Charlie Austin har scoret 16 seriemål for nedrykkstruede QPR denne sesongen. Lørdag bidro han sterkt til 4-1-seieren over West Bromwich med én scoring og to målgivende.
Charlie Austin har scoret 16 seriemål for nedrykkstruede QPR denne sesongen. Lørdag bidro han sterkt til 4-1-seieren over West Bromwich med én scoring og to målgivende. Foto: John Walton (Pa Photos)

QPR kvitt bortespøkelset

Queens Park Rangers har plutselig begynt å vinne på bortebane. I kveld kan det vanke langskuddpenger på Villa Park.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill tirsdag:
Dagens dobbel:  
LSK kvitter seg med minuspoenget
V4 Rättvik: Interessant omgang
V5 Drammen: Eggelunsj med Olav

Vi står overfor et innholdsrikt tirsdagsprogram på Langoddsen, der vi blant annet kan spille på kamper fra Tippeligaen, Premier League, Championship, La Liga, Ligue 1, Superligaen og cupfotball fra Frankrike, Tyskland og Italia.

Dagens langskudd

Aston Villa – Queens Park Rangers B

Den 32. runden i Premier League tyvstartes med et meget viktig bunnoppgjør. Aston Villa ligger på den siste sikre plassen med sine 28 poeng, mens QPR ligger nest sist med 25 poeng. London-klubben har best målforskjell, og vil dermed passere Villa dersom det skulle bli seier i kveld.

Hjemmelaget har hatt en forferdelig tung vinter, men mars startet lovende med tre seiere på rad. Motstanden var imidlertid ikke spesielt patent (West Bromwich to ganger og Sunderland) i denne perioden, og det kan ha vært for tidlig å friskmelde Villa.

De to siste kampene har nemlig endt med tap for Swansea (0-1 hjemme) og Manchester United (3-1 borte). Villa-spillerne kjempet bra mot United, men hjemmelaget var et hakk bedre og vant til slutt fortjent. Swansea-tapet kan ikke betegnes som annet enn en stor nedtur etter den flotte 4-0-seieren over Sunderland runden før.

Manager Tim Sherwood har en god del skadebekymringer til kveldens kamp. Alan Hutton, Scott Sinclair, Libor Kozak og Ashley Westwood er uaktuelle, mens Philippe Senderos, Kieran Richardson, Tom Cleverley og Aly Cissokho betegnes som usikre.

Det er også verdt å ta med seg at spillere som Nathan Baker, Joe Cole og kaptein Ron Vlaarakkurat er tilbake etter skadefravær og kanskje ikke i sin beste form.

QPR har vært en vandrende katastrofe på bortebane denne sesongen, men lagets to eneste seiere på fremmed gress har kommet i løpet av de fire siste bortekampene. En svært opplagt Charlie Austin bidro til at West Bromwich ble slått hele 4-1 på The Hawthorns lørdag.

Runden før spilte QPR en brukbar hjemmekamp mot Everton, men dårlig uttelling sørget for 1-2-tap.

QPR vant 2-0 i lagenes første møte denne sesongen, mens Villa stakk av med seieren i det tilsvarende oppgjøret forrige sesong.

Angrepet er svekket av at kantspilleren Eduardo Vargas skadet seg mot West Bromwich. Backen Yun Suk-young er også ny på skadelisten. Der befinner også Richard Dunne, Leroy Fer, Alejandro Faurlin og Darnell Furlong seg.

QPR ser ut til å ha kvittet seg med bortespøkelset og leverte tilnærmet årsbeste lørdag. Aston Villa stiller redusert i kveld og er ligaens svakeste hjemmelag (3-5-7). 3,45 i odds på borteseier er fristende som et langskudd.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus