original selv. Odds på 1,15 er enkelt å takke nei til, selv på en av de "sikre" nasjonene i denne semifinalen.

Dagens spill
Vi ser muligheter både i Tippeligaen og Allsvenskan, og lanserer to dobler i dag, en svensk og en norsk.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

88. Lillestrøm - Aalesund
Lillestrøm tok sesongens første seier borte mot Viking 16. mai. Hjemme mot Sogndal på søndag skulle de følge opp det gode spillet og ta tre nye poeng da trener Haglund manet til samme gode innsats, men du verden så lite de fikk til og så lite de skapte. Handlingslammede og ut av ingenting klarte Lillestrøm likevel å vinne 1-0 på en scoring av Sigurdarson på tampen. Nå ligger de sist av lagene over nedrykk. 2-4-4 totalt gir 10 poeng og en liten luke ned til Fredrikstad og Stabæk.

Fredrik Gulbrandsen blir ikke klar og Arild Sundgot er som kjent ute på ubestemt tid. Men både Frode Kippe og Guy Roger Toinduba er tilbake etter karantene. Ellers kunne fysioterapeut Geir Kåsene fortelle Sportspill at ingen av spillerne fra helgens kamp mot Sogndal er usikre. Ergo er Lillestrøm forsterket fra den kampen all den tid Kippe og Toinduba er tilbake.

Aalesund lykkes best hjemme, det beviste de igjen da de slo Brann 2-0 på søndag. Brann kom med selvtillit og god form, men Aalesund scoret et nydelig mål ved Barrantes ganske tidlig i kampen og la på til 2-0 ved Post rett etter pause. Nå har Aalesund 3-2-0 hjemme og 0-2-3 borte. De to borte-poengene kom i de to første bortekampene, som endte 0-0 mot Stabæk og 1-1 mot Sandnes Ulf. Dette er ikke fryktinngydende sterkt, og nå må Rekdal og apparatet hans få med litt selvtillit på reisen, så laget kan vise finspill på bortebane også. Aalesund spilte 1-1 på Åråsen i fjor, en bane de har veldig, veldig tungt for å vinne på.

Leke James (beinhinnebetennelse), Adam Sellami Honningsvåg og Jo Nymo Matland (kragebeinsbrudd) er som tidligere ute. Christian Myklebust er tvilsom. Kjell Rune Sellin og Fredrik Carlsen er begge friskmeldte, men var ikke med i troppen mot Brann sist søndag. (Kilde: (fysioterapeut Bjørn Erik Melland i Aalesund). Playmaker Michael Barrantes soner en kamps karantene for tre gule kort.

Lillestrøm har vært som dag og natt i de to siste kampene sine, men vi tror på en sterkere presatsjon i dag enn mot Sogndal. Toinduba og Kippe tilbake er gode nyheter. AaFK på Åråsen uten Barrantes skal være overkommelig. Vi markerte HU i denne da vi fyllte ut tippekupongen i går, men jo mer vi tenker på det, jo mer tror vi på Lillestrøm. 1,95 på H er nok til at vi bruker denne hjemmeseieren i en dobbel.

92. Molde - Tromsø
Molde vant bortekampen mot Sandnes Ulf 2-0 på søndag. Vi var blant dem som tvilte på Molde etter Solskjærs reise til Birmingham, men laget levert en meget solid forestilling og levnet ikke formlaget Sandnes Ulf noen sjanse. På hjemmebane har Molde 5-0-0. Et par av hjemmekampene har vært jevnspilt, men hver gang har Molde hakket mer rutine og innsats enn motstander, og vinner.

Emmanuel Ekpo mister trolig hele vårsesongen grunnet beinbrudd. Børre Steenslid er fortsatt uaktuell. Ingen nye fravær eller karantener.

Tromsø er gode hjemme, som vanlig, men på bortebane står de med 0-2-2 og stusselige 2-7 i målforskjell. Det blir ofte til at de ligger lavt og ser ut som de går for uavgjort. 0-0 i Ålesund og 2-2 i Skien har gitt poeng, mens de var lengre unna mot Godset (0-2) og Rosenborg (0-3). Det skal sies at det er veldig vanskelig å vinne borte mot Godset for tiden, og Rosenborg hadde også en god dag da Tromsø var på besøk. I dag venter nok en meget vrien bortekamp for Gutan, som scorer så sjelden på reise. Kanskje 5-1-nedsabling av Viking på søndag kan inspirere til borte-scoringer. Trener Høgmo må hvertfall jobbe med å bedre resultatene på reise, men dette er ikke noen ny problemstilling hos TIL.

Marcus Sahlman, Thomas Kind Bendiksen og Hans Åge Yndestad var ute mot Viking søndag og rekker heller ikke torsdagens toppkamp mot Molde, forteller Morten Kræmer til Sportspill tirsdag kveld. Ellers skal Kara (m) være tilbake fra suspensjon.

Molde har vært gode på hjemmebane og skal normalt vinne dette. Tromsø har ennå ikke overrasket på bortebane, og sjansen for at de tar poeng i Molde tror vi er liten. 1,75 for hjemmeseieren er greit, vi ser egentlig ingen grunn til at Molde skal slite noe mer med Tromsø enn de andre lagene de har slått på dagens bane, tvert i mot. Dagens første dobbel gir 3,41 og innsatsen blir 100 kroner.

88. Lillestrøm - Aalesund 1,95 3,20 3,30
92. Molde - Tromsø 1,75 3,45 4,00

Total odds 3,41

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør