FOKUSERT: Jo Inge Berget har hatt en god høst i Malmö.
FOKUSERT: Jo Inge Berget har hatt en god høst i Malmö. Foto: Andreas Hillergren (NTB scanpix)

Nå eller aldri for Malmö

Med storlag som PSG og Real Madrid i sin gruppe, er det i kveld de må vinne for i det hele tatt å få poeng i gruppespillet.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Det ble en rett og slett strålende aften for Nettavisens oddstips tirsdag. Av totalt fem tips, gikk tre inn: To dobler til henholdsvis 5,89 (!) og 3,27 i odds, samt langskuddet på Arsenal til 3,55 i odds. Så får vi ergre oss litt over at Roma kludret det til mot slutten. Uansett: Deilig!

Sportspills øvrige onsdagsmeny:
Oddstips 1: City fortsetter maktdemonstrasjonen
Oddstips 2:
Drømmeutgangspunkt for PSG
Oddstips 3: Festen fortsetter med Griezmann

Tippekupongen: Siste sjanse for 3 mill

V76 Bjerke: Hamre har bankeren
V4 Jägersro Galopp
: Herlig galopp fra Jägersro

TV-kampene: Slik ser du Europa-festen på TV

Europa- festen fortsetter på langoddsprogrammet denne onsdagen og det er flust av storkamper å velge i. I tillegg spilles det mange kamper i nordiske ligaer, i ale fra håndball til hockey. Et vell av tennisobjekter er også tilgjengelig for de som ønsker det.

Dagens langskudd, innleveringsfrist klokken 20.40.
Malmö - Real Madrid, H 3,80.

Hjemmelaget har mistet all mulighet til å vinne Allsvenskan denne sesongen, men har nok innsett det for en stund siden alt. Nå gjelder det å vinne denne kampen, og dette er nok kampen de har peilet seg ut på forhånd. Det er denne kampen de har best sjanse til å vinne av absolutt alle i Champions League.

Det blir et vanvittig trykk i Malmö denne onsdagskvelden og hjemmefansen vil sørge for å løfte sitt lag frem som best de kan. I hjemlig liga har de fullt godkjente 9-4-1 på hjemmegress.

Felipe Carvalho er ny på skadelisten, mens Guiillermo Molins og Zlatan Azinovic fortsatt er skadet, mens Yotun er suspendert. En rekke nøkkelspillere fikk hvile i helgen.

De har stått for noen store prestasjoner de siste to sesongene, med hjemmeseire over Celtic, Salzburg og Olympiakos. Shakhtar er bedre enn alle disse lagene, men er på mange måter årets Olympiakos - laget Malmö har flest halmstrå å grippe etter mot. Svenskene er fortjent underdog, men hvis det er en kamp de skal vinne i årets Champions League, er det denne.

Solide Shakhtar
Shakthar Donetsk har solgt stjernespillere som Luiz Adriano og Douglas Costa i sommer, men har likevel et greit grep om hjemlig liga med 9-1-1 de første kampene. I helgen slaktet de toppkollega Dynamo Kiev på bortebane med 3-0 og tok over ligaledelsen.

Alex Teixeira er i rett og slett gnistrende form i disse dager og blir mannen å stoppe for hjemmelaget. Det ukrainske laget har en unik evne til å speide frem de ypperste talentene, først og fremst fra Brasil, og det mangler ikke på offensiv slagkraft i dette laget.

I Champions League har de imidlertid blitt smadret, med 0-4 borte mot Real Madrid og 0-3 hjemme mot PSG.

Det er vanskelig å si hvor gode Shakhtar er, all den tid tap mot Real Madrid og PSG er som forventet. De er uansett i stor poengnød for å ha håp om kvalifisering, og bør unngå tap med tanke på Europa League-plassen.

Vi lar oss imidlertid friste kraftig av hjemmeoddsen på 3,80 og backer hjemmelaget i et skikkelig langskudd. Dette er Åge Hareides største sjanse til å få med seg noe fra årets Champions League.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør