Foto: ADRIAN DENNIS / AFP Photo / NTB scanpix

Ny tittel til Chelsea?

Vi tror Chelsea viser seg sterkere enn Manchester City i Community Shield. Sjekk søndagens første oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny søndag
Oddstips 1: Pangstart for Chelsea
Oddstips 2: Rosenborg jakter gull
Tippetips: Duket for Viking
Premier League: Slik går det 2012/13

Langoddsen kan by på en variert meny, men objekter fra OL og en rekke europeiske fotballigaer. Her til lands er det full runde i Tippeligaen, Adeccoligaen og flere oppgjør i Oddsen-Ligaen.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
58. Notodden - HamKam H 2,45

Vi vurderte denne til dagens spill, men finner så mye annet aktuelt at Notodden får stå for dagens langskudd. Notodden er sterke på eget gress og det er her de legger grunnlaget for en eventuell ny kontrakt. Halvparten av hjemmekampene er vunnet. HamKam gjorde mange gode kamper på rad, men i de to siste har det rent inn baklengsmål. Vi ser egentlig ingen grunner til at HamKam skal snu skuta akkurat på Notodden, og hjemmeseier til 2,45 er bedre odds enn vi hadde forventet.

Dagens avslag
21. Nest-Sotra - Jerv H 1,70

Heller svak form hos hjemmelaget for tiden, mens Jerv har begynt å vinne kamper. 2-1 borte mot Vard Haugesund er råsterkt, og med 3-3 mot MK forrige helg viste de at de scorer mange mål. Dette kan bortelaget vinne, og 1,70 på denne hjemmeseieren er vi langt unna å sette penger på.

Dagens spill
Vi starter dagen med et spill på Community Shield i England, kampen der regjerende Premier League-mester og FA-Cupmester møtes helgen før sesongstart. I dagens andre tips retter vi blikket mot Tippeligaen.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

10. Chelsea - Manchester City
FA Community Shield. Her møtes tradisjonen tro vinner av FA-Cupen og vinner av Premier League forrige sesong. Det skal kåres en vinner i dag og kampen kan gå helt til straffesparkkonkurranse, men på langoddsen er det stillingen etter 90 minutter pluss tilleggstid som gjelder.

Chelsea og alle de andre lagene i Premier League har jobbet, og jobber fortsatt, med å fornye lagene og kjøpe og selge lurest mulig før sesongstart førstkommende lørdag. Etter 6. plass i Premier League, men seier i FA-Cupen og Champions League forrige sesong, er Chelseas manager Roberto Di Matteo ute i media og forteller at Chelsea denne sesongen skal prøve å vinne 7 mulige titler: Champions League, Premier League, FA-Cupen, Capital One Cup (Ligacupen), UEFA Super Cup, FIFA Club World Cup og dagens Community Shield. Dette er meget hårete mål, men Chelsea har overrasket før, senest i Champions League sist.

Di Matteo er imidlertid enig i at det kan ta tid å tilpasse de nye spillere inn i systemet med etablerte stjerner som Frank Lampard, Juan Mata og Ramires. En kjapp titt på Chelseas transferliste denne sommeren forteller at følgende er hentet inn: Marin, Eden Hazard, Thorgan Hazard, Brady og Oscar. Supertalenter eller etablerte stjerner alle sammen, men det blir for omstendelig å gå inn på hver enkelt her. Spillere ut er blant annet: Drogba, Bosingwa, Kalou, Mitrovic, Taylor (k).

Nykommer Marko Marin er ute med skade, men han er også eneste skadefravær. Ellers spilte Oscar, den unge nykommeren fra Internacional, OL-finale for Brasil så sent som i går og da spørs det om han er med her.

Manchester City er regjerende ligamestere i England, for første gang på 44 år, men manager Mancini sier at de ikke er favoritter til tittelen denne gangen, det er det Manchester United som skal være. Grunnen skal være at han ikke er fornøyd med Citys forsøk på å hente inn nye stjerner, de ser ikke ut til å få hverken Van Persie, Hazard, Agger, De Rossi eller Sinclair, som de har vurdert som muligheter. Likevel mener vi at City har en meget sterk tropp, og de har sterk økonomi og har ikke måtte selge spillere de ønsker å beholde.

Spillere som har forlatt City denne sommeren er blant annet: Hargreaves, Assulin og Taylor (k), dessuten er Bridge lånt ut til Brighton. Dette svekker ikke City, vil nok de fleste være enige med oss i.

Gareth Barry og Micah Richards er ute med skader. Balotelli og David Silva har bare seks dagers trening i beina og starter trolig ikke kampen.

City tapte Community Shield forrige sesong, mot rivalene United. Chelsea tapte Community Shield 2010, de også mot Manchester United, mens de i 2009 slo United på straffer etter 2-2 i ordinær tid.

Kampen spilles på Villa Park i Birmingham. Dette er alvor, absolutt ikke noen kamp man bruker til å eksperimentere, men noe eksperimentering må det likevel bli, da det er nye spillere her og der og andre som ikke er skikkelig innkjørt etter OL-deltagelse eller fridager. Vi synes Di Matteo og Chelsea ser spennende ut denne sesongen, de har styrket laget og vi tror de har gode muligheter til å sette enda en pokal i skapet. 2,90 på Chelsea blir dagens første spill. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 14.25.

10. Chelsea - Manchester City 2,90 2,95 2,15

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør