Foto: hesteguiden.com

Ny triumf på lykkebanen?

Vår banker for dagen trives som fisken i vannet på dagens arena, og mot meget skral motstand, tror vi det dreier seg om en vinner.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Klikk her for å se våre V5-forslag.

Vi liker ikke å spille på "galopphester", men i kveld gjør vi et unntak. Glitrende til i den tredje avdelingen står nemlig 6 Brendli Stjerna, og vi tror et spor litt langt ute bak startbilens vinger bare er en fordel med tanke på feilfri avgang. Eng Svarten-datteren er preget av litt nerver, og det er således en klar fordel å starte på en bane som er litt romslig.

Det er således neppe tilfeldig at 5-årshoppa har gjort det meget skarpt på dagens arena tidligere i år, og vi mener den kapable frøkna her går ned minst en klasse. Det har blitt litt for oppjaget for Trondsen-traveren i de to siste startene (tøft V75-løp nest sist, mens det meste ble feil i Drammen sist), men forut for det gikk andrevalget i spillet strålende løp mot klart tøffere konkurrenter enn dagens.

Lovende ungdommer
I innledningen støter vi på et relativt oversiktlig løp, og en naturlig favoritt må 9 Fifty Cent bli. S.J.`s Photo-sønnen var litt seig i kroppen etter litt pause sist (gikk for driving siste 600), og det var først på de siste hundre meterne at champion Høitomt fikk skikkelig fart på 3-åringen. Løp i kroppen har normalt gjort godt, og fra et perfekt smygspor skal det dreie seg om en topp vinnersjanse.

Vel så lovende som førstnevnte er 2 Kentucky Glide, og 4-åringen kan her fort avlegge sitt maidenchip. Innsatsen til tredje på fine 18.0 full vei på Bjerke i den siste starten var klart godkjent, og dagens lange oppløp passer nok fint for den godt avsluttende Yankee Glide-sønnen.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Øvrige vurderinger
V5-2: Det er ikke lett å forutse hvordan disse hestene takler å ha vært ute i et monteløp tidligere på kvelden, men ypperlig til står i hvert fall 1 Dancing Darkness. 6-årshoppa har gått godkjente løp fra til dels vanskelige utgangsposisjoner nå på slutten, og fra tilsvarende forutsetninger vant Eriksson-traveren på dagens arena 13. oktober på fine 15.9 full vei. Dersom Dancer`s Victory-datteren når føringen i løpet bør seierssjansene være svært gode, og det er således snakk om en naturlig utgang på det store systemet.

To outsidere finner vi i form av 2 Getaway Broline (latterlig lite spilt med sine 4 %!) og 3 Magic Carpet Ride (perfekt inne på pengene i løpet). Førstnevnte går alltid fine løp på dagens arena uvisst av hvilken grunn, og vi tror formen er bedre enn de siste resultatene kan gi inntrykk av (gjort det dårlig i monte på slutten...). Sistnevnte har ikke hatt den helt rette flyten i relativt tøffe løp i det siste, og kusk Connie Engebråthen er blant de bedre i feltet.

V5-4: Vi støter her på et vidåpent sprintløp, og bred gardering er å anbefale. Favoritten 5 Gri Dynamit vant enkelt på 15.6 på Biri i den siste starten, men bortsett fra Jamilia (som dog leverte klart under pari) var ikke de øvrige konkurrentene mye å skryte av.

Divinator-sønnen er ikke av de kjappeste fra start, og vi er litt redd for at det kan bli en tung tur rundt for 5-åringen fra dette sporet (kjappe hester på innsiden, og i innerst i andre rekke som fyller på...). Nordby-traveren har tidligere vist seg veldig veik til slutt når han har blitt brukt litt hardt underveis, og dagens lange oppløp er således ingen fordel.

En veldig spennende start gjør 12 Dazzling Lionel i regi svært dyktige Per O. Midtfjeld, og selv om sporet ikke er det beste på en sprint (det ser nå dog langt bedre ut, når det har kommet til to strykninger i løpet...), tror vi Kadabra-sønnen runder de aller fleste til slutt med litt tempo på løpet. 4-åringen har bare tidvis fått vist sin flotte kapasitet, og vi mener den kapable krabaten er verdt en innsats i dagens DD-spill (lavest odds er kominasjonen 12*3 til drøye 32 ganger pengene kl. 11.00).

V5-5: Litt småskummelt også her, og på vårt store system krysser vi av for hele ni hester. Tilbake etter lang pause kommer 3 Trigger Ess, og på sitt beste leder Elding-sønnen et slikt løp rundt om. 6-åringen rapporteres dog å være litt tung i kroppen etter sin hvile, og en hest som 12 Sarpsfoss kan uansett bli tung å stå i mot til slutt. Sistnevnte vant sprettlett på fine 28.2 over en sprint i den siste starten, og formen virker således til å være sterkt stigende på Pål Even-sønnen.

Ekspertforslag
Til løpene på Momarken i kveld har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 120, 360 og 1184 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Det største V5-forslaget er et abc-system, som vi har fylt ut på fire kuponger her .

Kjøp en bong og se løpene fra Momarken på nrk.no nett-tvi kveld!

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør