Pål på Sørlandet

Tyri Pål og Pål Erik er trolig sikre vinnere feilfritt mens undertegnede har en annen favoritt.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Klikk her for Nettavisens V5A-forslag

Her finner du vårt DD-forslag

Grunnet kommende helgs V75 i Trondheim har Leangen og Sørlandet byttet kjøredag, og da blir et sjeldent mandagstrav for banen på andre siden av dyreparken.

Storfavoritt og folkebanker blir 7 Tyri Pål i den andre avdelingen. Den svært seiersvante 5-åringen (11 seire av 32) holder flott form, og skal ha en god sjanse til å ta seg av dette løpet - feilfritt. Høitomt-traveren er dog ikke helt stø på beina, og vi synes det er interessant å ta med to gamlinger i storform på de større forslagene.

Enda yngre og minst like lovende er 3 Pål Erik i V5-4. 4-åringen til Arild Berås gjør årsdebut, men viste enorm kapasitet da han vant på 30.6 full vei volte i karrierens andre start. Nå har Pål Even-sønnen vært lenge borte grunnet skade, og ikke gått løp på over åtte måneder. Første gang ut på sprint og attpåtil i autodebut råder vi derfor spillerne til å gardere forhåndsfavoritten. Vi har en annen favoritt samt etpar skikkelig dypvannsfisker som kan gjøre livet surt for spillerne.

Må stå tidlig opp
Det er viden kjent at svært mange travhesteiere er ukuelige optimister. Ja, det må man saktens være da det uhyre sjelden er særlig attraktivt økonomisk å eie hest. De få oppturene veier dog opp for de mange nedturene, men når man skal spille på hestene gjelder det å være realist - det er nok ikke like lett bestandig.

Vi går likevel i mot det gamle jungelordet om å ikke spille på egne hester, og lanserer 3 Early Morning Song som en alternativ banker i V5-innledningen. 5-åringen har nemlig flott kapasitet og skal kunne trave på 16-tallet over dagens distanse - det er det trolig ingen av kveldens konkurrenter som kan matche. Nei, feilfritt må de stå tidlig opp for å slå Early Morning er eierens objektive mening.

Ekspertforslag
Vi har satt opp to ordinære forslag på hhv 120 og 360 kroner.

Det store forslaget er et ringsystem til 1.200 kroner der vi må ha inn minst en av tre utgangshester. Systemet har vi forhåndsutfylt på tre bonger og kan kjøpes nederst under løpskommenterer for V5-1 her.