Tennisekspert Rolf Lerum har lansert Ernests Gulbis (her avbildet etter seieren over Roger Federer) med hell to ganger i French Open. Vinner latvieren for tredje gang mot kanonen Novak Djokovic?
Tennisekspert Rolf Lerum har lansert Ernests Gulbis (her avbildet etter seieren over Roger Federer) med hell to ganger i French Open. Vinner latvieren for tredje gang mot kanonen Novak Djokovic? Foto: Dominique Faget (Afp)

Ny stjerneskalp for Gulbis?

Urokråka Ernests Gulbis har allerede slått ut Roger Federer. Nå er han på finalejakt.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Fredagens langoddsprogram består blant annet av en rekke landskamper i VM-oppkjøringen, dueller fra French Open og norsk 3. divisjon.

Tipset er levert av Nettavisens tennisekspert Rolf Lerum. Rolf er kjent som en av de beste travekspertene i Norge, men han er også lidenskapelig opptatt av fotball og tennis. Bergenseren spiller selv tennis aktiv og følger alle store mesterskap nøye.

Lerum har så langt lansert ni oddstips under French Open, samtlige har vært høyoddsere mot store favoritter. Fire av dem har gått inn, og en tenkt innsats på 900 kroner er blitt til 1043 kroner.

To av Lerums vinnertips har vært på Ernests Gulbis (seier over Roger Federer til 2,50 i odds og Tomas Berdych til 1,93 i odds).

Ernests Gulbis – Novak Djokovic(spillstopp kl 12.55)
Det er tid for semifinaler i French Open, og her er det bare å lene seg tilbake i godstolen og nyte tennis på sitt beste.

Gulbis/Djokovic er faktisk gamle treningskamerater, men da skal vi langt tilbake i tid da de gikk på et Tysk tennisakademi. Så de kjenner godt til hverandre. De har kun møtte hverandre én gang på grus, også da i French Open (kvartfinale i 2008). Djokovic vant en jevn tresetter den gang: 7-5, 7-6, 7-5.

Djokovic har så langt levert et solid French Open, og han har ikke vært skikkelig testet ennå. Serberen har rett og slett vært for god.

Gulbis er ordentlig i «sonen», og han ser tennisballene som om det skulle ha vært fotballer han slo på. Måten han kledde Tomas Berdych «naken» på i kvarten var helt fantastisk å se på. Han slo ekstremt lite feil, han servet solid, og han tok dessuten Berdych på tempo.

Men kan virkelig Gulbis slå Djokovic? Det kan han, og Gulbis er ikke typen som frykter noen. Han mener selv at han er verdens beste tennisspiller, og nettopp den innstillingen blir viktig i denne kampen.

Spiller Gulbis som mot Berdych, ja, da kan han true Djokovic. Denne kampen kan vi garantere blir betydelig jevnere enn hva oddsen tilsier, og vi prøver oss derfor med Gulbis, som her kan få sitt virkelige gjennombrudd om han skulle ta seg av Djokovic og komme seg til en finale.

I boksen under kan du levere spill på matchen. Husk spillstopp kl. 12.55.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør