GOD BACKUP: Ørjan Nyland blir neppe førstevalget mot Hamburg, men er vårt norske alibi i dagens kamp.
GOD BACKUP: Ørjan Nyland blir neppe førstevalget mot Hamburg, men er vårt norske alibi i dagens kamp. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Nyland og overraskelselseslaget slår til igjen

Ingolstadt har fått en fenomenal sesongstart og kan ta en ny trepoenger i dag.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Det ble en ny, flott dag for Nettavisens oddstips på mandag - og for tredje dag blir det et godt overskudd. I går gikk det ene singelforslaget til 2,65 og langskuddet til 3,25 inn, av totalt tre tips.

Sportspills øvrige tirsdagsmeny:
Dagens langskudd:
City trenger ikke dette trofeet
Dagens dobbel:
Villa har ikke råd til tap

Tippekonkurranse: Vinn flotte premier i Nettavisens tippekonkurranse

TV-kampene: Ny drømmeuke for fotballelskere
Rundens Lag i Premier League: Martial er med igjen

V64 Boden: Frekkis fra Norge
V65 Forus
: Jackpot med Pål Buer i hovedrollen
V5A Momarken: Svenskene kommer med ambisjoner
V4 Gävle: Adielsson med fete vinnersjanser

langoddsprogrammet er det mange spennende objekter spesielt fra engelsk ligacup. Mange storlag skal i aksjon, for eksempel Manchester City, West Ham og Swansea.

Dagens singel, innleveringsfrist klokken 19.55.
Ingolstadt - Hamburg, H 2,15.

Det er et kjent fenomen: Nyopprykkede lag flyter på en bølge etter opprykket og Ingolstadt er intet unntak. I helgen ble de et av veldig få lag som har vunnet de tre første bortekampene etter opprykk. De slo Werder Bremen - fortjent, må vite - etter et sent straffespark. Ikke verst for Nyland og co.

Nå skal det sies at Ørjan Nyland neppe spiller kveldens kamp, for førstevalget har sluppet inn null mål på fire kamper. Nyland slapp inn fire (forståelige nok) i lagets eneste tap, mot Borussia Dortmund.

De har bare ett poeng fra to hjemmekamper, men det mot enormt sterk motstand, Dortmund og Wolfsburg.

Det betyr at det er en drømmemulighet for å sikre sesongens første trepoenger på hjemmebane og med det spillet de har vist oss så langt, virker det langt fra usannsynlig.

Almog Cohen, Christian Ortag, Maurice Multhaup og Danilo Soares er alle skadet, men ikke spilt en kamp denne sesongen.

Sesongstart på det jevne
Hamburg måtte også forrige sesong spille kvalifisering for å holde plassen i Bundesliga, men har startet sesongen greit rent poengmessig, med syv poeng fra fem kamper.

Seierne har kommet over de to bunnlagene Stuttgart og Borussia Mönchengladbach, mens de fikk et hjemmepoeng mot Frankfurt, i en kamp der gjestene fort kunne stukket av med alle poengene mot slutten.

Poenget: Selv om poengfangsten er grei - ikke mye mer, dog - har ikke Hamburgs prestasjoner vært all verden. Unntaket er 3-0-seieren borte mot desillusjonerte 'Gladbach. 3-3-11 var den noe sørgelige bortestatistikken forrige sesong, nest verst av alle.

En lang skadeliste for Hamburg. En rekke stallspillere og Gideon Jung, Albin Ekdal (svært viktig på midten), Andreas Hirzel og Nicolai Müller er alle skadet.

Dette er en gylden sjanse for Ingolstadt til å vise seg frem også på hjemmebane, etter noen voldsomt imponerende prestasjoner på reisefot.

At det nyopprykkede laget tar tre poeng er verdt et forsøk. Oddsen er helt grei, men vi tror hjemmelaget innfrir.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør