Foto: Pa Photos

Nå snur det for Sheffield United

Etter fem mageplask på rad er det bare seier som gjelder mot Crawley Town.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny tirsdag
V4 Åby: Mer dansk dynamitt

Langoddsen innleder med objekter fra kvinnenes Super-G i Schladming, før vi får privatkamper utover kvelden. Klokken 20.45 er det duket for engelsk fotball, før vi får objekter fra NHL utover natten.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
10. Luxembourg - Armenia H 5,10

Privatlandskamp, spilles i Frankrike. Luxembourg er en lilleputt i fotballverden, men det er stadig sjeldnere de blir slaktet med tosifrede tap. I kvalifiseringen til EM 2012 fikk vi se dem slå et såpass sterkt lag som Albania 2-1, og Hviterussland klarte bare 0-0 i lilleputtland. Dette var i tellende kamper med toppede lag. For et år siden slo de Makedonia 2-1 i en privatkamp, Elversberg-spissen Maurice Deville kom innpå etter pause og snudde 0-1 til seier. Ellers har det blitt mye tap, Luxembourg er ikke sterke nok til å slå de store fotballnasjonene. Armenia er strengt tatt ingen stor fotballnasjon. På en normal dag skal de vel slå Luxembourg, men dette er en privatkamp i Frankrike og oddsen på Luxembourg er 5,10. Så stor tror vi ikke forskjellen på lagene er, og vi må teste denne «hjemmeseieren» når oddsen er satt så skjevt.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens avslag
34. Port Vale - AFC Wimbledon H 1,38

League Two. Bare to uker er gått siden lagene spilte 2-2 på The Fans' Stadium Kingsmeadow, AFC Wimbledons hjemmebane. AFC Wimbledon ledet 2-0, men kampen jevnet seg ut etter hvert. Port Vale kjemper i toppen denne gangen, men har ikke vunnet mer enn halvparten av hjemmekampene sine. De tapte begge oppgjørene mot AFC Wimbledon forrige sesong, og når de ikke slo dem på første forsøk i år heller, kan vi ikke se at odds på 1,38 kan forsvares kun på grunnlag av hjemmebanefordel.

Dagens spill
Vi ser til League One og plukker to objekter til en dobbel som vil nær tredoble innsatsen om den går inn.

16. Sheffield United - Crawley Town
League One. Sheffield United var dagens avslag hos oss sist fredag, da de røk 1-2 hjemme for Coventry. Dette var Uniteds tredje strake tap på eget gress, og de faller på tabellen etter 0-2-3 på de fem siste rundene. Noe må skje, og det snart, ellers kan den ambisiøse klubben glemme opprykk. Så hva er galt? Man stiller ikke skjerpet fra start, man gjør en god og en dårlig omgang, og når man i blant spiller en god kamp, er det personlige feil som ødelegger. Problemene stikker ikke dypere enn dette, tror vi, og vendepunktet er antagelig like rundt hjørnet. United har 6-6-3 hjemme på Bramall Lane, de tåler ikke et fjerde nederlag på rad og manager Danny Wilson krever full skjerping i kveld.

Jonathan Forte (a) blir i klubben ut sesongen, låneavtalen med Southampton er forlenget. Rutinerte Barry Robson (m) er hentet inn, mens Nick Blackman (a) er solgt til Reading. Manager Danny Wilson har ingen nye skader eller suspensjoner i dag, men Williams (f) og Hill (f) er fortsatt ute.

Crawley Town rykket opp to sesonger på rad, og nå er de blitt et stabilt lag i League One. De ligger rundt midten og det ser ikke ut til å bli hverken opprykk eller nedrykk. De tar omtrent like mange poeng borte som hjemme og formen er på det jevne. Etter at de tapte 0-2 hjemme for dagens motstander rett før jul, har de slått bunnlagene Portsmouth og Colchester, men tapt bortekampene for topplagene Bournemouth og Tranmere. Søndag spilte de 1-1 hjemme mot gode Swindon, deres eneste kamp på de tre siste ukene. 6-2-6 på bortebane totalt.

Manager Richie Barker stilte et ungt lag mot Swindon sist, syv av de elleve som startet var under 21 år, og ungguttene gjorde en god jobb. Det er ingen nye skader eller suspensjoner, og det er ventet at Barker stiller ganske likt som sist. McFadzean (f) og Spencer (a) er ikke tilbake ennå.

Sheffield United kommer til å vinne igjen, snart, trolig i dag. Det er grenser for hvor lenge et så sterkt lag kan fortsette å ikke vinne, og at det snur på hjemmebane mot en av divisjonens middelhavsfarere, ser sannsynlig ut. Vi kjøper 1,80 på hjemmeseier på Bramall Lane og bruker den i en dobbel.

Norsk Tipping

22. Oldham Athletic - Yeovil Town over 2,5 mål
League One. Oldham slo nylig ut Nottingham Forest og Liverpool av FA-cupen, men det er de eneste lyspunktene denne vinteren. I ligaen har de horrible 0-1-8 på de ni siste, og på søndag tok manager Paul Dickov sin hatt og gikk, rett etter at laget hadde tapt 1-3 for Walsall. I skrivende stund er klubben uten manager, men en av favorittene til den ledige jobben er Manchester Uniteds aldrende ringrev Paul Scholes. Men først er det hjemmekamp mot godtgående Yeovil Town, og treneren for rekruttlaget, Tony Philliskirk, leder laget i kveld. Det er ingen nye skader i laget og kapteinen Dean Furman er tilbake fra Afrikamesterskapet.

Oldham scorer gjerne ett mål selv, sjelden mer, ikke i ligaen hvert fall, sist de gjorde det klarte de 2-2 mot Scunthorpe. Vi har imidlertid sett at de kan score, i 3-2-seirene mot Nottingham og Liverpool i cupen. Siden forrige liga-seier tidlig i desember har de sluppet inn ett mål i én kamp, to mål seks kamper, tre mål i én kamp og fire mål i én kamp. Her er det mye å jobbe med defensivt.

Yeovil Town er formlaget i League One. De står med fem strake seire, med sifrene 2-1, 3-0, 2-0. 2-1 og 3-0. Det vil overraske oss om dette laget, med sin giftige offensiv, går målløse av banen på Boundary Park. Yeovil vant det omvendte oppgjøret bittelille julaften 4-1, og de slo Oldham 2-1 og 3-1 forrige sesong.

I våre øyne er dette en over 2,5 mål-kamp, oddsen er 1,65 og det gir oss en dobbel til 2,97. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 20.40.

16. Sheffield United - Crawley Town 1,80 3,15 3,30
22. Oldham Athletic - Yeovil Town Over/Under 2.5 mål 1,65 1,85

Total odds 2,97

Klikk her for å levere dette spillet
(Objekt 22 må du legge til selv når du er inne på Norsk Tippings nettside)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Norsk Tipping

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør