Foto: Mike Hutchings / Reuters / NTB scanpix

Nigeria tar gullet

Det blir bare sølv på overraskelsen Burkina Faso i Afrikamesterskapet.

Kommersielt

Sportspills meny søndag
V64 Solvalla: Finsk dobbel i Stockholm
V5 Sørlandet: Stålbankere i sør
Premier League: Skader og karantener
Oddstips 1: Marseille reiser seg
Oddstips 2: Nigeria tar gullet
Tippetips: Ferguson må prioritere

Langoddsen frister med alle søndagens kamper fra fotball-Europa og litt til, det spilles finale i Afrikamesterskapet og vi finner både håndball og bandy på programmet, i tillegg til et stort utvalg objekter fra dagens alpint, skiskyting og hopp.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
203. Rayo Vallecano - Atletico Madrid H 3,25

Primera Division. Madrid-derby. Rayo Vallecano har vært et friskt pust i Primera denne gangen og står med sterke 7-1-3 på eget gress. De henger bra med på øvre halvdel og det er egentlig ingen grunn til å undervurdere dem her. Atletico er også inne i en god sesong, og i dag er målmaskinen Falcao tilbake. Likevel, de står med 4-2-4 borte og dette er lokalderby mot et av ligaens aller skarpeste lag. 3,25 på hjemmeseier ser høyt ut og vi må prøve et langskudd.

172. Real Zaragoza - Real Sociedad B 2,60
Primera Division. Ligaens svakeste hjemmelag har mistet formen, det lille de hadde, og i dag mangler de to faste i forsvar. Real Sociedad scorer flittig, de har bare tapt en gang på de 11 siste rundene og stiller toppet lag. Dette ser åpent ut, men bortelaget kunne godt vært svake favoritter i våre øyne, og 2,60 på borteseieren må prøves.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens avslag
201. Inter - Chievo Verona H 1,45

Serie A. To mann suspendert, flere mann på skadelisten og svært så variabel form er status for Inter. Chievo-treneren skal bruke den samme ultradefensive oppstillingen med fem mann bak, som fikset 1-0 borte mot Lazio sist. Inter skal og bør vinne, men 1,45 er langt unna innsatser, det blir alt for lavt på et lag som bare har vunnet en av sine syv siste og ble avkledd 1-3 av svake Siena forrige runde.

Dagens spill
Vi starter tidlig i dag, vi vil ha med oss klokken 14-kampen i Ligue 1. Et revitalisert AC Bilbao ser vi også på, før vi lanserer en ny dobbel med utgangspunkt i finalen i Afrikamesterskapet senere på kvelden.

Norsk Tipping

189. Nigeria - Burkina Faso
Afrikamesterskapet, finale, spilles i Sør-Afrika. Lagene spilte i samme gruppe innledningsvis, og gruppefavoritt Nigeria måtte finne seg i en 2. plass etter 2-0 mot Etiopia, 1-1 mot Zambia og 1-1 mot dagens motstander. Dermed så veien videre faktisk litt tung ut, med en av mesterskapsfavorittene Elfenbenskysten i kvartfinalen. Men det var da Nigeria giret opp og vant 2-1 etter scoringer av Emenike og Mba, før de knuste Mali 4-1 i semifinalen. Emenike scoret igjen, det gjorde også Elderson, Ideye Brown og Musa. Nigeria ser ut til å ha blitt bedre og bedre utover i mesterskapet, de har prikket inn formen på helt riktig tidspunkt.

Emmanuel Emenike (a) og viktige Victor Moses, Chelsea-vingen, er usikre og det jobbes med å få dem klare til finalen.

Burkina Faso hadde bedre målforskjell enn Nigeria i gruppespillet etter 0-0 mot Zambia, den fantastiske 4-0-seieren over Etiopa som vi tipset om, der man satt tre av målene med en mann mindre på banen, og 1-1 mot dagens motstander. Det var lite som skilte lagene da. Kap Verde skulle være en enkel motstander i kvartfinalen og viste seg å være nettopp det, mens den store sensasjonen kom da Burkina Faso slo ut mesterskapsfavoritten Ghana i semifinalen. De vant på straffespark, etter at Augsburg-spissen Bance sikret 1-1 i ordinær tid. Det er riktig å si at også Burkina Faso har hevet seg utover i mesterskapet.

Det var var mye dramatikk i semifinalen mot Ghana, blant annet så fikk en av lagets nøkkelspillere, Jonathan Pitroipa (m), et tullete rødt kort. Dette kortet er nå trukket tilbake og lynvingen spiller finalen. Det gjør derimot ikke lagets ene spiss Alain Traore, som er skadet, han er sentral i det offensive. I tillegg står Koffi (f) i fare for å miste kampen.

Dette bør bli en severdig finale, og vi mener Burkina Faso må stille et absolutt toppet lag for å vinne den. Det ser det ikke ut til at de klarer, Alain Traore er ute, og det er få eller ingen i laget med samme matchvinner-kvaliteter. Nigeria er bedre skodd på de fleste plasser og vi tror de tar sitt tredje ACN-gull på sitt syvende forsøk. Oddsen er 1,80 og vi bruker den i en dobbel.

Rayo Vallecano - Atletico Madrid
Primera Division. Det er duket for nok et Madrid-derby, denne gangen på Estadio de Vallecas. Det omvendte oppgjøret var for øvrig en underholdende affære som Atletico lå an til å vinne 4-0, men som endte 4-3 etter litt dramatikk på slutten. Nå er sesongen over halvspilt, og Rayo Vallecano er fremdeles med i kampen om en topp 6-plassering og spill i Europa. Rayo er også laget som spiller minst uavgjort, de står med 11-1-10 totalt og 7-1-3 her hjemme. De slo godtgående Real Betis 3-0 her sist, etter 3-1 mot Getafe og 3-0 mot Levante her. Rayo Vallecano på hjemmebane pleier å bety full fart fremover og mye underholdning.

Tito (f) er suspendert, han er fast starter, og Labaka (f) er ute igjen. Ellers fulltallig, kapteinen Piti er tilbake. Slik kan hjemmelaget starte, tror Marca:

Ruben - Amat, Galvez, Figeras, Casado - Trashorras, Fuego - Piti, Dominguez, Carlos - Baptistao.

Atletico Madrid har ikke klart seg like godt mens toppscorer Falcao har vært ute med skade. De haler i land seire på hjemmebane, slik de gjorde med 1-0 mot Real Betis sist, den tolvte strake hjemmeseieren. I Falcaos fravær har Diego Costa måttet ta ansvar for å score også, ikke bare erting av motstander. Men på bortebane har Atletico ikke lykkes i det siste. 0-2 for Real Madrid, 1-4 for Barcelona, 1-1 mot Mallorca og 0-3 for AC Bilbao er deres fire siste. Her har motstanden riktignok vært sterk, med unntak av Mallorca, der man var uheldige som bare klarte 1-1. Atletico har 4-2-4 på bortebane totalt. Torsdag spiller de hjemme mot Rubin Kazan i Europa League.

Det blir antagelig færre frispark enn vanlig i dag, for Diego Costa (a) er suspendert. Ellers er alle på plass, inkludert toppscorer Falcao som er tilbake fra skade, og trolig får Adrian som makker i Costas fravær:

Courtois - Luis, Godin, Miranda, Juanfran - Turan, Bagi, Tiago, Koke - Adrian, Falcao

Et offensivt hjemmelag med Baptistao på topp skal klare å score minst ett mål her, trolig fler. At Falcao scorer, er alltid sannsynlig. Vi bruker 3,25 på hjemmeseier som et langskudd i dag, men Norsk Tipping frister med flere spill på kampen, for oss som spiller på nett. 1,80 for at vi får se tre scoringer eller fler, er interessant og vi bruker denne fine oddsen. Dagens andre dobbel gir 3,24 i total odds og kan bare spilles på nett, over/under-objektet står ikke i papirprogrammet. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 18.55.

189. Nigeria - Burkina Faso 1,80 2,95 3,95
Rayo Vallecano - Atletico Madrid over/under 2,5 mål 1,80 1,70

Total odds 3,24

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Norsk Tipping

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør