Mathis Olimb ble nylig kåret til den mest verdifulle spilleren i Champions Hockey League.
Mathis Olimb ble nylig kåret til den mest verdifulle spilleren i Champions Hockey League. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

Olimb herjer i Sverige

Vålerenga-gutten er SHLs assistkonge.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
VM i alpint: 
Mowinckel har medaljesjanser
Dagens dobbel 1:
   Stjernen glitrer ikke
V65 Bjerke:
    Tynt, men spennende
V4 Gävle:
  Sjokk mot storfavoritten
V5 Bjerke:
   Lettløst lunsj

Det er lite fotball på torsdagens langoddsprogram, men det er full runde i Get-ligaen, SHL og Hockeyallsvenskan. I tillegg kan vi spille på verdenscup i skiskyting fra Holmenkollen og VM i alpint.

Her finner du langoddsprogrammet for desktop.

Her finner du langoddsprogrammet for mobil.

Dagens dobbel 1

Frölunda - Djurgården H
Brynäs - Leksand H


Frölunda – Djurgården H 1,45

Den norske landslagsspilleren Mathis Olimb har stor suksess i Swedish Hockey League denne sesongen.

29-åringen leder assistlisten med 34 poeng og ble nylig kåret til den mest verdifulle spilleren i Champions Hockey League. I finalen scoret nordmannen Frölundas 2-0-mål mot Luleå, men laget tapte til slutt 2-4.

Frölunda har kommet knallsterkt tilbake etter finaletapet og knuste HV71 5-1 mandag og 4-1 tirsdag. Ligger på andreplass i SHL og har tatt 22 poeng mer enn kveldens motstander.

Backen Christian Bäckman og forwarden Magnus Kahnberg er trolig fortsatt ute etter å ha pådratt seg hjernerystelser. Elias Fälth stod over begge kampene mot HV71, og det er usikkert om backen blir klar til kveldens match.

Djurgården er i dårlig forfatning om dagen og presterte å tape på hjemmebane mot jumbolaget Modo tirsdag. Står med fem tap på de siste seks kampene, og ned til Brynäs på nedrykkskvalik skiller det nå bare seks poeng.

Laget er hardt rammet av skader om dagen. Meget viktige Mikael Samuelsson må trolig stå over også i kveld. I tillegg er etablerte spillere som A lexander Fällström , Michael Holmqvist og Marcus Nilson ute.

Det merkes for et nyopprykket lag som ikke har like bred og sterk stall som de beste klubbene.

Den anvendelige kanadiske backen Simon Gysber har fått papirene i orden og er spilleklar til kveldens match.

Frölunda har vunnet tre av fire innbyrdes kamper mot Djurgården denne sesongen og imponerte stort i dobbeltkampene mot HV71. Vi tror det kommer en ny seier mot kveldens formsvake motstander og spiller H til 1,45 i odds i to dobler.

Brynäs - Leksand H 1,75
Brynäs har hatt en meget tung sesong og ligger nest sist i SHL med 53 poeng. Har imidlertid bare ett poeng opp til sikker grunn, og den nye treneren Thomas «Bulan» Berglund ser endelig ut til å ha fått skikk på mannskapet.

Nest sist ble det en sterk hjemmeseier over Frölunda, og tirsdag ledet Gävle-laget fire ganger borte mot serieleder Skellefteå. Det ble til slutt tap i overtidsspillet, men det var uansett en god prestasjon og et viktig poeng vunnet.

Selv om sesongen har vært under pari, har Brynäs holdt til tilnærmet normal standard hjemme i Gavlerinken Arena. Hele 43 av 53 poeng er tatt på hjemmeis.

Til kveldens match er forwarden Alexander Lindgren, veterankeeperen Johan Holmqvist, vingen Jesper Ollas, forwarden Sebastian Enterfeldt og backen Jörgen Sundqvist ute med skader.

Leksand ligger ett poeng over Brynäs, og dette er således et ekstremt viktig oppgjør i bunnstriden.

Laget kommer fra to stygge hjemmetap (1-4 mot Färjestad og 1-6 mot Växjö), og det er blitt tap i fem av de siste seks bortematchene. Er ligaen nest svakeste bortelag og har bare tatt 17 poeng på 22 forsøk.

Skademessig ser det bra ut for bortelaget.

Innbyrdes har disse to rivalene fra Dalarna vunnet to hjemmekamper hver denne sesongen, og vi tror hjemmefordel og form hjelper Brynäs til seier i kveld.

Samlet odds for dobbelen: 2,54.