NY GNIST: Alan Pardew har fremstått som en ny mann etter han skiftet jobb. Her spiller han i Julian Speronis testimonial-kamp.
NY GNIST: Alan Pardew har fremstått som en ny mann etter han skiftet jobb. Her spiller han i Julian Speronis testimonial-kamp. Foto: John Walton (Pa Photos)

- Pardew og Palace er en perfekt match

Etter Alan Pardew kom til klubben har alle piler pekt oppover for Crystal Palace. Det stopper ikke med det første.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

TABELLTIPSET: 10. PLASS - CRYSTAL PALACE:

Den forrige sesongen var preget av noe ustabilitet. Tony Pulis trakk seg rett før sesongstart og Neil Warnock ble hentet inn rett etter sesongstart.

- Det virket å være en panikkløsning fordi de ikke fant noen andre. Warnock virket å være fornøyd med tilbudet, og fikk vel ingen lovnader om å få lang tid, mener Espen Olavesen fra Crystal Palace sin norske supporterklubb.

Men ved nyttår kom Alan Pardew inn døren på Selhurst Park og vårsesongen var rett og slett glitrende.

- Det virker som om Pardew og Palace er skapt for hverandre. Nå spiller vi veldig bra fotball og blitt veldig stabile, så vi er absolutt positive foran sesongen. I tillegg har vi begynt å snu kamper oftere, melder Olavesen.

Les også: Sjekk ut Nettavisens nye Premier League fantasy-spill!

Stjernene blomstret
Etter Pardew kom til klubben, har flere spillere virkelig blomstret. Zaha løftet seg til gamle høyder, Bolasie trikset mer enn før og selv Glenn Murray ble en stabil og pålitelig målscorer.

- Pardew har vist at han er taktisk klok og truffet godt med byttene han har gjort. Vi håper han legger fra seg de svakhetene han viste i Newcastle, mener Olavesen - og sikter til nedskalling mot Hull og de store down-periodene som Newcastle-manager.

Likevel virker forventningene å være store rundt klubben, noe Olavesen synes er morsomt.

- Men vi må være obs på at vi kan starte dårlig i år også, og fordi forventningene er så høye, kan stemningen bli mer negativ enn nødvendig. Vi må ikke ta helt av, melder Olavesen.

Crystal Palace-supporteren mener at målsetningen fortsatt er å holde seg, som er det viktigste. Men han tror det er realistisk å klare en plassering blant de 8-10 beste.

PS! Alle serierundene i Premier League vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo. Klikk her for å registrere deg på TV 2 Sumo (lenke til ekstern aktør)!

Investeringsvilje
Crystal Palace-supporteren opplever en økt investeringsvilje i klubben og de brøt overgangsrekorden da de signerte Yohan Cabaye fra PSG til rundt ti millioner pund.

- Jeg må innrømme at jeg har store forventninger til Cabaye. Det er ikke ofte man kjenner til spillere som Palace signerer, men Cabaye vet vi er veldig god, sier Olavesen om spilleren mange stempler som årets kjøp allerede nå.

29-åringen gjenforenes med Alan Pardew enda en gang. Likevel mener Olavesen at det skorter litt på kvaliteten i resten av troppen.

- Spesielt en stopper og en målfarlig spiss er det vi virkelig trenger. De vi har nå, holder ikke et topp nivå, mener Palace-supporteren.

Han regner med at minst en midtstopper kommer før overgangsvinduet stenger.

Crystal Palace får en tøff åpning på sesongen når de gjester Norwich i tippekampen klokken 16. At de åpner med seier står til 2,65 i odds hos Norsk Tipping.

Overgangsaktivitet:
Yohan Cabaye (29) fra PSG, midtbanespiller for 10 millioner pund.
Alex McCarthy (25) fra QPR, målvakt til 3,5 millioner pund.
Patrick Bamford (21) fra Chelsea, spiss på lån.

Har Crystal Palace gjort årets kupp ved å kjøpe Cabaye? Mange mener det. Igjen skal Cabaye spille under Pardew og det ble virkelig søt musikk sist gang.

Cabaye er en fransk landslagsspiller og trenger lite introduksjon. Ballsikker, mobil og også giftig foran mål - brukt riktig kan han virkelig skape problemer for alle motstandere.

STJERNE: Yohan Cabaye har stort press på sine skuldre.

Patrick Bamford er en relativt uprøvd 21-åring, som har et godkjent målsnitt på lån i klubber som Middlesborough, Derby og MK Dons. Fikk 17 Championship-mål i fjor og imponerte kraftig da, nå blir det et nytt steg for den unge briten.

Alex McCarthy fra QPR blir enda en trygg målvakt hos Palace.

Totalt sett skulle vi helst sett at Palace gjorde flere overganger i sommer. Troppen er ikke den bredeste og er fortsatt veldig sårbar.

Nettavisens vurdering:

Målvakt
Superveteranen Julian Speroni har voktet buret i en mannsalder, og er fortsatt dugelig med sine 36 år. Wayne Hennessey står imidlertid klar om Speroni skulle feile og det er også en særdeles brukbar målvakt.

Her er de godt dekket, spesielt etter signeringen av McCarthy.

Forsvar
Forrige sesong var det Scott Dann og Damien Delaney som i stor grad bekledde midtstopperpoisjonene. Førstnevnte er utvilsomt best av de to og holder et godt Premier League-nivå, men Brede Hangeland har også grunn til å forlange mer spilletid enn han fikk i fjor.

FIKK DET TØFT: Hangeland fikk ikke allverden med spilletid forrige sesong.

Likevel har de et skrikende behov etter en skikkelig kvalitetsstopper, for Delaney med sine 34 år blir ikke yngre og vil neppe orke alle kampene den kommende sesongen.

Dann er en stopper av rang, og kunne behøvd en likemann ved siden av seg.

Joel Ward og Martin Kelly virker å være veldig selvskrevne på backene, med god konkurranse fra Pape Souaré og Adrian Mariappa. I helhet er backene deres ganske så ordinære, men har alle vist at de holder nivået.

Midtbane
En allerede solid midtbane forsterkes av Cabaye, som er selvskreven på laget. Mile Jedinak står for kjempingen og gjør det med glans.

James McArthur var en viktig brikke i fjorårets lag, det var også Joe Ledley. Trolig vil en av dem måtte vike for den nyankomne franskmannen. Jordon Mutch har mye å bevise etter en tung og skadeplaget sesong i fjor, men viste for Cardiff hva han er god for.

TRICKY: Yannick Bolasie.

Faktisk har Pardew et lite luksusproblem. For han skal få plass til Yannick Bolasie, Wilfried Zaha og Jason Puncheon i laget også - alle holder ekstremt høyt nivå og tilfører laget en uforsigbarhet mange bør misunne.

Bolasie er trolig den største stjerna blant disse tre. Triksene hans var målbindende i fjor, og han ble også avgjørende på scoringstavla mot slutten av sesongen. Det blir hans utfordring i år - bli enda mer tellende hva målpoeng angår.

Zaha hadde åpenbart godt av Palace-returen og spilte med en ny glød. Når han er i form er vendingene kvikke, innleggene presise og skuddene like så. Dette kan fort bli den første sesongen der han holder stabilt toppnivå gjennom hele perioden

Puncheons skuddfot vil du ikke ha i nærheten av din sekstenmeter. Mot slutten av forrige sesong så vi imidlertid at Puncheon ble trukket ned i en mer defensiv midtbanerolle.

Det mangler uansett ikke på bredde og kvalitet på denne midtbanen. Kanskje stikk motsatt - det er for stor og god konkurranse i dette leddet.

Angrep
På spissplass har de muligens et annet problem: Alle alternativene er høyst middelmådige.

Marouane Chamakh virker veldig tam foran mål, Frazier Campbell viser bare glimtvis hva han er god for, Dwighy Gayle det samme og Glenn Murrays scoringsrush mot slutten av forrige sesong kan umulig fortsette. Eller?

Uansett vil Chelsea-spilleren Bamford se sitt snitt til å kapre spissplassen i dette laget. En virkelig klassespiss savnes uansett i dette laget.

FREMTIDIG KLASSESPISS?: Patrick Bamford har alle muligheter til å lykkes for Palace denne sesongen.


Manager
Manager Alan Pardew fikk en drømmevår i forrige sesong. Han hadde åpenbart godt av en fersk start og har mye offensivt talent han er god på å utnytte.

Hans svakhet har tidvis vært defensive, og noen ganger virker hans forsvar totalt uorganiserte. Men det skjerpet seg virkelig med Palace forrige sesong. Han virker å angrepe denne sesongen med ny gnist og det kan vise seg å bli perfekt for han.

Se opp for: Det er ikke kjempemange spennende unggutter på Selhurst Park for tiden. Men Sullay Kaikai (19) har vist at har et talent, og scoret også mot Pardew og Newcastle i ligacupen i fjor.

Spissen var forrige sesong på lån i Cambridge og scoret seks på 30 kamper. Han får nok sjanser i sesongoppkjøringen, men utlån virker det mest naturlige for Kaikai.

Plusser:
+ Tonnevis med kreativ kraft i midtbaneleddet.
+ Pardew og Crystal Palace kjenner hverandre godt og virker som skapt for hverandre.
+ Optimismen er på topp etter 10. plass i forrige sesong.

Minuser:
- Nivået på spissene for lavt.
- Heller ikke bak på banen er det noen virkelige sjefer, selv om de holder stabilt nivå.
- Litt passive på overgangsvinduet totalt sett. Samtidig skal de ha skryt for å ikke bruke penger de ikke har.

Konklusjon: Crystal Palace sikret seg en uhyre solid spiller i Yohan Cabaye, men har slitt med å finne flere slike kjøp. Totalt sett virker stallen for svak til å kopiere fjorårets tiendeplass, men de avsluttet sesongen i en vanvittig flyt.

Palace starter denne sesongen så vanvittig mye mer positivt enn i fjor. Men vi stiller spørsmålstegn til om stallen er god og bred nok til å holde løpet ut denne sesongen.

Siden vi ble så trollbundet av Palace på vårsesongen i fjor, tror vi de kopierer tiendeplassen og det i seg selv er en bragd.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør