HURRA FOR OSS: Aalesund har endelig fått smaken av seier.
HURRA FOR OSS: Aalesund har endelig fått smaken av seier. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Nå begynner Aalesund-oppturen for alvor

Seieren mot Vålerenga var det perfekte springbrett før dagens kamp.

Kommersielt

Sportspills øvrige søndagsprogram:
Oddstips 1: 37-åringen viser vei
Langskudd: City-fansen bør forberede seg på nedtur
Tippekupongen: Hvem vinner hatoppgjøret?

V4 Jägersro: Herlig galoppflyt

V64 Åby: Finsk flyvemasking gjør kort prosess

dagens langoddsprogram finnes godbiter fra Tippeligaen og OBOS-ligaen, samt storoppgjør i Premier League. Resten av Europa krydrer med sine ligakamper.

Ett av lørdagens tre spillforslag gikk inn: Aston Villa til 2,50 i odds.

Dagens dobbel - spillstopp klokken 15.25.
Aalesund + Stabæk, samlet odds 3,15.

Aalesund - Bodø/Glimt, H 1,80
Hvilket oppsving for Aalesund! Ut med Harald Aabrek og inn med Trond Fredriksen, og plutselig var gleden tilbake. Sett i retrospekt er mulig den reaksjonen de viste mot Vålerenga den mest naturlige av dem alle.

Nå er stemningen snudd på hode i løpet av én kamp og optimismen før dagens runde er skyhøy. Hjemmefansen er ventet å komme delvis tilbake og det kan bli en veldig god ramme rundt kampen.

De har fire poeng på fem kamper. Aron Thrandarson og Fredrik Carlsen er skadet, men de får Michael Barrantes tilbake fra karantene.

For Bodø/Glimt ser det ikke lyst ut. De har spilt bare glimtvis bra og forrige kamp mot Haugesund var rett og slett begredelig. Selv ikke mot ni mann klarte de å senke et formsvakt FKH.

Det er mange problemer de må ta tak i, men Jan Halvor Halvorsen greide det i fjor. Uansett er det ingen tvil om at de er best på hjemmebane.

Danny Cruz er skadet for gjestene.

1,80 er godkjent på at Aalesund følger opp triumfen på Ullevaal mot en betydelig svakere motstander.

Stabæk - Mjøndalen, H 1,75
Det er ikke ofte man får Stabæk så lavt som 1,75, men de fortjener virkelig favorittstempelet i denne kampen. Fotballen Stabæk har spilt i sesonginnledningen er intet mindre enn imponerende, og det er vel ingen overdrivelse å si at de har vært spillemessige overlegne i alle sine første fem kamper.

Forrige runde mot Tromsø var intet unntak og de stakk til slutt av med en ny og imponerende 2-0-seier på bortebane. Hjemme på Nadderud har de fire poeng på to kamper denne sesongen.

Craig Henderson og Evgenji Kirisov virker fortsatt å være skadet.

Mjøndalen har hatt en positiv start på sesongen, men fikk seg en solid nedtur med 1-4 hjemme for Lillestrøm forrige runde.

Forhåpentligvis er ikke energien gått ut av Mjøndalen, som styrkes ved å få Morten Sundli tilbake fra suspensjon.

De har spilt to uavgjortkamper på bortebane denne sesongen, mot solid motstand i Strømsgodset og Odd. I dag mangler de Kinni Grewal og Vamouti Diomande.

1,75 er godt nok til å kunne brukes i en dobbel.

Totaloddsen blir med det 3,13.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør