Malmö har slitt i det siste, og kan få et nådestøt i dagens kamp.
Malmö har slitt i det siste, og kan få et nådestøt i dagens kamp. Foto: Andreas Hillergren (NTB scanpix)

Nå sliter Åge Hareide

Med et dårlig utgangspunkt i Mesterligaen og lagets beste spiller skadet, ser det for tiden mørkt ut for Hareide og Malmö. I dag blir det ikke lettere.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Oddstips: Åge Hareide i trøbbel
Langskudd: Godset slurver i generalprøven
Dagens dobbel: Follo reiser seg
Tippekupongen: Norsk fest på tippekupongen

lørdagens langoddsprogram finner vi mye skandinaviske godbiter.

Dagens spill
Kalmar - Malmö FF, H 3,10

Dagens spill

Kalmar - Malmö H


For to uker siden hadde vi god tro på Kalmar, og da leverte de mot bortesvake Mjällby. I dag er motstanden langt mer formidabel, men vi gir dem fornyet tillit mot serielederen.

Kalmar er inne i en god formperiode, og har vært stabile gjennom hele sesongen så langt. Kun to tap har ført til at de ligger på en meget respektabel tredjeplass.

På hjemmebane er de enda ubeseiret, med 4-3-0 på eget gress. De sliter imidlertid med en del fravær i dagens kamp, med hele tre suspensjoner. David Elm, Jonathan Ring og Emin Nouri må stå over, der spesielt førstnevnte har vært viktig for hjemmelaget så langt.

Malmö maler på, men de gode resultatene har uteblitt i det siste, til tross for at de nekter å tape. Har karret til seg seire i jevne kamper, det som ofte kjennetegner mesterlag, men for eksempel poengtap mot Brommapojkarna holder rett og slett ikke.

Guillermo Mollins, som har vært fundamental i lagets gode start med sine åtte mål, er skadet og savnet merkes. Samtidig er Simon Thern og Filip Helander skadet, begge har spilt ofte for Hareide denne sesongen.

I tillegg har de Champions League å tenke på. Med uavgjort hjemme mot Ventspils, i en kamp der Malmöseier ga 1.13 i odds, må de gjøre en god figur allerede i midtuken. Det kan fort bli en farlig distrahering i dagens ikke fullt så viktige kamp.

Det er mye som taler for at Kalmar kan ta alle tre poengene. I en god formkurve, veldig vanskelige å slå på hjemmebane, med et svekket Malmölag i tøft kampprogram på motstatt banehalvdel? Hjemmeseier til 3,10 i odds er dagens beste spill.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør