Olivier Occean får trolig tillit fra start i Odds angrepsrekke mot Aalesund i kveld.
Olivier Occean får trolig tillit fra start i Odds angrepsrekke mot Aalesund i kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Norsk dobbel på oddsen

Sjekk dagens oddstips.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill fredag:
Tippetips:
12 rette på en fredag?
V65/V4 Solvalla: La festen begynne!
V65 Jarlsberg:  Magnus styrer bankeren
V64 Boden:  Bjerkekjenning som banker

Fredagens oddsprogram er ikke av det innbydende slaget, og vi nøyer oss med en dobbel. For omtale av de fleste andre kampene på menyen henviser vi til tippetipset


Odd – Aalesund over 2,5 mål, 1,50

Odd kom under to ganger borte mot Tromsø sist, men en keepertabbe fra hjemmelaget bidro til at telemarkingene fikk med seg ett poeng.

Odd har nå spilt fire kamper på rad uten tap, men ettersom tre av dem har endt uavgjort, er avstanden opp til serieleder RBK på ni poeng. Det er derimot bare fire poeng opp til Stabæk og VIF på de to andre medaljeplassene.

Den viktige forsvarsspilleren Espen Ruud er ute med karantene, mens Fredrik Nordkvelle mangler grunnet skade. Frode Johnsen betegnes som usikker.

Aalesund fikk en umiddelbar opptur etter trenerbyttet, men de tre siste seriekampene mot Sarpsborg, Godset og Viking har bare gitt ett poeng, og sunnmøringene har falt tilbake til 12. plass. Forestillingen hjemme mot Viking sist var av det absurde slaget; Aalesund bommet og bommet på sine sjanser, mens et svært effektivt Viking satte inn hele fire mål.

Bortelaget har fortsatt Fredrik Carlsen ute med skade, og ny på fraværslisten er førstekeeper Sten Grytebust. Aron Thrandarson er trolig med i troppen etter å ha mistet første del av sesongen.

Det pleier å bli målrikt når Odd og Aalesund møtes, og i fem av de siste seks innbyrdes oppgjørene er det blitt scoret tre mål eller mer. Aalesunds største problem denne sesongen er et lekk forsvar. Totalt er det blitt 24 baklengs på 10 kamper, 9 av dem er kommet i de siste tre kampene.

Samtidig produserte Aalesund bøttevis med målsjanser mot Viking, og laget var i god scoringsform før det forsmedelige tapet. Vi tror kveldens kamp fort kan bli målrik.

Moelven – Alvdal H 1,65
Moelven ligger på femteplass med 11 poeng i 3. divisjon avdeling 9 og har møtt tre av de fire lagene som ligger over på tabellen. På hjemmebane er det blitt sju av ni mulige poeng og bare to baklengsmål. Et sterkt lag som Lillehammer ble slått 2-0, mens Orkla på 2. plass ble holdt til uavgjort.

Skademessig ser det bra ut for hjemmelaget, men en av spissene soner karantene.

Alvdal har tatt to poeng mindre enn kveldens motstander og ligger fire plasser bak. Samtlige ni poeng ble tatt i de tre første kampene, så formen er ikke noe særlig å skryte av.

Moelven står med to strake seiere og møter en motstander som har tapt fire på rad og som ennå ikke har møtt noen av topp to-lagene. Dette bør bli hjemmeseier selv om kampen er flyttet til Ringsaker kunstgressbane grunnet store nedbørsmengder de siste dagene.

Samlet odds for dobbelen: 2,48

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør