HELT SJEF: Claudio Ranieri, her fotografert nedenfra og opp for å få han til å fremstå mektig.
HELT SJEF: Claudio Ranieri, her fotografert nedenfra og opp for å få han til å fremstå mektig. Foto: Mike Egerton (Pa Photos)

Trenerlegenden Ranieri skal ta Leicester til nye høyder

Claudio Ranieri (62) kommer til Leicester med bagasjen full av erfaringer og kontakter.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

TABELLTIPSET: 16. PLASS - LEICESTER:

Den store sagaen på trenerfronten denne sommeren, var rundt hvem som skulle overta som Leicester-manager. Valget falt på Claudio Ranieri (62), som har trent Juventus, Monaco, Chelsea og Atletico Madrid - for å nevne noen.

- Det er spennende å få inn en person med så mye erfaring. Med en sånn CV som Claudio Ranieri har, er det klart at han har mye å bidra med, spesielt i en klubb som Leicester, sier Per Arne Hansen fra Leicesters norske supporterklubb.

Hansen sier at det uttalte målet er å kvalifisere seg for Europa-spill i løpet av de kommende fem årene. Og for å nå disse målene, tror Hansen at Ranieri er rett mann.

Les også: Sjekk ut Nettavisens nye Premier League fantasy-spill!

- Det virker ikke som om han ikke vil gjøre de helt store forandringene, men heller små taktiske endringer. Jeg synes det er en klok måte å angripe det på.

SINNATAGG: Her har Nigel Pearson akkurat tatt kvelertak på Crystal Palace-spiller McArthur.

Nigel Pearson fikk mye negativ oppmerksomhet forrige sesong, da han tok kvelertak på en motspiller og skjelte ut journalister på en pressekonferanse. I tillegg fikk han sparken en times tid forrige sesong, og det var tydelig at det ikke bare var søt musikk mellom Pearson og eierne.

Det ble heller ikke bedre av at sønnen til Pearson ble involvert i en sexskandale på en treningsleir i Thailand.

- Men han skal ha all ære for den fantastiske opphentingen han gjorde på vårsesongen forrige sesong. Det kommer til å risse seg inn i historien som tidenes redningsaksjon, melder Hansen.

PS! Alle serierundene i Premier League vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo. Klikk her for å registrere deg på TV 2 Sumo (lenke til ekstern aktør)!

Stor optimisme
Denne sesongen har han optimismen på plass, og melder at han tror Leicester havner mellom 10. og 15. plass.

- Det er en enorm positivitet i byen og rundt klubben, og 23.000 sesongkort var solgt allerede før kontrakten var berget forrige sesong. I tillegg har det begynt å snakkes om å utvide stadion med 10.000, og det er tydelig at vi har fått ambisiøse og investeringsvillige eiere, sier Hansen optimistisk.

Han sier det er lenge siden det har vært så stor rift om billetter og mye av æren for det får eierne. De fleste Leicester-supportere er igjen fra 70-tallet, men nå kan en ny gullalder være på vei.

Tomrommet etter Cambiasso
En viktig del av den redningsaksjonen, var Esteban Cambiasso. Argentineren kom til klubben før forrige sesong, men skrev bare en ettårskontrakt. Den ble ikke fornyet.

- Han vil bli sårt savnet, for han er en skikkelig sjef på midtbanen. Det er vanskelig å si hvem som kan overta det ansvaret han hadde på sine skuldre, melder Hansen.

Ranieri har en tøff oppgave med å erstatte Cambiasso, men den 62 år gamle manageren har kontakter fra hele verden.

- Ranieri kan fort finne på å dra frem en kanin ut av hatten, men foreløpig er det vanskelig å se hvem som fyller Cambiassos sko, sier Hansen.

Leicester åpner sesongen hjemme mot Sunderland. At de åpner med seier står til 2,00 i odds hos Norsk Tipping.

Overgangsaktivitet:
Shinji Okazaki (29) fra Mainz, spiss til 7,7 millioner pund.
Robert Huth (30) permanent fra Stoke, midtstopper til 3 millioner pund.
Christian Fuchs (29) fra Schalke, gratis venstreback.

Okazaki er en spennende signering!

Japaneren har scoret mål på bestilling for Mainz de siste sesongene, og endte med 37 Bundesliga-scoringer på 128 kamper i Mainz - et godkjent scoringssnitt.

I tillegg er han en av de største stjernene i Japan, som vil garantere mye oppmerksomhet fra et enormt marked i Asia.

NYSIGNERING: Shinji Okazaki skal levere målene for Leicester.

Robert Huth har uendelig med erfaring fra det øverste nivået og er en bunnsolid og kompromissløs stopper som setter det defensive først. En spiller alle ønsker å ha i sitt lag - og som kjenner laget etter å ha vært på lån siden januar 2015.

Christian Fuchs er trolig klar for denne nye utfordringen, og har tidligere vist at han holder et veldig godt nivå. God alder er han også i.

De har ikke solgt noen spillere, men en rekke har forlatt gratis. Anthony Knockaert og Esteban Cambiasso er de beste av disse, og sistnevnte var bunnsolid forrige sesong. En vinnermentalitet og defensiv trygghet som vil bli sårt savnet.

Totalt sett er vinduet godkjent, og signeringene de har gjort virker godt planlagte. Men vi skulle helst sett at Cambiasso ble på King Power Stadium.

Nettavisens vurdering:

Målvakt
Kasper Smeichel var et veldig hyggelig bekjentskap forrige sesong, og leverte en rekke gode prestasjoner for Leicester. Han er ikke like enorm som sin far, men viste absolutt at han holder Premier League-nivå.

Mark Schwarzer blir en habil backup når det er nødvendig.

Forsvar
Kaptein Wes Morgan blir en klippe også denne sesongen. Han har tonnevis med erfaring og en fysisk tilstedeværelse få kan matche.

Robert Huth blir trolig å foretrekke ved siden av kaptein Morgan. Hvi ikke er Liam Moore og Marcin Wasilewski klare til dyst. Sistnevnte fikk mye spilletid forrige sesong, men er med sine 35 år på vei ned.

Ellers vil Ritchie de Laet ta høyrebacken, med Danny Simpson som konkurrent for dem begge. Nysigneringen Fuchs vil gjøre sitt for å gjøre venstrebacken til sin egen. I skrivende stund er Paul Konchesky ennå en del av troppen, men det hersker stor tvil rundt hvor lenge han er det. Uansett beviste han ikke i fjor at han holder nivået.

En godkjent forsvarsrekke, men det blir spennende å se hvordan nysigneringene passer inn. Leicester er avhengig av at de leverer umiddelbart - noe de har forutsetning for å gjøre.

THOU SHALL BE MISSED: Esteban Cambiasso.

Midtbane
Esteban Cambiasso etterlater seg et stor hull de er nødt til fylle med ett eller annet. Per nå er de defensive fibrene lite tilstedeværende på midtbanen og den fremstår høyst ordinær.

Danny Drinkwater fikk en grei comebacksesong til Premier League i fjor, og får trolig mer ansvar nå som Cambiasso er borte. Andy King det samme, mens Matty James store deler av sesongen var en nøkkelspiller. Mot slutten, da de gjennomførte sin mesterlige gjenopphenting, var James fenomenal.

Mark Albrighton har vært på dette nivået lenge og leverer alltid jevnt. Førstevalgene på kantposisjonene er nok imidlertid Jeffrey Schlupp og Ryad Mahrez, som har vært tidvis glitrende. Sistnevnte har en slepenhet over seg, som er nydelig å bivåne.

Sammensetningen av midtbanespillere er god og det er både kreativitet, løpskraft og pasningsstyrke dem imellom. Men vi gjentar - den defensive midtbanesjefen savnes.

Angrep
Det er all grunn til å forvente startplass for Okazaki. For konkurransen er ikke formidabel. Leonardo Ulloa leverte tidvis, men var for det mest en tung og treig spiss, altfor lett å ta ut av kampen.

Men Andrej Kramaric er en spennende spiller, som ikke kom ordentlig i gang forrige sesong. Leicester snøt visstnok Chelsea for hans signatur i januar og det er store forventninger knyttet til han denne sesongen.

Jamie Vardy, David Nugent og Tom Lawrence er alle relativt middelmådige spisser, selv om førstnevnte kan bekle flere posisjoner og trolig får mye spilletid.

Manager
Det er på trenerbenken den mest spennende forandringen har skjedd. Hissige og uforutsigbare Nigel Pearson er byttet ut med rolig og beregnende Claudio Ranieri, som har en CV som gir umiddelbar autoritet.

Han har erfaring fra «hele verden», men det er også en grunn til at han ikke blir på samme sted lenge. Er kjent som en evig nummer to - og det hadde ikke vært så ille for Leicester.

I det siste har det gått trått for den erfarne italieneren, som ledet Hellas til tap for Færøyene og fikk sparken i Monaco før det. Han har all grunn til å håpe på en fersk start.

Se opp for: Leicesters sesongoppkjøring finner sted i Østerrike, og der er venstrebacken Ben Chilwell (18) en del av troppen. Med hurtighet og en sterk venstrefot, har han allerede blitt «oppdaget» av Arsenal. Hvis han ikke imponerer voldsomt i sesongoppkjøringen, er trolig utlån det mest sannsynlige.

Plusser:
+ Claudio Ranieri er en erfaring, dyktig og autoritær manager.
+ Har forsterket troppen med tre spennende spillere.
+ Flyr høyt etter den fantastiske sesongavslutningen i fjor.

Minuser:
- Esteban Cambiasso har foreløpig ikke blitt erstattet.
- Nivået på backene er trolig ikke godt nok.
- Skadeutsatt på enkelt områder, som vingene. Ikke godt nok dekket på flere posisjoner.

Konklusjon: Claudio Ranieri kan være akkurat det Leicester behøver. Der Pearson var irrasjonell og tidvis temperamentsfull, kommer Ranieri med et kaldt og erfarent hodet.

Men: Spilletroppen han besitter er ingen super tropp og forsterkningene r ikke mange nok. Det er en måned igjen av vinduet - den får de bruke godt.

Følelsen sier at det ikke blir en like desperat sesong som den forrige. 16. plass holder til enda en ny kontrakt og det bør være målet.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør