MÅLSNIK: Sergio Agüero var Premier Leagues toppscorer i fjor.
MÅLSNIK: Sergio Agüero var Premier Leagues toppscorer i fjor. Foto: Oli Scarff (Afp)

De ti mest verdifulle Premier League-spillerne

I alle fall ifølge Nettavisens nye Premier League-fantasy.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Nettavisen har en spennende nyhet til alle fotballelskere der ute: Det er et splitter nytt Premier League fantasyspill på gang og allerede nå kan du registrere deg og ditt lag!

Nettavisens fotballjournalister og eksperter vil være med i konkurransen og du kan se hvor mye de egentlig kan om fotball - sannsynligvis greier du å slå et par av dem også!

I fantasy-spillet kan du også opprette egne mini-ligaer, der du kan konkurrere mot dine venner. Den beste mini-ligaen får også en fet premie.

Klikk her for å registrere deg!

Hovedpremien for vinneren av Nettavisen-ligaen, som alle spillere er med i, er en VIP-tur til England for å se sesongstarten 2016/17 for ditt favorittlag!

I tillegg vil månedsvinnere bli trukket ut. De kan vinne drakter, signerte effekter og andre morsomme premier.

Under følger en liste med de ti spillerne som Nettavisens fantasyspill mener er mest verdt. Men det er ikke nødvendigvis de som gir mest for pengene! Er du enig med deres vurdering?

1. Sergio Agüero, Manchester City. 15 millioner pund.
Ikke overraskende er Sergio Agüero den dyreste spilleren i Nettavisens Premier League-fantasy. Han bøttet inn mål også i fjor og ble Premier Leagues toppscorer, men er også flink til å levere målgivende pasninger.

Han har en lei tendens til å bli skadet hver sesong, men så lenge det er mulig å selge og kjøpe spillere mellom hver runde, er han ikke en stor risiko å ha på laget. En drømme-fantasyspiller!

2. Diego Costa, Chelsea. 15 millioner pund.
Også den høyreiste Diego Costa har blitt verdsatt til 15 millioner pund av Nettavisens Premier League-fantasy. Spanjolen tok England med storm i fjor og har en enorm kapasitet foran mål.

Også han sliter med litt småskader her og der, men leverer nesten alltid når han spiller. Han er viktig og spiller nesten alltid 90 minutter når han er frisk - det er et godt fantasy-tegn også.

3. Wayne Rooney, Manchester United. 14,5 millioner pund.
United-kapteinen er sett som litt mindre verdifull enn de to andre, og han scoret ferre poeng forrige sesong enn hva vi er vant til. I tillegg har Louis van Gaal eksperimentert med å flytte han ned til midtbanen - og lenger unna mål.

Uansett er Wayne Rooney en mann å stole på, som garantert får masse spilletid. Vanligvis bøtter han inn mål også.

Klikk her for å registrere deg på Nettavisens nye PL-fantasy!

4. Eden Hazard, Chelsea. 13,5 millioner pund.
Grunnen til at Hazard ikke er mest verdifull, er trolig på grunn av at han spiller midtbane. Således scorer han ikke like mange målpoeng som for eksempel lagkamerat Diego Costa. Men Hazard var årets beste spiller i Premier League i fjor og vil kjempe om å bli det i år også.

Tar også mye dødballer, som ofte scorer en del poeng.

5. Alexis Sanchez, Arsenal. 13,5 millioner pund.
Veldig sammenlignbar med Eden Hazard. Den lille chileneren tok Premier League-nivået lett og var Arsenals desidert beste spiller i fjor. Gjorde mye på egen hånd og var tidvis ustoppelig.

Samtidig har også han en tendens til å bli skadet, og noen ganger går det lenge mellom scoringene. Likevel scoret han haugevis med poeng i fjor og gjør det nok også i år.

6. Olivier Giroud, Arsenal. 13 millioner pund.
Det er kanskje noe overraskende å finne Olivier Giroud så høyt oppe på denne listen, men franskmannen har en tendens til å bøtte inn mål - spesielt mot svakere motstand.

Men han er kanskje ikke den beste å ha på laget mot de virkelig store lagene, noe som gjør han til en mangelfull spiller i fantasy-sammenheng.

7. David Silva, Manchester City. 12,8 millioner pund.
Den lille maestroen fra Spania har lenge vært blant Premier Leagues aller beste spillere. Han leverer målgivende pasninger i verdensklasse og spiller nesten alltid for City.

Men på toppscorerlisten er han aldri og det er trolig det som gjør ham mindre verdifull enn for eksempel Giroud og Alexis Sanchez.

Klikk her for å registrere deg på Nettavisens nye PL-fantasy!

8. Harry Kane, Tottenham. 12,5 millioner pund.
Den unge engelskmannen var fjorårets virkelige åpenbaring i Premier League, og lenge så han ut til å kjempe om toppscorertittelen. Han er også den sjette mest populære spilleren på Nettavisens Premier League-fantasy og sørger for mye optimisme blant Spurs-fansen.

Så får de håpe at han klarer å holde det samme nivået i sesongen derpå.

9. Daniel Sturridge, Liverpool. 12,5 millioner pund.
Klarer engelskmannen å holde seg skadefri i år? I så fall vil han bli et mareritt å møte for PL-forsvarerne og han kan fort vise seg å bli et kjempekjøp på fantasy.

Han er kvikk og klinisk, og scoret over 20 mål med Suarez ved sin side for to sesonger siden. Vil Firmino hjelpe ham til samme tall i år?

10. Raheem Sterling, Manchester City. 12,2 millioner pund.
Er han verdt 49 millioner pund i virkeligheten? Manchester City mener det. Taktene han har vist i sesongoppkjøringen har vært lovende og Sterling vil garantert spille mye for de himmelblå.

Likevel har han svakheter foran mål og City-fansen vil håpe at han klarer å bli enda mer klinisk.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør