Stavanger Oilers' Josh Soares (til venstre) har oppført seg bøllete i de to siste finalekampene mot Storhamar.
Stavanger Oilers' Josh Soares (til venstre) har oppført seg bøllete i de to siste finalekampene mot Storhamar. Foto: Carina Johansen (NTB Scanpix)

Oilers fester gullgrepet

Stavanger slo kraftig tilbake mot Storhamar søndag, og vi tror på hjemmeseier i oljebyen i kveld.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill tirsdag:
Oddstips 1:
  Hvorfor er Real favoritt på oddsen?
Dagens oddstips 2: Brentford fortsetter å imponere
V65 Forus:   Jackhammer med spennende årsdebut
V4 Rättvik:  Goop har nøkkelhestene
V5 Drammen: Deilig lunsjsnadder

Tirsdagens oddsprogram er av det utsøkte slaget. Det spilles to kvartfinaler i Champions League og tilnærmet full runde i Championship, League One, League Two. I Get-ligaen og SHL kan vi sette pengene på spennende finaleoppgjør.

Dagens dobbel

Stavanger - Storhamar H
Reading - Bournemouth B

Stavanger - Storhamar H 1,60
Storhamar hadde 2-1 i kamper før den ekstremt viktige fjerde runden i NM-finalen søndag, men Oilers viste styrke og slo tilbake med en meget fortjent tremålsseier på bortebane. Stavanger var klart best i første periode, men Storhamar var på vei inn i kampen igjen midtveis ut i andre periode da laget reduserte to ganger til 2-4.

Hjemmelaget klarte imidlertid ikke å score flere ganger foran et fullstappet OL-Amfi, og Stavanger kunne fastsette sluttresultatet til 5-2 etter at Storhamar hadde tatt ut keeperen i sluttminuttene.

Dermed ble matchen en tilnærmet reprise på oppgjøret i Hamar i januar. Den gangen var Storhamar inne i en meget god periode og kunne ha truet Oilers i kampen om seriegull med seier. Stavanger satte imidlertid skapet ettertrykkelig på plass og vant 5-1 foran et skuffet hjemmepublikum.

Det står nå 2-2 i kamper etter at begge lagene har vunnet både hjemme og borte.

Temperaturen på isen har vært høy de siste matchene, og til kveldens kamp er Martin Blakseth Huse ute med hjernerystelse etter å ha fått en albue i ansiktet av en Storhamar-spiller.

Josh Soares har ingen høy stjerne blant Storhamar-fansen etter angrepet på Eirik Skadsdammen fredag og taklingen på Jacob Berglund søndag. Sistnevnte ser ut til å rekke kveldens kamp, men Mads Hansen, Martin Gran og Andreas Øksnes er fortsatt ute.

Storhamar sliter med skader om dagen, og vi tviler sterkt på at Oilers taper to viktige hjemmematcher på rad. H spilles til 1,60 i odds.

Vi kombinerer kampen med et spill fra Championship.

Reading – Bournemouth B 1,47
Borteodds til 1,47 i Championship er normalt ikke et spill vi anbefaler leserne. Det er imidlertid flere omstendigheter som taler for at Bournemouth tar tre enkle poeng i kveld:

*Bournemouth leder ikke bare ligaen, men har også vært det beste laget i sesonginnspurten (6-2-0 og 22-6 i målforskjell på de siste åtte kampene).

* Bournemouth har offensive klassespillere som gang på gang avgjør jevne matcher, slik som i bortekampen mot Brighton sist. Stillingen var 0-0 til det gjenstod 20 minutter av kampen. Så tok Callum Wilson (18 mål) og Yann Kermogant (14 mål og 6 målgivende) grep og scoret to mål av en kvalitet man sjelden ser på dette nivået.

*Bournemouth har bare ett poeng ned til Watford på tredjeplass, og kun tre poeng er godt nok i kveld for å holde opprykksrivalene unna.

*Reading har vært en stor skuffelse denne sesongen, men har skrapt sammen nok poeng til at laget i praksis er sikret fornyet kontrakt.

*Readings hjemmeform er ikke mye å skryte av; på de siste seks oppgjørene på Madejski Stadium viser statistikken 1-2-3.

*Et meget viktig argument til slutt: Reading skal spille semifinale i FA-cupen på Wembley mot Arsenal lørdag denne uken. Det er et langt viktigere oppgjør enn kveldens kamp, og det er ventet at manager Steve Clarke hviler flere nøkkelspillere mot Bournemouth.

På skadefronten kan Reading glede seg over at kaptein Jem Karacan er tilbake etter å ha mistet de 18 siste månedene. Jure Travner og Anton Ferdinander fortsatt ute, mens Danny Williams and Simon Cox stod over lørdagens 0-0-kamp hjemme mot Blackburn med småskader.

Den offensive kraften Matt Ritchie er usikker for Bournemouth, ellers ser det bra ut for bortelaget.

Vi blir overrasket hvis serielederen avgir poeng i kveld.

Samlet odds for dobbelen: 2,35.

Kampstart i Stavanger: 19.00. I Reading: 21.00.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus