IKKE MYE Å LE AV: Jose Mourinho har hatt en tøff start på sesongen. Her etter at Liverpool-spiller Lucas ikke fikk sitt andre gule kort mot Chelsea i helgen.
IKKE MYE Å LE AV: Jose Mourinho har hatt en tøff start på sesongen. Her etter at Liverpool-spiller Lucas ikke fikk sitt andre gule kort mot Chelsea i helgen. Foto: Philip Brown (Reuters)

Mourinho har ikke råd til å tape

Med tap i kampen mot Dynamo Kiev, kan Chelsea virkelig havne på bakbeina i kampen om avansement fra gruppe G.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Nettavisens oddstips traff godt med vurderingene tirsdag - med unntak av Sevilla - Manchester City, som var en skikkelig bom -, og marginer imot gjorde at vi ikke fikk den helt store gevinsten. Likevel fikk vi inn en lekker dobbel til 3,04 i odds.

Sportspills øvrige onsdagsmeny:
Tennistips, innleveringsfrist klokken 13.05: Murray går på stjernesmell i Paris
Oddstips 2:
- Müller er bedre enn Lewandowski
Oddstips 3:
Barcelona dundrer ut av startblokkene
Tippekupongen:
Arsenal har poengsjanser mot Bayern

TV-kampene: Slik ser du ukens kamper på TV

V76 Bjerke: Gundersen leverer igjen
V4 Täby Galopp:
Herlig onsdagsgalopp på Täby

Det er en ny, flott Champions League-runde på onsdagens langoddsprogram. Storkamper som Roma - Bayer Leverkusen og Bayern München - Arsenal er på menyen.

Dagens dobbel, innleveringsfrist klokken 20.40.
Chelsea + Roma, samlet odds 3,30.

Chelsea - Dynamo Kiev, H 1,65
Knappe tre måneder inn i årets Premier League sesong har de regjerende engelske mesterne skuffet stort. Chelsea befinner seg på 15. plass i Premier League, og har bare tatt elleve av 33 mulige poeng.

Jose Mourinhos menn, som var suverene mestere forrige sesong har bare scoret 16 mål, og sluppet inn hele 22 – en stor kontrast fra forrige sesong hvor de var bunnsolide bakover og dødelige fremover.

Fjorårets nøkkelspillere som Branislav Ivanovic, John Terry, Eden Hazard og Diego Costa har sett ut som skygger av seg selv, og Mourinho er avhengig av at de gutta finner formen igjen, så fort som mulig.

Pedro og nevnte Ivanovic var tilbake i trening på tirsdagens økt, men det er usikkert om noen av de blir å finne i Mourinhos tropp. Chelsea stiller uansett med en sterk tropp (på papiret), og mangler bare Thibaut Courtois og Falcao til onsdagens oppgjør.

Chelsea har heller ikke imponert ute i Europa i år. De befinner seg på 3. plass i en gruppe de fleste trodde skulle bli rimelig enkel for London-klubben. Gruppeleder Porto har sett solide ut så langt, og med et eventuelt tap for ukrainske Dynamo Kiev spøker det for Champions League eventyret til Mourinho & co.

Dynamo Kiev på sin side har åpnet sesongen strålende. Sergey Rebrov og hans mannskap befinner seg på 2.plass i ukrainsk Premier League, med bare Shakhtar Donetsk foran seg på målforskjell.

Klubben fra Ukraina ligger på 2. plass i Gruppe G, ett poeng foran Chelsea, og to poeng bak gruppeleder Porto. Det er dermed mye som ligger i potten for Dynamo Kiev, og de er nok svært motiverte for å ta skalpen på Chelsea og dermed ta ett langt steg mot videre avansement i Champions League. Ingen fraværsproblemer for gjestene i denne kampen, heller.

Tilsvarende oppgjør i Ukraina endte målløst.

Dette er en kamp som føyer seg inn i listen over «kamper Mourinho ikke har råd til å tape», og det tror vi ikke han kommer til å gjøre. Oddsen på 1,65 for hjemmeseier er akkurat godt nok til å akseptere, men vi tror Chelsea bretter opp armene når det virkelig gjelder og tar tre livsviktige poeng i kveld.

Roma - Bayer Leverkusen, H 2,00
I tilsvarende oppgjør for to uker siden var det en skikkelig thriller av en fotballkamp som endte i 4-4, men Roma har vært så gode denne sesongen at det er bare et tidsspørsmål før det løsner ute i Europa også.

Roma har startet sesongen forrykende, og troner øverst i Serie A, men har ikke klart å komme på samme nivå i Europas gjeveste turnering. Roma ligger sist i sin gruppe med to poeng etter tre runder.

Det skal sies at det bare er to poeng opp til 2. plassen, som rundens motstander Bayer Leverkusen innehar. Roma har dermed alt å spille for i kampen om å sikre seg avansement i Champions League.

De Rossi, som gjorde en enorm innsats i kampen for to uker siden med sine to mål, og Seydou Keita er tvilsomme. Det blir også spennende å se om tidligere Arsenal-målvakt Szczesny spiller, han har ikke vært på et spesielt godt nivå i sesongstarten og Morgan de Sanctis er mer enn klar for å overta hans plass.

Bayer Leverkusen har hatt en middelmådig start på sesongen i hjemlig liga, og har ikke funnet toppnivået ute i Europa heller. Selv om de ligger på en plassering som gir avansement i gruppen, er ingenting avgjort i gruppe E.

I helgen var tyskerne uheldige som tapte 1-2 borte for Wolfsburg, der "alle" dommeravgjørelser gikk mot dem. Moralen ble neppe styrket av det, dog.

Stefan Kiessling spilte ikke forrige oppgjør mot Roma, men er tilbake i dag. Nøkkelspilleren på midten, Lars Bender, mangler til denne kampen også.

Vi backet Roma i Tyskland og var svært nære å ha rett, og det er ingen grunn til å ikke støtte italierne i kveldens oppgjør. De har rett og slett et bedre lag og vi vet alle hvor ustabile tyske lag er på bortebane. 2,00 i odds på hjemmeseier dobler gevinsten i denne dobbelen og blir et soleklart valg i denne kampen.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør