Foto: Afp / NTB Scanpix

Porto-sjokk for Zlatan?

Hardtsatsende PSG og Zlatan har en svært tøff bortematch mot rutinerte Porto onsdag kveld.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny onsdag:
Oddstips: City og Bodø
V65 Bjerke: Tengsareid i hetluften også på Bjerke

Midtukekupongen består av sju kamper fra andre runde i Champions League, mens de fem siste kampene er oppgjør i Europa League. CL-kampene spilles onsdag, EL torsdag. Bonuspotten er kommet opp i brukbare 3,6 millioner kroner. Innleveringsfristen er 20.40.

De sju første kampene er hentet fra andre runde i Champions League, mens de fem siste kampene er oppgjør i Europa League. CL-kampene spilles onsdag, EL torsdag. Bonuspotten er kommet opp i brukbare 3,6 millioner kroner.

1. Manchester City – Borussia Dortmund
City spilte meget godt borte mot Real Madrid i åpningskampen, men måtte se seg slått 2-3 etter to sene mål av spanjolene. Slo Fulham 2-1 på bortebane i ligaen i helgen og klatret opp til fjerdeplass på tabellen. Maicon og Micah Richards er fortsatt ute med skader, men Jack Rodwell ser ut til å bli klar.

Dortmund vant 1-0 over Ajax i sin første kamp og slo til med 5-0 over Borussia Mönchengladbach i ligaen i helgen. Ligger dermed på tredjeplass, men det er hele sju poeng opp til suveren Bayern München. Forsvareren Patrick Owomoyela er det eneste fraværet i troppen til trener Jürgen Klopp.

Vi bankerspiller Manchester City på onsdagens oddstips og da ser vi ingen grunn til å gardere her heller. H.

2. Ajax – Real Madrid
Ajax så lenge ut til å ta poeng borte mot Borussia Dortmund forrige runde, men måtte se seg slått 0-1 i sluttminuttene. Slo lederlaget Twente i serien forrige runde og ligger på fjerdeplass i den hjemlige ligaen. Har ikke tapt en eneste seriekamp siden 5. februar. Angriperen Miralem Sulejmani skadet seg søndag og er uaktuell. Fra før er Thulani Serero, Nicolai Boilesen, Eyong Enoh og Kolbeinn Sigthórsson langtidsskadet.

Real startet sesongen bedrøvelig, men klatret til sjetteplass i ligaen etter søndagens 5-1-seier over Deportivo. Åpnet CL-sesongen med en sen 3-2-seier over Manchester City. Der kunne fort alle tre poengene ha røket. Michael Essien er tilbake etter et kort skadeavbrekk, dermed ser det meste greit ut for José Mourinhos mannskap.

Lagene spilte i samme CL-gruppe også de to siste sesongene. Real står med full pott og 12-0 i målforskjell på disse fire kampene.

Normalt grei skuring for Real Madrid dette, men de har ikke lignet seg selv helt denne sesongen og kanskje kan Ajax knipe ett poeng i et heldig øyeblikk. UB.

3. Arsenal – Olympiakos
Arsenal åpnet med 2-1 borte mot Montpellier for to uker siden. Var inne i en god periode i serien, men tapte 1-2 hjemme for serieleder Chelsea i helgen. Ligger dermed på 7. plass, og det skiller fem poeng opp til Chelsea.

Abou Diaby, Wojciech Szczesny Lukasz Fabianski og Tomas Rosicky er ute med skader, mens Mikel Arteta er tvilsom. Jack Wilshere spilte reservekamp mandag etter å ha vært skadet i 15 måneder. Bacary Sagna er også på bedringens vei, men rekker trolig ikke denne kampen.

Olympiakos måtte se seg slått 1-2 hjemme mot Schalke 04 i åpningskampen. Slo Atromitos Athen 1-0 på bortebane i helgen og står med full pott på fem kamper i den hjemlige ligaen.

En del skadeproblemer også hos bortelaget: Tassos Papazoglou har havnet på sykestua, der Ljubomir Fejsa og Rafik Djebbour allerede befinner seg. François Modesto, Vassilis Torossidis, Giannis Fetfatzidis og Djamel Abdoun betegnes alle som usikre.

Lagene spilte i samme CL-gruppe både forrige sesong og i 2009/2010. Begge årene vant de hver sin hjemmekamp.

Arsenal viste igjen sin svakhet mot de andre topplagene i Premier League i helgen, men vi har vondt for å se bortesvake grekere skape trøbbel i kveld. H.

4. Schalke 04 – Montpellier
Schalke åpnet med en fin 2-1-seier borte mot Olympiakos. Ligger på fjerdeplass i den hjemlige ligaen etter 2-2 borte mot Dusseldorf i helgen. Jemaine Jones har pådratt seg en ny ankelskade og betegnes som tvilsom. Jefferson Farfan er også usikker, men tidligere Lyn-helt Chinedu Obasi «Edu» Ogbuke er tilgjengelig.

Montpellier tapte 1-2 hjemme for Arsenal i første runde og er nødt til å ta poeng i da for å henge med i kampen om avansement. Vant 2-0 borte mot Nancy i serien i helgen, men ligger ikke høyere enn 13. plass. Forsvarer Cyril Jeunechamp måtte ut mot Nancy og er høyst tvilsom i kveld. Backen Henri Bedimo er også blitt skadet. Fra før er den tidligere Portsmouth-angriperen Jon Utaka ute. Romain Pitau soner karantene.

Meget hjemmesterke Schalke stiller med toppet mannskap i kveld og vi har vondt for å se Montpellier få noe ute av denne kampen. H.

5. Porto – Paris Saint Germain
Porto åpnet med 2-0 borte mot Dinamo Zagreb, men møter bedre motstand i kveld. Spilte 2-2 borte mot Rio Ave i helgen og ligger på andreplass i serien. Rolando og Fernando er tilbake etter å ha vært ute med henholdsvis karantene og skade i første runde.

Paris startet CL-sesongen med 4-1 over Dynamo Kiev. Har funnet formen i serien og ligger på andreplass med 15 poeng på 7 kamper etter 2-0-seieren over Sochaux i helgen. Mathieu Bodmer, Thiago Motta og Diego Lugano er uaktuelle, men Ezequiel Lavezzi og Jeremy Menez er tilgjengelige.

Meget rutinerte Porto opp mot oppkomlingen PSG. Det skal være fordel hjemmelaget, men vi tar med alle tegn da kapasiteten er udikutabel hos franskmennene. HUB.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

6. Dynamo Kiev – Dinamo Zagreb
Begge lagene tapte sine kamper i åpningsrunden og trenger sårt poeng i kveld. Kiev gikk på en 1-4-smell mot Paris SG og tapte med samme sifre for suverene Shakhtar Donetsk fire dager senere. Ligger på andreplass i den ukrainske serien, med 24 poeng på 10 kamper. Den serbiske landslagsspilleren (midtbane) Milos Ninkovic er eneste fravær.

Zagreb tapte 0-2 hjemme for Porto for to uker siden, men leder den hjemlige ligaen med fire poeng etter at det er blitt spilt 10 kamper. Kantspilleren Ivan Tomecak er ute med skade, mens Luis Ibanez er tvilsom. Førstekeeper Ivan Kelava blir trolig klar.

Begge lagene skuffet stort i åpningsrunden, men Dynamo Kiev reiser seg nok på hjemmebane mot dette middelmådige kroatiske laget. H.

7. Anderlecht – Malaga
Anderlecht åpnet med 0-0 borte mot Milan, mens Malaga vant 3-0 hjemme mot Zenit. Hjemmelaget er ubeseiret i den hjemlige serien og har bare Club Brügge foran seg på tabellen. Trener John van den Brom disponerer en fulltallig tropp.

Malaga har også til gode å tape i La Liga denne sesongen og ligger på en flott tredjeplass etter 4-0 over Betis i helgen. De viktige og rutinerte midtbanespillerne Jérémy Toulalan og Julio Baptista er tilbake i trening, men har ikke tatt turen til Belgia.

Hadde Anderlecht turt litt mer i bortemøtet med Milan kunne de fort tatt alle poengene der. Nå er det hjemmebane mot et Malaga som har imponert voldsomt hittil. Det ligger en reaksjon i luften for bortelaget etterhvert og vi utelukker slett ikke at belgierne kan ta alle poengene. HUB.

8. Rosenborg – Bayer Leverkusen
Rosenborg tok en sterk borteseier mot Rapied Wien i første runde og vant 5-2 over Haugesund fredag forrige uke. Tore Reginussen har fortsatt smerter i ryggen, og det er usikkert om han spiller torsdagens oppgjør. Jon-Inge Høiland er ute med akillesskade.

Leverkusen åpnet med 0-0 hjemme mot Metalist Khariv. Har klatret til sjuendeplass i Bundesligaen etter full pott på de to siste kampene og spilt bra fotball.

Lagene møttes også i Europa League for to år siden. Da vant Leverkusen begge kampene med samlet målforskjell 6-0.

Rosenborg har en voldsom merittliste i Ecup-kamper hjemme på Lerkendal, men er neppe på det samme nivået nå. Leverkusen taper neppe i Trondheim. UB.

9. Panathinaikos – Tottenham
Panathinaikos skuffet med 0-3-tap i åpningskampen mot Maribor. Står med beskjedne 1-3-1 i den hjemlige serien. Skademessig ser det bra ut for grekerne, Nikos Spuropoulos soner karantene.

Tottenham stilte et sterkt lag i 0-0-kampen mot Lazio, men måtte nøye seg med 0-0 på hjemmebane. Slo til med en knallsterk 3-2-seier borte mot Manchester United i helgen og klatret til 5. plass på tabellen. Younes Kaboul, Scott Parker, Benoit Assou-Ekotto er fortsatt ute med skader, mens Kyle Naughton, og Emmanuel Adebayor er usikre.

Uten at det kommet bekreftelser når dette skrives, vil det overraske oss mye om Tottenham stiller med sitt beste lag i Athen. Da må det være klar fordel hjemmelaget og uavgjort ligger nærmest. HU.

10. Molde – Stuttgart
Molde spilte en brukbar kamp mot FC København i åpningsrunden, men måtte nøye seg med 1-2 i Parken. Beholdt ledelsen i Tippeligaen med 4-3 over Stabæk i helgen. Even Hovland er ute med skade, men Davy Claude Angan, Joshua Gatt og Magne Hoseth kan bli klare.

Stuttgart åpnet med 2-2 hjemme mot Steaua Bucuresti for to uker siden. Slo Nürnberg 2-0 borte i helgen, det var sesongens første serieseier etter å ha hatt mye stang ut i de første kampene. Kaptein Serdar Tasci skadet seg i helgen, og det er usikkert om forsvareren blir klar. Daniel Didavi, Shinji Okazaki, Tim Hoogland og Tunay Torun er ute.

Lagene møttes i kvalifiseringen til Europa League for to sesonger siden. Da gikk Stuttgart videre takket være 3-2-seier i bortekampen.

Vidåpent oppgjør dette på Aker Stadion og Molde har imponert i de foregående rundene. HUB.

11. Liverpool – Udinese
Et meget ungt Liverpool-lag vant 5-2 borte mot Young Boys i åpningskampen. Har spilt tidvis bra i serien denne sesongen, men uttellingen kom først i 5-2-kampen borte mot Norwich i helgen. Har ingen nye skader siden sist.

Udinese lå lenge under mot russiske Anzhi i første runde, men et sent mål av Antonio Di Natale reddet ett poeng. Har ikke klart bedre enn 1-3-2 i Serie A denne sesongen. Den colombianske spissen Luis Muriel og den rutinerte forsvareren Maurizio Domizzi er ute med skader.

Begge lagene vil garantert gjøre tildels store endringer på sine mannskap, men hjemmebanefordelen veier svært tungt i slike oppgjør. Vi er ganske sikre på at Liverpool fikser dette. Udinese stilte med et klart reservepreget mannskap i hjemmemøtet med russiske Anzhi og nedprioritere Europa League. H.

12. Newcastle – Bordeaux
Newcastle åpnet med 0-0 borte mot Maritimo og stilte med et svært redusert mannskap i den kampen. Spilte 2-2 borte mot Reading i ligaen i helgen og ligger på 10. plass og får neppe en like bra sesong som i fjor. Førstekeeper Tim Krul og forsvarerne Ryan Taylor og Danny Simpson er ute med skader. I tillegg trøbler Fabricio Coloccini, Yohan Cabaye og Steven Taylor.

Bordeaux åpnet med 4-0 over Club Brugge i første runde. Er ubeseiret i Ligue 1 etter en sterk 2-0-seier borte mot Lyon i helgen, men har fire lag foran seg på tabellen. Fahid Ben Khalfallah, Gregory Sertic, Nicolas Maurice-Belay og Landry N’Guemo sliter med skader.

Foreløpig (onsdag formiddag) svært uvisst hvilke lag disse to kommer til å stille med i torsdagen kamp. Vi har ikke flere heldekk til rådighet og tror mest på at Newcastle ikke taper. HU.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 03.10.2012 20:40
1.Manchester City - Borussia DortmuH
2.Ajax - Real MadridUB
3.Arsenal - OlympiakosH
4.Schalke 04 - MontpellierH
5.Porto - Paris Saint-GerHU
6.Dynamo Kiev - Dinamo ZagrebH
7.Anderlecht - MalagaU
8.Rosenborg - Bayer LeverkuseUB
9.Panathinaikos - TottenhamHU
10.Molde - StuttgartHUB
11.Liverpool - UdineseH
12.Newcastle - BordeauxHU

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 03.10.2012 20:40
1.Manchester City - Borussia DortmuH
2.Ajax - Real MadridUB
3.Arsenal - OlympiakosH
4.Schalke 04 - MontpellierH
5.Porto - Paris Saint-GerHUB
6.Dynamo Kiev - Dinamo ZagrebH
7.Anderlecht - MalagaHUB
8.Rosenborg - Bayer LeverkuseUB
9.Panathinaikos - TottenhamHU
10.Molde - StuttgartHUB
11.Liverpool - UdineseH
12.Newcastle - BordeauxHU

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør