Vålerengas Daniel Fredheim Holm og Amin Nouri i diskusjon med dommer Tom Harald Hagen under Vålerengas bortekamp mot Rosenborg 24. juni, en kamp Vålerenga endte opp med å tape 0-3.
Vålerengas Daniel Fredheim Holm og Amin Nouri i diskusjon med dommer Tom Harald Hagen under Vålerengas bortekamp mot Rosenborg 24. juni, en kamp Vålerenga endte opp med å tape 0-3. Foto: Ole Martin Wold (NTB scanpix)

Ny nedtur for Vålerenga

Vålerenga har kun tatt tre poeng på de fem siste seriekampene. Vi tror ikke laget får noen opptur borte mot Haugesund i kveld.

Kommersielt

Mandagens langoddsprogram har sitt klare høydepunkt i Eliteseriekampen mellom Haugesund og Vålerenga. I tillegg er det to kamper i Allsvenskan og en kamp fra Superettan i Sverige. I Danmark spilles det Superligakamp mellom Esbjerg og Sønderjyske og i Tyskland spilles det kamp i 2. bundesliga.

Trav V65 Jarlsberg: Montebanker fra Helene
Trav V64 Färjestad:
Dobbel jackpot med 1,5 mill ekstra

Haugesund - Vålerenga H 1,95 (spillestopp kl 18.55)


Med moderate 2-2-2 på de seks siste seriekampene før sommerpausen, var Haugesund litt på hæla i forhold til medaljekampen i Eliteserien. Men to strake trepoengere etter ferien, har sendt Haugesund for fullt tilbake i medaljekampen. Og ettersom Brann på 1. plass gikk på en stjernesmell i Molde søndag og Rosenborg kun fikk med seg ett poeng i sin hjemmekamp mot Stabæk, vil faktisk Haugesund med seier i kveld kun være fire poeng bak serieleder Brann og kun tre poeng bak RBK på 2. plass. I tillegg vil laget med tre poeng gjeninnta 3. plassen de lå på før helgens serierunde. Var dog heldige som vant 2-1 borte mot Tromsø sist helg, men forbedret sin allerede sterke bortestatistikk til 5-2-2. Hjemme på Haugesund stadion har laget prestert bra med 4-2-2 hittil, det er Molde og Rosenborg som har vunnet i Haugesund denne sesongen. Frederik Gytkjær var ikke med mot Tromsø forrige helg og et er ute i noen uker til. Heller ikke skadde Bruno Leite eller Torbjørn Kallevåg er klare i kveld, men ingen av de to var heller med sist helg.

Med kun tre poeng på de fem siste seriekampene er Vålerenga i ferd med å spille seg helt ut av medaljekampen i Eliteserien. Nå har riktignok tre av disse bortekampene vært mot topplagene Brann, Rosenborg og Molde (kun ett poeng i disse tre), men begge hjemmekampene i denne perioden har endt med poengdeling og det mot svakt plasserte Bodø/Glimt og tabelljumbo Sandefjord. Totalt står Vålerenga med 3-2-4 på bortebane. I kveld er både Jonathan Tollås og Abdisalam Ibrahim tilbake etter karantene, men toppscorer Sam Johnson rekker ikke kampen. Ei heller nysignerte Mohammed Abu er med til Haugesund.

Det står 3-2-1 på de seks siste tilsvarende i Haugesund og det skal være gode vinnersjanser for hjemmelaget også i kveld. 1,95 på hjemmeseier er helt grei odds og blir vårt valg i kveldens Eliteseriekamp.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør