Sarpsborg har tatt turen til Oslo for å møte Grorud i annen runden i cupen i kveld.
Sarpsborg har tatt turen til Oslo for å møte Grorud i annen runden i cupen i kveld. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Nye cupbomber i kveld?

Fire tippeligalag røkt ut i går. I kveld skal Viking, Molde og Sarpsborg prøve å unngå flauser.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Oddstips 2: 
Sevilla på ny pokaljakt
V65 Øvrevoll:  Galoppeksperter i form
V4 Lindesberg:  Kontio med stortalent
V5 Bjerke:  Høitomt får fart på sakene

Torsdagens oddsprogram består blant annet av objekter fra semifinalen i Europa League, annen runden i den hjemlige cupen, ishockey-VM og League One-playoff.

Grorud - Sarpsborg (2-0) H 2,60

Lagene i Tippeligaen og OBOS-ligaen har meget tett kampprogram om dagen, og etter annen runde i cupen og frem til 16. mai skal det spilles tre serierunder.

Vi luktet skreller både på tippekupongen og i oddstipsene i går, og det ble et fint treff på dobbelen til 5,06 i odds. Vi prikket også inn seier til Barcelona og handikapseier til Ørn Horten mot Mjøndalen, men i de to andre doblene manglet vi ett mål i hver av kombinasjonskampene for at spillene skulle gå inn.

I dag spiller Molde mot Træff, Viking møter Varegg, mens Sarpsborg reiser til Oslo øst for å møte Grorud. Den siste kampen i annen runde er Elverum hjemme mot Bærum.

Elverum spilte i OBOS-ligaen så sent som 2013 og har ambisjoner om opprykk fra Oddsen-ligaen denne sesongen. Laget kom til tredje runde i 2013, men måtte gi tapt for Bodø/Glimt på bortebane (0-2) runden etter. I fjor klarte hedmarkingene å komme tilbake fra 0-2 mot Vålerenga i annen runde, men et sent mål av Vidar Ørn Kjartansson sørget for at det endte med 2-3-tap.

Bærum ble slått ut i annen runde av Lyn forrige sesong og har ikke kommet til tredje runde siden 2009, da laget slo ut Strømsgodset. Et handikapspill på Elverum (1-0-ledelse fra start) kunne vært interessant dersom oddsen på H var litt høyere enn 1,80.

Vi har derfor i stedet konsentrert oss om Grorud – Sarpsborg, der handikapseier til hjemmelaget (2-0-ledelse fra start) gir 2,60 i odds.

Grorud har bitt bra fra seg i cupen de to siste sesongene. I fjor slo laget ut Hønefoss i annen runde og holdt Stabæk til 0-0 etter ordinær tid runden etter. Cupeventyret endte imidlertid med 0-3-tap i ekstraomgangene.

Året før var det LSK som trengte ekstraomganger for å tukte Oslo-klubben i annen runde.

Laget endte på sjetteplass i avdeling 3 i Oddsen-ligaen forrige sesong etter en god sluttspurt. Troppen virker sterkere denne sesongen, og så langt er det blitt full pott etter tre runder og 9-1 i målforskjell. I første cuprunde ble Moss, som er et av de bedre Oddsen-lagene, slått ut på bortebane.

Sarpsborg røk ut for Kvik Halden i første runde i 2013, mens Lørenskog ble slått med 1-0 i annen runde i fjor. Laget gikk imidlertid etter hvert helt til semifinalen, der det ble tap for Odd.

Laget skal i aksjon i serien hjemme mot Haugesund 10. mai, mens det er match mot Aalesund tre dager senere. 16. mai er det hjemmekamp mot LSK. Med et slikt kampprogram er det ikke umulig med noen endringer i startoppstillingen som spilte uavgjort mot Godset i helgen.

Kjetil Berge, Sigurd Rosted, Marting Wiig og Badr Rahhaoui er ute med skader, mens Amin Askar står over gunnet sykdom.

Grorud har klart seg bra mot tippeligalag i cupen de to siste sesongene og har trolig et sterkere lag enn på flere år. Sarpsborg kom til semifinalen i cupen i fjor, men måtte slite for å komme seg videre mot svak motstand i annen runde.

Spillforslaget går inn dersom Sarpsborg ikke vinner med mer enn ett mål. Vær obs på at objektet ikke kan spilles som singel. 

Kampstart: 18.00.

Hele torsdagens oddsprogram finner du her.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør