Roger Federer og Novak Djokovic jakter begge finaleplass i US Open i sine respektive semifinaler fredag kveld.
Roger Federer og Novak Djokovic jakter begge finaleplass i US Open i sine respektive semifinaler fredag kveld. Foto: Rob Carr (Afp)

Mot drømmefinale i US Open

Semifinalene i US Open på herresiden blir trolig jevne fredag kveld og Nettavisen lanserer en tennisdobbel med mange games i begge.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny fredag:
Oddslangskudd: Kirkevold leverer på direkten
US Open: Det går mot drømmefinale
Midtukekupong: PSG er sikrest
Premier League: Skaderapport
Tippeliga: Ny episode av Tippeligamagasinet
V65 Bjerke fredag: En viking innleder superhelgen
V65 Axevalla fredag: To bankere i spenstig omgang

V75 Bjerke lørdag: Gundersen har bankeren
V5 Bjerke lørdag: Helfrekk banker med fantastisk Bjerkestatistikk

En strålende oddshelg står foran oss. Klubbfotballen ruller igjen etter landslagsoppholdet og det er seriestart i norsk ishockey. I US-open skal det spilles semifinaler fredag og vi har to helt fantastiske semifinaler i vente på herresiden, og det kan fort gå mot en drømmefinale!

Stanislas Wawrinka-Roger Federer : Over 37,5 games til 1,60 i odds.
Novak Djokovic-Marin Cilic : Over 33,5 games til 1,60 i odds.

I den ene semifinalen så braker de gode vennene Wawrinka, og Federer sammen igjen. Wawrinka var merkbart forbedret i sin kvartfinale, og måten han tok seg av Kevin Anderson på var intet annet enn imponerende. Kun 15 upressede feil er sterkt over tre sett. Skal vi sette fingeren på noe så må det være serveprosenten, og den må opp i denne kampen om han skal ha en sjanse.

Roger Federer har blåst gjennom turneringen uten å bli testet. Har som vanlig hatt tur med trekningen, men så spiller han også sin beste tennis i karrieren for tiden. I kvartfinalen mot Richard Gasquet så hadde han imponerende 50 vinnere, og servet dessuten helt strålende!

Vi tror at Roger Federer vinner kampen, men at den vil gå over 37,5 games. I fem av de siste seks kampene som disse har spilt mot hverandre så har det vært veldig jevnt.

I den andre semifinalen så er det duket for fjorårsvinner Cilic mot verdensener Djokovic. Cilic vant altså turneringen i fjor, og da spilte han sitt livs beste tennis. I år har han også sett meget sterk ut, og vi lot oss imponere av han mot Jo-Wilfried Tsonga i kvartfinalen. Pumpet på med sitt tunge spill, og han greide også å holde feilprosenten nede.

Djokovic har ikke imponert i årets turnering, men han har uansett kommet seg frem til en ny semifinale. Har et enormt godt tak på Cilic, og det passer Djokovic å møte en som pumper på med harde grunnslag. Innbyrdes så leder Djokovic 13-0, men vi føler likevel at dette kommer til å bli betydelig mer jevnere enn hva mange tror. Har Cilic treffen, og dagen, ja, da må Djokovic heve sitt spill for å vinne denne kampen.

Vi tror på en jevn match som vil gå over 33,5 games.

Totaloddsen på vår tennis-dobbel blir da 2,56

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør