STJERNE: Chelseas Eden Hazard.
STJERNE: Chelseas Eden Hazard. Foto: Elsa (Afp)

Dette var fjorårets beste PL-spillere

I alle fall ifølge fantasy-spillet til Nettavisen.

Kommersielt

Det er duket for en ny sesong med Premier League, og for første gang stiller Nettavisen med et eget fantasy-spill.

Er du nysgjerrig på spillet og vil vite mer? Her finner du instruksjoner, ofte stilte spørsmål og fordeler ved det nye fantasy-spillet til Nettavisen.

Forrige sesong var det mange spillere som imponerte stort og var nøkkelspillere for sitt lag. De scoret også poeng i bøttevis på fantasy og det er mange som følger opp med nok en god sesong. Hvis du setter opp det beste laget den første runden, kan du vinne et års TV 2 Sumo-tilgang!

De kommer til sesongen med større forventninger enn før og presset er på fra dag én!

Men klarer de å levere også denne sesongen?

Dette er de fem mest poengsankende spillerne - i alle posisjoner. Kun tre målvakter er tatt med.

Les også: - Liverpool kan koste oss dyrt

For å gjøre det lettere for deg å planlegge hvilke spillere du har råd til, er prisene på alle også med i informasjonen.

PS! Nettavisen jobber i disse dager med vårt tabelltips for Premier League. Sjekk det ut!

Klikk her for å registrere deg på fantasy-spillet! Det er selvfølgelig gratis.

Angrep:

187 poeng: Sergio Aguero, Manchester City - 15 millioner pund.
Ingen overraskelse at Aguero er den mestscorende poengfangeren blant spissene. Han ble toppscorer for sitt lag og vil naturligvis bli et holdepunkt også denne sesongen.

26 mål er en garanti for masse poeng, og såfremt han holder seg skadefri, er han god for det samme igjen.

186 poeng: Harry Kane, Tottenham - 12,5 millioner pund.
Kun ett fattig poeng bak Aguero finner vi Kane, som hadde en eventyrsesong uten like. Han er billigere fordi Tottenham er ventet å vinne mindre enn City, men det stopper ikke nødvendigvis Kane fra å bøtte inn målpoeng også i år.

Med tanke på at han bare spilte fast siden oktober, har Kane et vanvittig imponerende poengsnitt forrige sesong.

127 poeng: Diego Costa, Chelsea - 15 millioner pund.
Nok en gang sliter Diego Costa med en hamstring-skade, som har holdt han utenfor i deler av fjorårssesongen. Derfor er poengfangsten hans mer beskjeden enn kollegene, selv om scoringssnittet er nær det samme. Kan han holde seg skadefri denne sesongen, vil han garantere poeng også i år.

125 poeng: Saido Berahino, West Bromwich - 9,5 millioner pund.
Han er den klart billigste på denne topp fem-listen, og han scoret jevnt og trutt den første halvdelen av forrige sesong. Han sluknet noe etter hvert og vil håpe at den gode formen i sesongoppkjøringen ikke er et bløff. Mye poeng for penga!

I tillegg har han nå fått Rickie Lambert ved sin side, som leverte målgivende på løpende bånd i Southampton. Det kan bli utmerkede arbeidsforhold for Berahino denne sesongen - om han ikke blir solgt. Og da er han uansett like billig!

118 poeng: Romelu Lukaku, Everton - 12 millioner pund.
Everton hadde kanskje en tung sesong i fjor, men poengmessig leverte Lukaku til godkjent og vel så det. Likevel scoret han ikke så mye mål som forventet, noe som kan bety at han får et oppsving poengmessig denne sesongen.

Han er uansett Evertons viktigste holdepunkt i angrep, og de kommer neppe så langt nede på tabellen som i fjor.

Klikk her for å registrere deg på fantasy-spillet! Det er selvfølgelig gratis.

VERST AV DE BESTE: Romelu Lukaku (til høyre).

Midtbane:

184 poeng: Eden Hazard, Chelsea - 13,5 millioner pund.
Han ble kåret til årets beste spiller i Premier League forrige sesong, men kommer tre poeng til kort på fjorårets fantasy-sesong. Uansett er han den viktigste spilleren i et gulljagende Chelsea. En poenggarantist, med andre ord.

I tillegg til å score mye mål, vinne mange kamper og levere mye målgivende, tar han også straffesparkene for Chelsea. For enhver Fantasy-spiller er han en drøm.

143 poeng: Alexis Sanchez, Arsenal - 13,5 millioner pund.
Arsenals superchilener hadde en nydelig sesong, men hadde en formdupp og gikk litt skadet. Uansett var han fundamental for laget, og med et forsterket Arsenal kan han ta enda mer poeng enn i fjor.

140 poeng: Santi Cazorla, Arsenal - 11,4 millioner pund.
Arsenals yndling på midtbanen har fått en god start på sesongoppkjøringen og virker å være veldig klar for sesongstart. Han tar mye dødballer og vil, som Sanchez, spille på et forsterket lag. Det lover godt for den kommende sesongen.

138 poeng: David Silva, Manchester City - 12,8 millioner pund.
Det ble ingen store trofeer på Manchester City forrige sesong, men David Silva scoret poeng i bøtter og spann likevel. Nå har han også begynt å score mål - og den kommende sesongen blir neppe noe dårligere.

POENGFANGST: David Silva (til høyre) sanker jevnt med poeng.

133 poeng: Gylffi Sigurdsson, Swansea - 10 millioner pund.
Her er det verdi for penga! Islendingen hadde, som resten av Swansea, en fenomenal sesong. Han koster bare ti millioner pund på fantasy og er en nøkkelspiller nok en sesong.

Swansea har et veldig spennende prosjekt på gang også i år, og Sigurdsson har en tendens til å finne kjemien med sine lagkamerater veldig hurtig.

Klikk her for å registrere deg på fantasy-spillet! Det er selvfølgelig gratis.

Forsvar:

105 poeng: Branislav Ivanovic, Chelsea - 7 millioner pund.
Han er blant de mest verdifulle forsvarerne i spillet og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Serberens enorme bidrag både offensivt og defensivt sanker poeng i bøttevis. I tillegg er han svært sjelden skadet. Perfekt, med andre ord!

I tillegg er han per dags dato den eneste rene høyrebacken (om man ikke teller Zouma, som har slitt med spilletid), som betyr at han vil spille nesten alt av kamper denne sesongen.

104 poeng: John Terry, Chelsea - 7 millioner pund.
Terry var som en ny mann forrige sesong, og det skinner gjennom hvor godt han trives under José Mourinho. Han blir ikke noe yngre, dog - det blir vanskelig å kopiere fjorårets solide sesong.

Likevel: Terry blir ikke yngre og hvertfall ikke raskere.

85 poeng: Leighton Baines, Everton - 6,8 millioner pund.
Everton hadde som sagt en mellomsesong, men Baines er uansett en garantist for poeng. Er han tidenes beste fantasy-forsvarer?

Han er frisparkskytter og til dels straffetaker, og vil som Lukaku spillet på et Everton som forhåpentligvis leverer en bedre sesong i år.

FANTASY-LEGENDE: Leighton Baines.

75 poeng: Cesar Azpilicueta, Chelsea - 6,5 millioner pund.
Det er ofte en fordel å spille på Chelsea om man er forsvarer, og José Mourinho har uttalt at han helst ville hatt elleve Azplicuetaer i laget sitt. Ikke verst attest, det.

75 poeng: Danny Rose, Tottenham - 5,6 millioner pund.
Tottenham endte på femteplass, men spillemessig var det ikke all verden som fungerte for White Hart Lane-laget. Men Danny Rose hadde en super sesong fra sin venstreback og virker bare å bli bedre og bedre.

Offensivt er han bedre enn defensivt: Det lover godt for fantasy.

Klikk her for å registrere deg på fantasy-spillet! Det er selvfølgelig gratis.

Målvakter:

81 poeng: Joe Hart, Manchester City - 6,5 millioner pund.
Den høyreiste engelskmannen har etablert seg som en måvakt i verdensklasse, og holdt City med i gullkampen lenge. En trend de naturligvis vil forsøke å holde ved like.

77 poeng: Simon Mignolet, Liverpool - 5,8 millioner pund.
Mignolet fikk mye tyn forrige sesong og det var kanskje ufortjent, uansett scoret han nok av poeng på fantasy. Han danket for eksempel ut spillere som de Gea og Courtois, selv om det kanskje mest skyldes skader.

74 poeng: David de Gea, Manchester United - 6,5 millioner pund.
Av mange kalt en av verdens beste målvakter, de Gea har en eventyrlig sesong bak seg i Manchester United. Han har vært koblet til Real Madrid i sommer - men enn så lenge vil han sanke mange poeng for Manchester United.

Hvem ville du hatt i ditt fantasy-lag?

Klikk her for å registrere deg på fantasy-spillet! Det er selvfølgelig gratis.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus