*Nettavisen* Sportspill.

Nå rakner det for Leicester

SLITEN: Riyad Mahrez og Leicester var nest best i alt på Anfield mot Liverpool lørdag. Foto: Phil Noble (Reuters)

Leicester så virkelig slitne ut mot Liverpool, og får besøk av et Manchester City på vinnersporet.

29.12.15 10:32

Det er mange spennende objekter å velge i fra tirsdagens langoddsprogram. Utfor for herrer kjøres i Italia, slalåm for kvinner i Østerrike og hoppuken tar av i Oberstdorf. I tillegg spilles en rekke britiske fotballkamper, med Leicester - Manchester City som høydepunktet.

Sportspills øvrige tirsdagsmeny:
Oddstips 1:
Endelig er Leeds på gang
Oddstips 3:
Ny manager-effekten løfter Fulham
Hoppuketips:
Forfang leder an norsk hoppeventyr

TV-oversikt: Slik ser du ukens fotballkamper
Skaderapport:
Disse mister ukens Premier League-runde

V5A Bjerke: Aarlie har lunsjbankeren
V65 Forus:
Småfrekk V65-banker
V4 Färjestad:
Mjølnerud utfordrer favoritten

Dagens dobbel, innleveringsfrist klokken 20.40.
Manchester City + Cardiff, samlet odds 3,87.

Begge kampene kan spilles som singel.

Leicester - Manchester City, B 1,80
Denne kampen vises på TV 2 Sport Premium klokken 20.45.

Da de gjestet Anfield på lørdag, manglet alt det vi har blitt vant med fra ligalederne: Leicester var trege og slitne, nest best i hver eneste duell. Intensiteten var så langt borte som mulig.

Nå går det heftige rykter om at Jamie Vardy er satt ute av spill til denne kampen. Han spilte angivelig med feber lørdag, og var på ingen måte på sitt beste, og mister trolig kveldens kamp. Det er en vesentlig svekkelse. Den engelske spissen vil bli nøye testet opp mot kampstart og hans deltakelse er høyst tvilsom.

Leicester har tatt godt med hjemmepoeng denne sesongen, men har poengdeling mot topplagene Tottenham og Manchester United, samt tap for Arsenal. Det er mot antatt svakere lag de plukker poeng hjemme.

Matthew James, Danny Drinkwater og Jeffrey Schlupp er alle skadet.

Gjestene har virkelig vinglet i prestasjonene denne sesongen, men var virkelig dominerende mot Sunderland på Boxing Day og vant til slutt 4-1. Det er vanskelig å si hvor godt dette Sunderland-laget er for tiden, men selvtilliten er nok uansett på plass igjen etter 1-2-tapet for Arsenal.

Manchester City er klart best på hjemmebane og har svake 3-2-3 på reisefot - en statistikk de er nødt til å gjøre noe med for å virkelig utfordre om tittelen.

Vincent Kompany er skadet på ny, og har selskap av Samir Nasri på sidelinjen. Ellers er Pablo Zabaleta og Fernando regnet som tvilsomme.

Manchester City er nødt til å ha sett de enorme svakhetstegnene Leicester viste på lørdag. Gjestene kommer på sin side med masse momentum og vil ta et langt steg mot tabelltoppen med seier. Vi backer gjestene til 1,80 i odds.

Cardiff - Nottingham Forest, H 2,15
'The Bluebirds' gleder seg nok til å komme tilbake til Wales nå, etter to strake tap på reisefot før denne kampen. Det er hjemme de liker seg klart best, og forskjellen på hjemmelaget Cardiff og bortelaget Cardiff er virkelig enorm.

Til tross for en noe svak form i de siste syv med 2-2-3, har de playoffplassene godt innenfor rekkevidde fra sin åttendeplass. Det er hjemmestatistikken til Cardiff som gjør at vi backer dem igjen, den lyder på 6-4-1.

Hjemmelaget må klare seg uten den viktige forsvareren Sean Morrison, samt mindre vesentlige Idriss Saadi og Ben Turner.

Gjestene kommer på sin side til kampen med seks strake uten tap, dog må det sies at motstanden har vært av det mer beskjedne slaget. Prestasjonen er uansett solid og selvtilliten er på topp for gjestene.

I søndagens kamp mot Leeds tok de ledelsen, men tapte to poeng mot slutten av kampen.

Det er bortestatistikken til Nottingham Forest som gjør at de ikke er "up there" med de andre. De har bare ti poeng fra elleve kamper, med statistikken 2-4-5 på reisefot.

Den faste forsvareren Daniel Pinillos mangler, det samme gjør Matty Fryatt, Andy Reid og Britt Asombalonga. Kyle Ebecilio og Chris Cohen er tvilsomme.

Selv om Cardiff har to tap på rappen, er de alltid pålitelige på hjemmebane. 2,15 odds mot et formsterkt Nottingham er kanskje ikke helt suverent, men duger og spilles.

Totaloddsen blir dermed lekre 3,87.

Klikk her for å levere denne dobbelen!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.