Det har vært en meget tung sesong for Leksand, som ligger sist i SHL med fire poeng.
Det har vært en meget tung sesong for Leksand, som ligger sist i SHL med fire poeng. Foto: Andreas Hillergren (SCANPIX)

Ny nedtur for bunnlaget

Leksand har vært klart dårligst i SHL i høst, og i kveld kommer et av formlagene i ligaen på besøk.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Dagens oddstips:
  VIF endrer spillestil
V4 Mantorp:
Skrellbanen byr på lunsj
V5 Bjerke: 
Solid og frekk banker
V65 Klosterskogen:
Hamre fortsetter showet

Skellefteå skuffet ikke i toppkampen mot Växjö onsdag og sørget for gevinst for alle som fulgte tipset vårt. Dessverre manglet vi ett mål i oppgjøret mellom Brynäs og Örebro i over 5,5-spillet vårt fra den matchen.

Torsdag er det omtrent bare Get-ligaen og SHL som er interessant på langoddsprogrammet, og vi lanserer en dobbel fra disse ligaen.

Dagens dobbel

Leksand - Frölunda B
Kongsvinger – Frisk Asker (1-0) B


Leksand – Frölunda B 1,75

Leksand har fått en forferdelig start i SHL. Åpnet med sju strake tap, før det endelig ble en knapp hjemmeseier mot variable Örebro. Klarte ett poeng i den påfølgende hjemmematchen mot et slitent HV71, men var tilbake på tapersporet mot Växjö sist.

Klubben er misfornøyd med deler av stallen, og sportssjef Tommy Salo har degradert/kvittet seg med hele fem spillere de siste ukene. Sist ut er kanadiske Eric Himelfarb, som ble hentet fra Linköping før sesongen. De øvrige er målvakten Joel Gistedt, backen Robin Jacobsson og brødrene Chris og Jack Connolly.

Samtidig har klubben hentet inn fire spillere: målvakten Joakim Lundström, backene Linus Hultström og Daniel Josefsson og sist Mattis Ritola fra Modo.

Forwarden Viktor Mårtensson er utestengt i fire matcher etter å ha slåss mot en Växjö-spiller sist.

Frölunda har hatt et meget tøft kampprogram i oktober (Luleå, Skellefteå, bortekamp i Champions League, Växjö og Linköping). Det er derfor meget imponerende med fire seiere og ett tap i denne periode. Poengtapet kom etter straffer mot serieleder Skellefteå, i en kamp der Frölunda ledet 2-0 til det gjenstod seks minutter av matchen.

Nå har det vært spillefri i fem dager, og Frölunda-spillerne har hatt god tid til å restituere seg før kveldens match.

Backen Emil Djuse pådro seg hjernerystelse i 4-1-seieren over Linköping sist og har ikke tatt turen nordover. Magnus Kahnberg og Mats Rosseli Olsen er også uaktuelle.

Frölunda ligger på tredjeplass i SHL og har tatt 17 poeng mer enn dagens motstander. Tabellen lyver ikke, og vi tror klart mest på et bortelag som har imponert stort så langt i oktober.

B spilles til 1,75 i odds.

Vi kombinerer spillet med et objekt fra Get-ligaen for å få oddsen over to blank.

Kongsvinger - Frisk/Asker (1-0) B 1,37
Frisk var av mange eksperter tippet som det svakeste laget i Get-ligaen når man ser bort fra nyopprykkede Manglerud/Star og Kongsvinger. Men stallen fremstår for tiden sterkt nok til å kunne kjempe på øvre halvdel av tabellen, og kanskje også om medaljer.

Laget har en matchvinner i keeper Nicklas Dahlberg, som har storspilt i høst. Det har også den kanadiske importen Éric Castonguay. 27-åringen står med seks mål og ti assists på åtte matcher og ligger på fjerdeplass i poengligaen i Get-ligaen.

Asker-gutta stod med tre strake seiere før det ble et knepent bortetap for serieleder Stavanger sist. Ledet 2-1 helt til det gjenstod fire minutter av matchen, men vant tapte til slutt 2-3. Ligger for tiden på fjerdeplass med 18 poeng på 10 matcher.

Kongsvinger har kun tatt ett poeng så langt (tatt mot bunn-nabo M/S). Det er ikke et eneste poeng mindre enn forventet, for Knights ble dømt nord og ned av ekspertene før seriestart.

Laget skulle egentlig tatt en ny sesong i 1. divisjon, men ble tilbudt plass i Get-ligaen ettersom to klubber trakk seg. Laget er ungt og uerfarent på dette nivået, og man har også fått en del skader og avganger i løpet av høsten.

Hvis vi ser bort fra matchen mot M/S, er det blitt tap med to mål eller mer i samtlige kamper denne sesongen, og vi tror det blir et nytt tap for et sultent og godtgående Frisk-lag i kveld.

Handikapseier til Frisk spilles til 1,37 i odds spilles.

Samlet odds for dobbelen: 2,40

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus