Malmö-trener Åge Hareide gratulerer sin norske kollega Ronny Deila etter den spennende playoffkampen i Glasgow forrige uke.
Malmö-trener Åge Hareide gratulerer sin norske kollega Ronny Deila etter den spennende playoffkampen i Glasgow forrige uke. Foto: Scott Heppell (Ap)

Ny episode av norsk Champions League-thriller

Alt ligger til rette for en intens og målrik kamp i Malmö.

Kommersielt

Sportspills øvrige tirsdagsmeny:
Langskudd: 
Basel kan gå på en smell
V5A Momarken
En perfekt banker
V4 FärjestadEt solid holdepunkt mot cashen

tirsdagens langoddsprogram kan vi glede oss over spennende returkamper i playoffspillet i Champions League. Det er også ligacup med flere Premier League-lag på menyen.

Malmö – Celtic over 2,5 mål, 1,65
Playoff Champions League.
Da Nir Britton satte inn 2-0 til Celtic allerede ti minutter ut i det førte møtet i Glasgow, var det ikke mye som tydet på at Malmö senere på kvelden skulle klare å skaffe seg et godt utgangspunkt før kveldens returkamp.

Jo Inge Berget satte imidlertid ballen i nettet to ganger, siste gang fem minutter på overtid, slik at thrilleren til slutt endte 3-2 til skottene. Forutsetningene for kveldens kamp er dermed som følger:

Malmö er nødt til å vinne for å gå videre, og to mål på bortebane innebærer at resultatene 1-0 og 2-1 holder til avansement. 3-2 betyr ekstraomganger, mens 4-3 vil føre Celtic til gruppespillet.

Å slå Celtic på hjemmebane er på ingen måte noen umulighet for Åge Hareides mannskap. Klubben spilte i gruppespillet i CL i fjor. Da ble det hjemmeseier over Sparta Praha og Salzburg i kvalifiseringen, mens Olympiakos ble slått i gruppespillet.

Det kokte på Swedbank Stadion i de kampene, og det kommer ikke til å være dårligere stemning i kveld.

Hareide kan glede seg over at angrepsesset Markus Rosenborg og midtbanespilleren Enock Kofi Adu er tilbake i troppen etter å ha stått over med karantene sist.

Hos Celtic er backen Mikael Lustig usikker.

Malmö er vant til å score mye mål på hjemmebane, og laget er nødt til å angripe for å ha mulighet til å ta seg til gruppespillet. Celtic-forsvaret er langt fra tett, men skottene har samtidig flust av spillere som kan score mål. Vi tror på en tempofylt kamp med mange scoringer.

Sunderland – Exeter H 1,45
2. runde i ligacupen. Sunderland kommer inn i turneringen i kveld, mens Exeter beseiret Swindon forrige runde.

Sunderland har fått en meget tung start på sesongen og står med ett poeng etter møtene med Swansea, Norwich og Leicester.

Ifølge britisk media er det ventet at manager Dick Advocaat kommer til å stille med en relativt sterk startellever i kveld til tross for at lørdagens seriekamp mot Aston Villa er langt viktigere enn andre runde i ligacupen.

Midtbanespilleren Jeremain Lens er ny på skadelisten, og det er ventet at unggutten Duncan Watmore får sin første start for sesongen. Adam Matthews, Lynden Gooch og Tom Robson er andre reservespillere som kan få sjansen i løpet av kampen.

Sunderland har kommet seg videre fra denne cuprunden seks av de sju siste sesongene. For to år siden kom laget helt til finalen, der det ble tap for Manchester City.

Exeter endte på tiendeplass i League Two i fjor, og fire runder ut i årets sesong ligger laget på åttendeplass (2-1-1). Laget ble slått ut i første cuprunde de tre siste sesongene.

Forsvareren Christian Ribeiro er usikker til kveldens kamp, men midtbanespilleren David Noble og kantspilleren David Wheeler kan være tilbake etter skader.

Exeter har fint lite å vise til i ligacupen de siste sesongene, og nivåforskjellen på Premier League og League Two er stor. Hjemme på Stadium of Light bør dette være enkel match for et Sunderland som er på jakt etter sesongens første seier.

Malmö - Celtic sendes direkte på Viasat 4 kl. 20.45. Sunderland - Exeter har samme starttidspunkt.

Samlet odds for dobbelen: 2,39.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus