GOD MED BALL: Tony Pulis er ikke kjent for å rykke ned. Her under en treningskamp mot Walsall.
GOD MED BALL: Tony Pulis er ikke kjent for å rykke ned. Her under en treningskamp mot Walsall. Foto: Martin Rickett (Pa Photos)

Tony Pulis rykker aldri ned

Tony Pulis (57) har aldri rykket ned som manager og har ingen plan om å begynne i år.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

TABELLTIPSET: 15. PLASS - WEST BROMWICH:

Nok en gang ble Tony Pulis (57) hentet for å redde stumpene til et Premier League-lag. Etter at Alan Irvine mislykkes i å få orden på West Bromwich, ble den erfarne waliseren hentet inn som redningsmann.

- Forrige sesong og den før det, har vært katastrofale. Det meste som kunne gått galt, det har gått galt - unntatt nedrykk. Vi var heldige som endelig traff med manageransettelsen av Tony Pulis, sier Stian Bøe fra West Bromwich' norske supporterklubb.

Han mener Pulis sin spillestil gir resultater, men at det ikke er spesielt moro å se på. Waliseren har vært helt tydelig på at det er resultatene som teller og er kjent for lange pasninger og innkast, med en kynisk og defensiv spillestil.

Les også: Sjekk ut Nettavisens nye Premier League fantasy-spill!

Traff endelig
Pulis er den siste i rekken av manageransettelser de siste årene, som også har inkludert mindre suksessrike valg som Pepe Mel og Alan Irvine. Den 57 år gamle waliseren Pulis tilfører erfaring og kynisme i et lag som absolutt har behov for dét.

I SCORINGSFORM: Saido Berahino har blitt en god Premier League-spiss.

Baggies-supporteren er optimistisk med tanke på den kommende sesongen og har troen på at det er en bedre sesong i vente.

- Jeg tror ikke det blir noen fare for nedrykk den sesongen, sier Bøe.

West Bromwich har forsterket alle ledd denne sommeren, med en spiller i hvert ledd. Enn så lenge har de også beholdt spisskometen Saido Berahino. Det til tross for at han scoret en del mål forrige sesong.

- Han har vist at han er etablert i toppsjiktet av Premier League-spissene. Men han har også vært litt problembarn, med røykebilder, uheldige presseoppslag med rusbruk og kommentarer om at han vil til en større klubb. Jeg tror vi kan skrive det på kontoen for uerfarenhet, sier Bøe om stjerneskuddet, som er blitt koblet til storklubber hele sommeren gjennom.

Han tror Berahino vil holde det gode nivået fra forrige sesong med en god spisspartner ved sin side.

PS! Alle serierundene i Premier League vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo. Klikk her for å registrere deg på TV 2 Sumo (lenke til ekstern aktør)!

Hentet Liverpool-spiller
Den spisspartneren virker å bli Rickie Lambert, som scoret to mål i sin første treningskamp for klubben - bare timer etter overgangen.

- Han er stor, sterk og engelsk, og jeg tror han er veldig typisk for Tony Pulis. Det er stor sjanse for at han finner tilbake til godformen han hadde i Southampton, sier Bøe.

Om Lambert slår til, vil han ikke være en av mange suksessoverganger de siste sesongene for West Bromwich. Før forrige sesong brøt de overgangsrekorden for Brown Ideye - som mildt sagt har floppet.

- Det har vært mange dårlige overganger de siste sesongene, men nå har nesten alle de sportslige ansvarlige blitt erstattet - eller sparket. Nå er det Tony Pulis som styrer skuta også på overgangsmarkedet, og det virker som en lur løsning, sier Bøe.

West Bromwich-supporteren er optimist før sesongen og tror en plassering mellom 12. og 15. plass er realistisk. Og en manager som Tony Pulis rykker neppe ned, melder han.

Annonse: Kjøp fotballbilletter til Premier League og andre ligaer her!

Overgangsaktivitet:
James Chester (26) fra Hull, midtstopper til 8 millioner pund.
James McClean (26) fra Wigan, midtbanespiller til 1,5 millioner pund.
Rickie Lambert (33) fra Liverpool, midtspiss til 3 millioner pund.

McClean fra Wigan fortjener ingen vonde ord, men er neppe den som kommer til å løfte West Bromwich til nye høyder neste sesong. Derimot har han vært i fokus for å vende ryggen til da den engelske nasjonalsangen ble spilt i lagets sesongoppkjøring forleden.

Han er en helt ok venstre midtbanespiller men har en tendens til å komme i fokus for utenomsportslige ting - som det med nasjonalsangen.

James Chester blir nok sårt savnet hos Hull-fansen, for han var en dominerende figur de siste sesongene. Gjorde en god fjorårssesong tross nedrykk, og skal ikke lastes for det. Engelsk-waliseren kommer også med mye erfaring, og er en uhyre duellsterk og pasningsklok spiller. Et godt kjøp - dog var han noe dyr.

Rickie Lambert kan på sin side vise seg å bli sesongens store varp. Til tre millioner pund vil han levere mye for pengene, og kommer til klubben mye erfaring. Før overgangen til Liverpool hadde han en vidunderlig sesong, og er teknisk og kraftfull på samme tid. Det gjør at han kan bli den perfekte makkeren for Saido Berahino.

TIL WBA: Rickie Lambert.

Ut har spillere som Chris Bair, Georgios Samaras og Youssuf Mulumbu gått.

Vinduet har totalt sett vært godkjent, og spillere ut har i stor grad vært dødkjøtt. Det er noe tynt fortsatt, men de har fortsatt god tid til å forsterke.

West Bromwich tar imot Manchester City til sin første seriekamp på mandag. At de åpner med seier står til 5,90 i odds hos Norsk Tipping.

Nettavisens vurdering:

Målvakt
Ben Foster var landslagsmålvakt tidligere for en grunn, men det er lenge siden han har vært på toppen. Er imidlertid en veldig bra målvakt for dette laget. Boaz Myhill er en godkjent backup, men ikke særlig mer. Pulis håper nok at Ben Foster holder seg skadefri hele sesongen.

Forsvar
Det er et tynt forsvar som skal gjøre hovedjobben for Tony Pulis denne sesongen. Joleon Lescott leverte varene bra i fjor og blir en nøkkelspiller også i år. Chester har mulighet til å gå rett inn i dette laget.

Det samme gjelder Craig Dawson og Gareth McAuley, selv om sistnevnte ikke blir noe yngre med sine 35 år. Her har de imidlertid tre solide stoppere som alle holder godt nivå.

Jonas Olsson kompletterer en stabil og god midtstopperquintett, men alle har noen år på baken. Noe friske bein hadde vært nyttig, selv om Chester oppfyller mye av det.

Per dags dato har ikke Pulis mange klassiske backer å velge mellom, så en eller to av stopperne trolig finner veien ut på kantene. Pocognoli er ikke god nok og Gamboa spilte knapt forrige sesong - her må de forsterke.

Midtbane
Her er det mye av det samme som i forsvarsleddet - tynt, men godt. Claudio Yacob står for det defensive alibiet og er en ryddegutt av akseptabel kvalitet. Likevel slet han med skade forrige sesong og også med spilletid, så det spørs nok om han vil gå en ny benksesong i møte.

Defensivt er han imidlertid solid - og det vet Pulis å sette pris på.

Craig Gardner jobber alltid hardt og er en spiller Pulis setter stor pris på. Scoret også tre mål forrige sesong. Likevel har han ikke den beste ballbehandlingen og lager også en del frispark.

Darren Fletcher har erfaring fra den aller største scenen - og han er fortsatt ikke eldre enn 31 år gammel. Dette er lagets største midtbanestjerne - Fletcher er noen lunde komplett og tilfører først og fremst rutine. Han besitter også et kaldt hode, noe som alltid er nyttig å ha.

RUTINERT: Darren Fletcher er en nøkkelspiller for West Bromwich.

Chris Brunt var en nøkkelspiller med 34 Premier League-kamper forrige sesong, og vil trolig gi McClean hard kamp om å få plass på laget. Brunt har en innleggsfot fra en annen verden, og med Lambert kan det blir særdeles vanskelig å forsvare seg mot. Også defensiv er Brunt god - McClean får en tøff oppgave med å danke ut Brunt.

James Morrison er en veldig all round midtbanespiller, og har også en defensiv tilnærming til spillet. Totalt fremstår han ganske ordinær.

Sebastian Sessegnon slet litt forrige sesong, men har vist at han er en giftig midtbanespiller og var faktisk toppscorer for to sesonger siden med hele fem nettkjenninger. Han er god til å drible, men leverte svært lite sluttprodukt forrige sesong.

Det skorter utvilsomt på kreativitet, men ikke på løpskraft. Noe som kanskje passer Tony Pulis utmerket.

Angrep
Før forrige sesong brukte de mye penger på Brown Ideye, og han ble ikke akkurat en suksess. Scoret fire mål i Premier League og slet med å spille seg ordentlig inn på laget, og kan trygt kalles en flopp. Faktisk gjorde han det så dårlig, at spillerdatabasen til WhoScored.com ikke har skrevet opp en eneste styrke ved spillet hans.

Saido Berahino gjorde på sin side nok til å kompensere for det. Spesielt på høsten var han glitrende, og bøttet inn mål på bestilling. Han økte også sin egen verdig veldig, og har blitt holdepunktet til West Brom-angrepet. Med store, sterke Lambert ved sin side, kan lille og hurtige Berahino blomstre enda mer.

Store/enorme Victor Anichebe står for musklene hvis det er nødvendig, men er ikke spesielt målfarlig. Callum McManaman var knapt involvert forrige sesong.

Spissene innehar varierende egenskaper og kan således roteres for å endre kampbildene. Men Berahino og Lambert har mye press på sine skuldre.

Manager
Tony Pulis kjenner dette spillet bedre enn mange. Han vet hva som er forventet, å holde plassen, og han vet hvordan han skal klare det - ved et pottetett forsvar og god dødballkraft.

Faktisk er det tilstrekkelig å si at Pulis er perfekt for dette West Brom-laget. Han kom da de trengte det som mest, og er en sjef med stor S.

Men West Brom bør ikke forvente å vinne mange nøytrale supportere denne sesongen.

Se opp for: West Bromwich er faktisk velsignet med en rekke gode og unge spillere. Jonathan Leko og Tyler Roberts er to av dem, men Jack Fitzwater (17) kom seg med i sesongoppkjøringen i USA. En stopper som også kan spille høyreback, og ifølge rapportene er han god til å lese spillet, flink med ballen og oppofrende defensivt. Noe Pulis kan like.

Plusser:
+ Tony Pulis rykker ikke ned. Ferdig med det.
+ Grei kvalitet på de spillerne som finnes.
+ Bruker ikke penger de ikke har.

Minuser:
- Altfor, altfor tynn tropp.
- Ikke mer enn et godkjent overgangsvindu.
- Altfor avhengige av ustabile Berahino for å score mål.

Konklusjon:
West Bromwich har endret lite, og det er kanskje helt greit. The Hawthorns kommer uansett til å bli et forferdelig sted å spille fotball denne sesongen og «the Baggies» kommer til å kjempe med nebb og klør fra første spark på ballen.

Selv om troppen er både tynn og kjedelig, så har vi vanskelig for å se for oss at det blir nedrykk på West Brom denne sesongen.

Grunnen: Tony Pulis. Derfor tror vi de greier en helt akseptabel 15. plass denne sesongen.

Klikk her for å gå til den fullstedige oversikten over tabelltipset!

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør