Harry Kane (t.h.) og Danny Ings avbildet under oppvarmingen til treningskampen mot Hviterussland for en uke siden. Kampen endte 1-0 til England.
Harry Kane (t.h.) og Danny Ings avbildet under oppvarmingen til treningskampen mot Hviterussland for en uke siden. Kampen endte 1-0 til England. Foto: Martin Rickett (Pa Photos)

Premier League-stjerner skal skyte England til gull

England stiller med et sterkt mannskap i U21-EM.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Oddstips: 
Svensk-islandsk dobbel
V4 Axevalla:  Vrien lunsj fra Sverige
V5 Jarlsberg: Skrell på gang?
V65 Øvrevoll: Alltid store penger i galopp
V5A/V5B Klosterskogen:  Hamre i hovedrollen

Torsdagens oddsprogram består av kamper fra U21-EM, Copa America og svensk og finsk fotball. Det er også sykkel og tennis på menyen.

England U21 - Portugal U21 H 2,25
U21-EM i Tsjekkia er spådd å bli en jevn affære, og det fikk vi bevis på allerede i åpningskampene onsdag. Danmark klarte med nød neppe å beseire vertsnasjonen 2-1, mens mesterskapsfavoritten Tyskland måtte nøye seg med 1-1 mot Serbia.

Det er kun åtte nasjoner som deltar, og i kveld spilles første runde i gruppe B. Det er på papiret den den tøffeste gruppen (England, Italia, Portugal og Sverige), og det er viktig å slå til allerede i åpningskampen hvis man har ambisjoner om plass i semifinalen.

De to beste i hver pulje er sikret deltakelse i sommer-OL i 2016, mens tredjeplassen kan gi playoffspill til mesterskapet i Brasil.

England gjorde nesten rent bord i sin kvalifiseringsgruppe og avga bare poeng i bortekampen mot Finland (totalt 9-1-0 og 31-2 i målforskjell). Gruppevinnerne måtte også gjennom playoff for å kvalifisere seg til EM, og der ble det to 2-1-seiere over Kroatia.

Raheem Sterling og Jack Wilshere kunne ha deltatt i mesterskapet, men de to Premier League-stjernene spiller kun for A-landslaget. Det er likevel mange kjente Premier League-navn i troppen:

Keeepere: Marcus Bettinelli (Fulham), Jonathan Bond (Watford), Jack Butland (Stoke City).

Forsvar: Calum Chambers (Arsenal), Luke Garbutt (Everton), Ben Gibson (Middlesbrough), Carl Jenkinson (Arsenal/West Ham), Michael Keane (Burnley), Liam Moore (Leicester), John Stones (Everton), Matt Targett (Southampton).

Midtbane: Tom Carroll (Tottenham), Nathaniel Chalobah (Chelsea), Will Hughes (Derby County), Jake Forster-Caskey (Brighton), Jesse Lingard (Manchester United), Ruben Loftus-Cheek (Chelsea), Alex Pritchard (Tottenham), Nathan Redmond (Norwich), James Ward-Prowse (Southampton).

Angrep: Saido Berahino (West Bromwich), Harry Kane (Tottenham), Danny Ings (Burnley/Liverpool).

Utvilsomt en sterk tropp, og spesielt angrepsrekka bør kunne hevde seg bra på dette nivået.

John Stones har pådratt seg hjernerystelse og mister kveldens kamp. Resten av Gareth Southgates mannskap er fit for fight.

Portugal feide gjennom Norges kvalikgruppe og vant samtlige åtte kamper. Dette var imidlertid en av de svakeste puljene (Israel, Aserbajdsjan, Makedonia i tillegg til Norge). Lett gruppe eller ei, det var uansett imponerende å slå Nederland 7-4 sammenlagt i kvalifiseringen.

I troppen finnes det flere spillere med A-landskamper enn det Englands U-21-lag kan skilte med:

William Carvalho (13 kamper), Joao Mario (3), Rafa Silva (3), Raphael Guerreiro (2), Ivan Cavaleiro (2), Paulo Oliveira (1), Ricardo Horta (1), Bernardo Silva (1).

Laget ser spesielt sterkt ut i forsvar og på midtbanen.

England har historisk sett hatt et godt tak på Portugal i U21-sammenheng, og det siste møtet (treningskamp i november i fjor) endte med 3-1-seier til England.

Dette blir garantert en spennende kamp, som vises direkte på Viasat 4 klokken 20.45 i kveld.

På en vrien oddsdag uten spesielt spennende objekter, lar vi oss lede litt av vårt anglofile hjerte. H til 2,25 blir vårt tips.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør