Celta Vigo har hatt lite å juble for de siste månedene, men vi tror det endelig kommer en seier i kveldens cupkamp mot formsvake Athletic Bilbao.
Celta Vigo har hatt lite å juble for de siste månedene, men vi tror det endelig kommer en seier i kveldens cupkamp mot formsvake Athletic Bilbao. Foto: Gerard Julien (Afp)

Nå kommer Celta-oppturen

Spilte bra med ti mann mot Sevilla og er på desperat jakt etter en seier.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill tirsdag:
Dobbel hoppuka:
  Kan bli Norges neste storhopper
Langskudd hoppuka:  
Jacobsen er undervurdert
Oddstips:  
Everton elsker å banke West Ham
Dagens dobbel:
   Må sette sjansene
V64 Jägersro:
   Talentet fikser jackpotkronene
V4 Eskilstuna:
   Samlebonger eneste løsning
V5 Bergen:
   Luring til lunsj

Det ble en fin ukestart for oddstipsene mandag, med treff på dobbelen handikapseier til Burnley over Tottenham + Cordoba - Granada under 2,5 mål til 2,77 i odds og objektet Wimbledon-seier over Liverpool med 2-0-ledelse fra start til 2,10 i odds.

Vi står overfor et usedvanlig omfangsrikt langoddsprogram til å være en tirsdag. Det spilles tilnærmet full runde i Serie A, i England er det et spennende oppgjør i FA-cupen, i Spania spilles det kamper i Copa del Rey, og i Frankrike er det både cup og Ligue 1 på programmet.

Det er også Tour de Ski og verdenscup i slalåm for herrer tirsdag, og på hockeyfronten er det matcher i både Get-ligaen, SHL og NHL.

Dagens oddstips 2

Celta Vigo – Athletic Bilbao H


Vi er kommet til åttedelsfinalen i Copa del Rey, og dette er en reprise fra forrige sesongs 16. delsfinale. Den gangen vant Celta sin hjemmekamp 1-0, men Atletico slo til med 4-0 i returmatchen og tok seg senere videre til kvartfinalen (tapte for Atletico Madrid).

Celta Vigo startet sesongen bra, men har opplevd en skikkelig formsvikt etter borteseieren over Barcelona i november og avsluttet 2014 med ett poeng og null mål på de siste seks seriekampene.

Det ble heller ikke scoring eller poeng i bortekampen mot sterke Sevilla lørdag, men oppgjøret var likevel et steg i riktig retning.

Celta måtte klare seg uten Joaquin Larrivey og Nolito, som har stått bak 12 av lagets 17 seriemål, og Augusto Fernandez grunnet karantene. Situasjonen ble enda mørkere da Charles Planas ble utvist allerede i det 21. minutt og Sevilla scoret ti minutter senere. Celta spilte imidlertid en god kamp med ti mann og uten to faste angripere og kunne fort ha utliknet i andre omgang.

Tapte det første oppgjøret mot Segunda-lederen Las Palmas forrige cuprunde, men slo tilbake med 3-1-seier på hjemmebane.

Til kveldens kamp er Larrivey fortsatt ute med karantene, mens Nolito er skadet. Levy Madinda er opptatt med landslagsspill for Gabon, mens Planas er utestengt. Fernando har imidlertid sonet ferdig.

Athletic Bilbao har hatt en meget skuffende sesong og falt ned til 12. plass i serien etter tapet for Deportivo lørdag. Har bare tatt ett poeng på de siste fire seriekampene og måtte også slite for å ta seg videre fra forrige runde i cupen mot lille Alcoyana fra Segunda B (spilte 1-1 borte og vant 1-0 hjemme).

På bortebane har laget bare scoret fem ganger på ni kamper.

Fraværsmessig ser det bra ut for bortelaget, men det er ikke umulig at det noen av lagets faste spillere hviles.

Celta stilte med et ganske sterkt mannskap mot Las Palmas forrige cupkamp og får tilbake tre uthvilte spillere fra karantene til kveldens kamp. Ettersom det spilles best av to kamper i Copa del Rey, er det viktig å vinne hjemmekampen. Det tror vi et sultent Celta fikser mot et bortesvakt Bilbao som ikke er seg selv denne sesongen.

Oddsen på H er 2,35. Husk spillstopp kl. 16.55.