SKUFFENDE: Rooney reagerer etter å ha sett sitt United gå under 1-0 for Chelsea forrige helg.
SKUFFENDE: Rooney reagerer etter å ha sett sitt United gå under 1-0 for Chelsea forrige helg. Foto: Nick Potts (Pa Photos)

Nå sprekker United-boblen

Manchester Uniteds seiersrekke stoppet forrige helg og vi tror de vi slite også runden derpå.

Kommersielt

Sportspills øvrige meny søndag:
Oddstips 1: De burde ikke være favoritt
Oddstips 2: Nedenom og hjem for Wolfsburg
Oddstips 3: Sarpsborg har mer inne
Tippekupongen: Molde er ikke garantert seier
TV-fotball: Sjekk oversikten over søndagens TV-fotball
V64 Vaggeryd: Jackpot med norgeskjenning som banker
V65 Jarlsberg: Jackpot med Westergaard
Tippeligaen: Disse er skadet eller soner karantene
Tippemagasinet: Ny episode før helgens runde

Lørdgens tips gikk dessverre skuffende og vi opplevde stang ut i flere tilfeller. Derfor endte null av fire med treff.

Dagens langskudd, spillstopp klokken 14.25.
Everton - Manchester United, H 3,30

Rett skal være rett: Everton har absolutt ingenting å spille for rent tabellmessig, selv om en plass eller to opp på tabellen vil være å foretrekke.

Men det er for lett å avvise dem på dette grunnlaget. Stoke viste for eksempel forrige runde at man blør foran hjemmefansen selv om man ikke har allverden i potten.

Det samme kan fort gjelde Everton, som endelig har begynt å vise noe som minner om form de siste rundene. De fem siste serierundene har resultert i fire seiere og én uavgjort borte mot Swansea.

Og hjemme på Goodison Park har de mye å bevise. Hjemmestatistikken på 6-7-3 er ikke spesielt god - selv om de har syv ubeseirede hjemmekamper.

Bryan Oviedo, Darron Gibson og Tony Hibbert er definitivt ute. James McCarthy, Steven Pienaar og Leon Osman betegnes som usikre, men kun sistnevnte står virkelig i fare for å miste kampen.

Tap for Chelsea
En eventyrlig seiersrekke hos Manchester United stoppet sist helg da de gjestet Stamford Bridge. Likevel var de spillemessig overlegne gjennom store deler av kampen, og Louis van Gaal mente at de var deres beste kamp denne sesongen.

Uansett var seieren en trykk for selvtilliten og van Gaal har en tøff oppgave med å klargjøre spillerne for en ny oppgave.

Det er på hjemmegress de har fungert best denne sesongen. 5-7-4 er en høyst ordinær bortestatistikk og svakere enn for eksempel Crystal Palace sin.

Marcos Rojo, Rafael, Phil Jones og viktige Michael Carrick er alle ute. Daley Blind og Adnan Januzaj kjemper mot klokken for å rekke kampen.

På en dag som dette må man spørre seg hvorfor formsterke Everton er så kraftig undervurdert.

3,30 er et uhyre godt spill og bør gi godt betalt denne søndagen.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør