LEDER: Harry Kane hadde en vidunderlig forrigesesong, og dundret inn mål på bestilling. Her har han scoret igjen, mot MLS All-Stars.
LEDER: Harry Kane hadde en vidunderlig forrigesesong, og dundret inn mål på bestilling. Her har han scoret igjen, mot MLS All-Stars. Foto: Kyle Terada (Reuters)

- Han er et forbilde for alle

Harry Kane (22) kom inn på laget og løftet dem opp. Han er blitt rollemodellen for de andre i Tottenham.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

TABELLTIPSET: 6. PLASS - TOTTENHAM:

Harry Kane fikk mye oppmerksomhet forrige sesong, og kjempet med Sergio Agüero om toppscorertittelen helt til slutten - og endte på 21 mål. Det til tross for at han ikke kom fast inn på laget før i oktober.

- Han er så vanvittig viktig for laget. Ikke bare det han gjør på banen, men også utenfor er han en god personlighet. Han er et forbilde for alle unge spillere i klubben, sier Vidar Edell fra supporterklubben Tottenhams venner.

Tottenham endte på femteplass forrige sesong, i manager Mauricio Pochettinos første sesong på White Hart Lane.

- Det var akseptabelt å ende på femteplass, men det var et lavt nivå på Premier League forrige sesong. Jeg er bare gjennomsnittlig fornøyd med Pochettinos ledelse den første sesongen og savnet hans avtrykk på dette laget, sier Edell.

Likevel trekker han frem positive sider ved argentinerens ledelse. Som for eksempel at Tottenham var dét laget med flest ballvinninger på motstanders banehalvdel.

Les også: Sjekk ut Nettavisens nye Premier League fantasy-spill!

DER!: Mauricio Pochettino håper på en bedre sesong i år.


Dårlige bak
Forsvaret lakk imidlertid som en sil forrige sesong og var utvilsomt lagets akilleshæl. De slapp inn flest mål av alle lagene på øvre halvdel av tabellen, og man må helt ned til Leicester på 14. plass for å finne et lag som slapp inn mer.

Derfor har «Spurs» hentet tre spillere og alle er forvarsspillere. Edell tror det kommer en spiss og en midtbanespiller til, helst med Premier League-erfaring.

Annonse: Kjøp fotballbilletter til Premier League og andre ligaer her!

- Det har blitt hentet altfor mange spillere uten erfaring fra England, for vi har sett at utlendingene har slitt veldig med å tilpasse seg til ligaen. Derfor skal det ryddes i troppen, og vi forventer at mange spillere blir solgt før vinduet stenger, mener Spurs-supporteren.

Spillere som Vlad Chiriches, Emmanuel Adebayor og Aaron Lennon er ferdige eller virker å være ferdige med å heve lønn på White Hart Lane.

Spurs-supporteren tror de samme lagene ender på topp seks i år som i fjor. Men håpet er å kjempe om en fjerdeplass. Lavere enn sjette-plass ender de ikke, tror han.

- Konkurrentene våre har forsterket, mens vi ikke har gjort all verden på overgangsmarkedet ennå. Men det er fortsatt lenge igjen, forsikrer Edell.

PS! Alle serierundene i Premier League vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo. Klikk her for å registrere deg på TV 2 Sumo (lenke til ekstern aktør)!

Overgangsaktivitet:
Toby Alderweireld (26) fra Atletico Madrid, midtstopper til 11,20 millioner pund.
Kevin Wimmer (22) fra Köln, midtstopper til 5 millioner pund.
Kieran Trippier (24) fra Burnley, høyreback til 3,5 millioner pund.

Det er tydelig hva de mener må forsterkes - forsvar. Og det er helt riktig tankegang. Trippier og Alderweireld gjorde gode figurer for sine lag i forrige Premier League-sesong, og spesielt Alderweireld kommer med mange forventninger på sine skuldre.

Han kan fort finne på å gå rett inn i laget og bli en nøkkelspiller.

DITCHET SOUTHAMPTON: Toby Alderweireld prøver lykken på White Hart Lane. Her fra en kamp i fjorårssesongen, da han var på lån i Southampton.

Kevin Wimmer var en solid nøkkelspiller for Köln forrige sesong og var en het kandidat til årets lag i Bundesliga - med bare 22 år på baken. Han kommer ikke med like stort press som Alderweireld, men kan bli en fin rotasjonsspiller den kommende sesongen.

Samtidig vil han være mer enn klar for å steppe inn ved behov. Pochettino hadde stor suksess med unggutten Eric Dier forrige sesong og har sikkert ikke noe imot å gjenta den bedriften.

Det virker som det er en opprydning på gang. Paulinho, Capoue, Stambouli, Holtby og Kaboul er allerede fjernet fra klubben, mens Adebayor, Lennon og Chiriches er blant spillerne som er på vei ut.

Totalt sett et godkjent vindu. Det er veldig godt å se at de endelig prioriterer forsvar!

Nettavisens vurdering:

Målvakt
Forrige sesong tok Hugo Lloris ytterlige steg mot å bli en topp målvakt, og han holdt laget på mange måter sammen. Hans reaksjonsevner er formidable og en er en virkelig sjef der bak. Uvurderlig for laget per dags dato.

Michel Vorm holder et godt Premier League-nivå og er en god målvakt å ha i bakhånd.

Forsvar
Som sagt var forsvaret tidvis begredelig forrige sesong og det var få som virkelig var gode. Jan Vertonghen er normalt førstevalget i midtstopperposisjon og kan være veldig solid, men sliter med å stabilisere seg på et høyt nivå. Han er duell- og taklingssterk, med en god venstrefot.

Eric Dier spurtet ut av startblokkene forrige sesong, men roet seg ned etter hvert. En veldig lovende stopper for fremtiden, og han også bekle backposisjon.

En annen som ikke fikk det ordentlig til forrige sesong, var Federico Fazio. Han ble hemmet av skader og kom seg aldri ordentlig i gang, men har all grunn til å slå mer til denne sesongen. Høyden og styrken hans gjør ham godt skikket til Premier League.

HEI SVEIS: Danny Rose hadde en god fjorårssesong for Tottenham.

Man kan alltid forvente at Danny Rose kommer dundrende frem på sin venstrebackposisjon, og han er et viktig angrepsvåpen. Defensivt har han imidlertid noen begrensninger og er tidvis dårlig på posisjonering - selv om han har bedret seg kraftig på denne dele av spille sitt. Fjorårssesongen var fenomenal for Rose og han har gode forutsetninger for å bli enda bedre.

Ben Davies fungerer som en solid backup på venstrebackposisjon og sliter forhåpentligvis mindre med skader denne sesongen.

Nå vil Kyle Walker gjøre sitt for å beholde startplassen foran nysigneringen Trippier, og bør klare det - Walker har spilt seg delvis inn på landslaget.

Det er god bredde i dette leddet og nysigneringene virker kloke og veloverveide. Dette forsvaret bør gjøre det bedre enn i fjor.

Midtbane
Det er mye å velge i, også på midten. Nabil Bentaleb er den beste defensivt av disse spillerne, han har tidvis vært briljant, men er ikke den mest pålitelige til å være anker grunnet hans noe ustabile prestasjonsnivå.

Moussa Dembélé har hatt en nedadgående kurve de siste årene, og virker å være benkspiller under Pochettino. Den kreative belgieren har god løpskapasitet og kan være god i boksen, men han er ikke så god som for tre sesonger siden.

Med en spillestil som kan sammenlignes med en gruvearbeider, er Ryan Mason hardtarbeidende og lojal, men veldig begrenset i det offensive. Løper mye og er fin å putte på banen i det 70. minutt, men noen kvalitetsspiller er han ikke - ennå.

Danske Christian Eriksen er imidlertid det. Forrige sesong var han tidvis briljant, og han kapret mange poeng for klubben med sine gode frispark. Eriksen sliter imidlertid litt med å holde seg på det samme nivået gjennom hele sesongen - noen ganger forsvinner han ut av flere kamper på rad. Men hva klubben skulle gjort uten han før jul i år, det er vanskelig å vite.

Nacer Chadli blomstret virkelig mot slutten av forrige sesong. Han minner litt om en «Dothraki»-figur fra Game of Thrones, med store og elegante bevegelser. Når han er i slaget, er det få som tar fra ham ballen - og målfarlig er han også. Forrige sesong var han stabilt god veldig lenge.

VIKTIG: Nacer Chadli tok store steg forrige sesong.

På kantene har de generelt mye å velge i. Erik Lamela viser sine briljante ferdigheter fra tid til annen, men det er med uhyre lange mellomrom. Argentineren har enda til gode å spille tre gode kamper på rad, men det er ingen tvil om hvilket toppnivå som bor i gutten. God med ball og fantastisk teknikk, som gjorde ham til en slags assistkonge til tross for lite spilletid på siste halvdel av sesongen. Fysisk faller han noe gjennom.

Aaron Lennon er neppe Spurs-spiller nå sesongen begynner, men han har fortsatt noe å bidra med.

Andros Townsend har også spilte seg inn på landslaget, spesielt på grunn av sin høye fart. Engelskmannen er en typisk ving, som også vet å score mål.

I tillegg finnes unggutter som Tom Carroll, Joshua Onomah og Dele Alli, uten at de er forventet å få en rolle i førstelaget denne sesongen. Kanskje får vi se dem i cupsammenheng.

Bredden er god i dette leddet og det er mange forskjellige spillertyper. Det kan kanskje være en fordel å selge unna litt, for det er vanvittig mange spillere!

Angrep
De tre spissene kan best oppsummeres slik: En lokal helt og to flopper.

Harry Kane tok flere syvmilssteg forrige sesong var en av sesongens beste spisser. Tidvis var han helt ustoppelig og opptrådde som en kong Midas, der alle involveringer ble til gull.

Etter hvert ble han imidlertid bedre passet på og det skal bli spennende å se hvordan han takler å være stjernespilleren i dette laget.

Roberto Soldado har på ingen måte levd opp til forventningene. På en god dag briljerer han med teknikk og målteft, men gode dager har det vært få av. Likevel: Kvalitet er en permanent egenskap og han er absolutt ikke over toppen. Dette kan bli hans revansjesesong - om han blir i klubben.

FIKK DET TØFT: Roberto Soldados overgang til Premier League ble ingen drøm.

Det er stor grunn til å tro at Adebayor ikke er i klubben når vi skriver september, og det er helt greit. Togoleseren har ikke mye annet å bidra med enn en stor lønnssjekk for tiden.

Spillerne i seg selv er gode nok, men det er litt tynt bak Kane og Soldado. Veldig mye avhenger av at de skal fungere.

Manager
Ansettelsen av Mauricio Pochettino var forutsigbar og også smart, men den første sesongen var det vanskelig å se noe spesielt fotavtrykk fra argentineren.

Laget virket lite samkjørt og flyten var bare tidvis til stede. Totalt sett var resultatene godkjente, men spillet var altfor kjedelig. Forsvarsmessig har de også mye å gå på, og Pochettino har litt å bevise denne sesongen.

En ting han fikk til, var dog det høye presset. Spurs hadde mange ballgjenvinninger høyt i banen og det tjente de mye på.

Det blir ingen lett åpning for Tottenham når de gjester Old Trafford og Manchester United i sesongåpningen. At de åpner med seier står til 4,75 i odds hos Norsk Tipping.

Se opp for: Etter storspill for Brentford forrige sesong, er det knyttet store forventninger til at Alex Pritchard tar steget denne sesongen. Kan spille både midtbanespiller og offensiv midtbanespiller, og er god med begge ben.

Plusser:
+ Forsterket et svakt forsvar.
+ Beholdt manageren og gitt tillit, noe som vil øke tryggheten i laget.
+ God bredde og mye offensivt fyrverkeri i laget.

Minuser:
- Forsvaret var tidvis katastrofalt forrige sesong.
- For stor tropp, noe som forårsaket misnøye forrige sesong.
- Veldig avhengig av få spillere, som Kane, Chadli og Eriksen.

Konklusjon: Tottenham vil alltid være «der oppe», men det virker som veien til topp fire er lengre enn på lenge. Det har ikke skjedd voldsomt mye på overgangsfronten og Pochettino er avhengig av å lykkes med det mannskapet han har.

Troppen er likevel god og skal ikke undervurderes. Det var imidlertid mye som manglet og flere problemer de må løse før de er en seriøst Champions League-utfordrer.

Vi tror det blir en ny nesten-sesong for Tottenham. De ender på 6. plass på vårt tabelltips.

Klikk her for å gå til den fullstedige oversikten over tabelltipset!

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør