Lens vinner det meste på bortebane om dagen, og har blant annet slått ut Lyon av cupen på Stade de Gerland (bildet). Men på bortebane har det ikke blitt seier på de siste fem forsøkene.
Lens vinner det meste på bortebane om dagen, og har blant annet slått ut Lyon av cupen på Stade de Gerland (bildet). Men på bortebane har det ikke blitt seier på de siste fem forsøkene. Foto: Jean-philippe Ksiazek (Afp)

Nå er det på tide med hjemmeseier

Lens storspiller på bortebane, men har ikke vunnet på Stade Felix-Bollaert siden 23. november.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Vi står overfor en nokså normal mandagsmeny på oddsen med kamper fra diverse europeiske fotballigaer.

Dagens langskudd
Kaiserslautern – Köln U 3,00

To storklubber som før sesongen ble tippet som de heteste opprykkskandidatene av mange eksperter. Bortelaget har innfridd forventningene og leder 2. Bundesliga med tre poeng på Greuther Fürth.

Adil Chihi er eneste skadefrvær.

Kaiserslautern har derimot hatt en svært variabel sesong og ligger ti poeng bak Köln. Med seier i dag vil det imidlertid bare være to poeng opp til Paderborn på playoff. I løpet av sesongen har laget vært inne i flere dårlige perioder med mange strake tap – etterfulgt av tilsvarende gode perioder med strake trepoengere.

Kaiserslautern kom fra tre tap på rad før det ble 2-1-seier over Sandhausen sist. Toppscorer Simon Zoller var tilbake med scoring da, noe som styrker laget offensivt. Midtbanespilleren Markus Karl er imidlertid ute med karantene. Ellers ingen fravær av betydning.

Dette oppgjøret regnes som et prestisjefullt derby i Tyskland, og en rekke nabooppgjør i 2. Bundesliga har endt uavgjort denne sesongen. Det første møtet mellom disse to endte 0-0, og begge lag har vært involvert i svært jevne kamper de siste rundene. Vi blir ikke overrasket om det blir poengdeling nok en gang, og U-oddsen frister klart mest av de tre alternativene.

Kaiserslautern – Köln 2,15 - 3,00 - 2,70

klikk her for å levere dette spillet

Dagens spill
Lens – Arles H 1,80

Lens står med fem strake uten tap i serie og cup og har slått ut Ligue 1-storheten Lyon på bortebane i cupen i denne perioden. Kommer fra en knallsterk borteseier over lederlaget Metz og ligger på andreplass med 48 poeng. Dersom det skulle bli seier i kveld, vil laget ha en margin på sju poeng ned til Chamois, som ligger på den øverste plassen som ikke gir opprykk.

Førstekeeper Alphonse Areola er tilbake for hjemmelaget. Toppscorer Pablo Chavarria (ni mål), forsvarsspilleren Ahmed Kantari og nykommeren Alharbi El Jadeyaoui (midtbane) er imidlertid ute.

Arles er i meget svak form og står med 0-3-3 på de siste seks seriekampene. Har falt ned til 11. plass, og man er nærmere nedrykk (6 poeng) enn opprykk (11 poeng). Har bare tatt 8 poeng på 13 bortekamper og er dermed ligaens fjerde svakeste bortelag.

Midtbanespilleren Rafael Dias er ute med skade.

Lens har ikke vunnet på hjemmebane på de siste fem forsøkene (0-4-1), og det er grunnen til at H-oddsen er såpass høy. Vi tror imidlertid at Lens endelig tar en seier på Stade Felix- Bollaert mot en form- og bortesesvak motstander.

Lens – Arles 1,80 - 2,95 - 3,90

Klikk her for å levere dette spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør