Norge møter en fysisk røff motstander i fotball-VM i kveld.
Norge møter en fysisk røff motstander i fotball-VM i kveld. Foto: Julien Warnand (NTB scanpix)

Pellerud frykter skader mot Elfenbenskysten

Det gikk tøft for seg da Elfenbenskysten ble smadret 0-10 av Tyskland.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill mandag:
Dagens dobbel 2:
0-14 på to kamper
V4 Halmstad:   Fantastisk objekt!
V65 Leangen:  Monikas herlige folkehest
V65: Jägersro:  Spennende galopp

Mandagens oddsprogram består blant annet av kamper fra fotball-VM for kvinner, Copa America og norsk 3. divisjon. Vi kan også spille på sykling, tennis og sjakk.

Vi starter dagen med en dobbel fra fotball-VM.

Elfenbenskysten – Norge (5-0) H
Elfenbenskysten ble knust 0-10 av Tyskland i åpningskampen, men spillet var langt bedre i 2-3-tapet for Thailand i runde to.

De afrikanske jentene har så langt gjort seg mest bemerket med tøft spill, og mot Tyskland fikk hele seks spillere gult kort. Tysklands landslagssjef Silvia Neid uttalte etter oppgjøret at det var flaks at bare én spiller ble (Melanie Leupolz) ble skadd.

Even Pellerud er redd for at hans spillere skal pådra seg skader i dagens kamp.

– Jeg er litt bekymret for fysikken til Elfenbenskysten. Det går litt vilt for seg noen ganger. Jeg håper vi slipper etterslenger, sier han til NTB.

Norge er allerede er i praksis klar for sluttspillet, men puljeseieren blir tung å ta ettersom Tyskland har scoret seks mål mer.

Pellerud har bestemt seg for å rokkere litt på laget, og Elise Thorsnes, Emilie Haavi og Lisa-Marie Karlseng kommer trolig til å spille fra start. Isabell Herlovsen, Maren Mjelde, Ingrid Moe Wold og Gry Tofte Ims ser ut til å bli hvilt.

For Norge er det viktigst å vinne kampen uten å pådra seg skader, kort og slitne ben, og vi tror ikke på kalasseier selv om Elfenbenskysten er en av mesterskapets svakeste lag.

Hvis Norge ikke vinner med mer enn fire mål, går spillet vårt inn.

Nederland – Canada under 2,5 mål 1,55
Nederland står med tre poeng i gruppe A etter å ha beseiret New Zealand i åpningskampen og tapt med samme sifre for Kina i kamp to. Et bittert nederlag med tanke på at Kinas mål ble scoret på overtid.

Ettersom fire av de beste treerlagene (fire av sju) går videre til sluttspillet, kan det godt hende at ett poeng i natt holder for Nederland.

Canada åpnet med 1-0-seier over Kina, mens det ble 0-0 mot New Zealand i kamp to. Vertsnasjonen er altså videre med ett poeng i natt, og dét er et resultat som også kan være nok for gruppeseier.

Dette er en pulje der lagene har opptrådt forsiktig i de to første rundene. Kampene har vært målfattige, og vi tror også dette oppgjøret kan ende med få mål. Canada skal være et hakk bedre enn Nederland, men kanadierne har ingen grunn til å risikere for mye i denne kampen.

Resultatene i Canadas siste åtte kamper tilsier heller ikke at det skal bli mange mål i natt:

0-0, 1-0, 1-0, 0-1, 0-1, 1-0, 1-0, 2-0.

Vi setter innsatsen på at det ikke scores mer enn to mål i kampen.

Samlet odds for dobbelen: 2,63.

Kampstart: 22.00 og 01.30.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør