*Nettavisen* Sportspill.

Norge uten sjanser mot gullkandidaten

De tyske jentene slo Elfenbenskysten hele 10-0 i første kamp i gruppespillet i fotball-VM. Foto: Sean Kilpatrick (Ap)

Tyskland er store favoritter i kveldens VM-kamp.

11.06.15 10:39

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Bislett Games:
Henrik i duell med 40-åring
V65 Øvrevoll: Herlig galoppmeny
V5 Bjerke: Kvikstad skyter med skarpt
V4 Hagmyren: Utfordrende lunsjomgang

Torsdagens oddsprogram består blant annet av kamper fra fotball-VM for kvinner, oppgjør i Copa America og diverse landskamper. Det er også objekter fra Bislett Games på menyen.

Tyskland – Norge (0-1) H 1,58
Tyskland og USA er regnet som de to største gullkandidatene i fotball-VM, og de tyske jentene sendte et skremmeskudd allerede i første kamp i gruppespillet.

Elfenbenskysten ble pulverisert 10-0, og Norges forsvar kommer til å få en stri tørn med å stanse spissparet Celia Sasic og Anja Mittag, som begge noterte seg for hat-trick.

Norge fikk en ok start på mesterskapet med 4-0 over Thailand, men man kan ikke si at det gnistret av spillet.

Thailand er også regnet som en svakere motstander enn Elfenbenskysten. I nattens kamp mellom disse to nasjonene står Elfenbenskysten i 1,65 i odds hos Norsk Tipping, mens du får 3,75 ganger pengene tilbake ved seier til Thailand.

Trine Rønning sliter med en strekk i låret og spiller trolig ikke kveldens kamp. Resten av den norske troppen trente som normalt onsdag.

Mulig norsk lag (4-5-1): Ingrid Hjelmseth – Maren Mjelde, Marita Skammelsrud Lund, Nora Holstad Berge, Ingrid Moe Wold – Kristine Minde, Solveig Gulbrandsen, Gry Tofte Ims, Lene Mykjåland, Ada Hegerberg – Isabell Herlovsen.

Tyskland stiller trolig med følgende lag (4-2-3-1): Nadine Angerer – Leonie Maier, Annike Krahn, Saskia Bartusiak, Tabea Kemme – Lena Goessling, Melanie Behringer – Simone Laudehr, Dzenifer Marozsan, Anja Mittag – Celia Sasic.

Tyskland vant 1-0 over Norge i EM-finalen for to år siden, men styrkeforholdet mellom lagene er trolig ikke like jevnt i årets mesterskap. Dette er også en kamp Norge (etter all sannsynlighet) ikke trenger å vinne for å gå videre til sluttspillet, og vi tror klart mest på Tyskland i kveld.

1,20 i odds på tysk seier er litt kjedelig å spille på, så vi går heller for en handikapvariant til 1,58 i odds som går inn dersom Tyskland vinner med to mål eller mer.

Real Zaragoza – Girona (1-0) B 1,42
Det ble en nervepirrende siste serierunde i Segunda for begge disse lagene. Zaragoza klarte bare uavgjort i sin kamp mot Leganes og ville ha hadde mistet playoffplassen dersom Ponferradina hadde klart å score ett mål i sin kamp.

For Girona gikk alt galt i sluttminuttene mot Lugo. Klubben fra Katalonia så ut til å gå mot sitt første opprykk til Primera da Fran Sandaza satte inn 1-0 rett før pause, men en sen utlikning av Pablo Caballero sørget for at Sporting Gijon smatt forbi og overtok 2. plassen.

Dermed må Girona gå den tunge veien via semifinale og (eventuell) finale for å vinne den siste ledige Primera-billetten.

I seriespillet tok Girona hele 21 poeng mer enn Zaragosa, og Girona var også det beste bortelaget i ligaen med flotte 13-3-5 på 21 kamper. Formen var meget bra på slutten av sesongen, og laget vant fem av de seks siste matchene på fremmed gress.

Zaragoza avsluttet ikke sesongen spesielt sterkt, og på de siste fem kampene ble det 1-2-2. Kun to av de åtte siste hjemmekampene endte med seier (2-4-2).

Hjemmelaget må klare seg uten toppscoreren Borja Baston (23 mål) og førsteekeper Yassine Bounou i kveld. To tunge fravær.

Girona skal være et hakk bedre enn Zaragoza, vi tviler på at det blir hjemmeseier i kveld. Uavgjort vil være et godt utgangspunkt for Girona før returkampen, men vi spiller en handikapvariant der vi dekker både U og B.

Samlet odds for dobbelen: 2,24

Kampstart i Canada: 22.00. I Spania: 20.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.