Foto: Dean Mouhtaropoulos (Getty Images)

QPR må vinne - igjen

Alt annet enn en femte hjemmeseier på rad kan gi nedrykk. Her er søndagens første oddstips!

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: QPR kjemper desperat
Oddstips 2: Haugesund må testes
Tippetips: Vi garderer Vålerenga

Trav Sørlandet: Nytt stortalent fra Malmin
Premier League: Skaderapport
Tippeligaen: Skaderapport

Langoddsen byr på en rekke spennende kamper fra norsk og engelsk fotball, og fra mange andre ligaer også, blant annet Allsvenskan. I tillegg spilles det VM i ishockey. Legg merke til en del tidlige kampstarter.

Vi traff på begge oddstips i går da Stuttgart, KFUM, Valdres og Vard Haugesund innfridde. Dette ser ut til å bli en av våre beste odds-uker og vi skal gjøre alt vi kan for å runde av med ytterligere gevinst.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
11. Newcastle - Manchester City H 4,95

Her er det mye motivasjon på banen. Newcastle har gode muligheter til å ta en Champions League-plass, og er nok ikke mindre på hugget etter at Arsenal på 3. plass, som gir direkte adgang til gruppespillet i CL, tapte to poeng med 3-3 hjemme mot Norwich i går. Papiss Cisse er rene trollmannen for Newcastle i disse dager, og scorer mål ut av ingenting. Manchester City spiller for gull i Premier League, og er avhengige av seier her. Manchester United, på samme poengsum, har en antatt enkel hjemmekamp mot Swansea klokken 17.00, mens Newcastle og City spiller allerede klokken 14.30. Manchester Citys styrke og stjernegalleri kjenner vi, vi så det i aksjon i 1-0-seieren i Manchester-derbyet. Men når er neste gang vi får se vanvittige 4,95 på Newcastle hjemme? Vi snakker om et lag som har 11-5-2 på hjemmebane i Premier League, er i god form og spiller for CL-deltakelse. Dette langskuddet må bare prøves, for dette blir tøft for City, som har absolutt alt å tape. Newcastle kan spilles som singel og denne er spennende.

9. Østsiden - FK Mjølner B 2,30
Vi tar med et langskudd til i dag, for vi stusser på denne oddsen på Mjølner. Narvik-laget har startet sesongen prikkfritt med tre strake seire. De har ennå ikke sluppet inn mål etter å ha møtt Lørenskog, Stabæk 2 og Mo IL. Mjølner knuste også Finnsnes 5-0 i cupen og er virkelig i siget. Østsiden er Fredrikstadlaget som rykket opp fra 3. divisjon avdeling 1 forrige sesong, foran Oslo City og Drøbak/Frogn. Etter borteseier mot Finnsnes i premieren har de fått det tøft og tapt for Frigg og Mo IL. Vi kan ikke skjønne hvorfor Norsk Tipping har hjemmelaget som favoritt, for alt vi har sett hittil peker mot borteseier. 2,30 på Mjølner er et fint langskudd.

Dagens avslag
53. Vålerenga - Fredrikstad H 1,65

Vålerenga må vise mer enn at det er lov å ha flaks, før vi setter penger på dem til 1,65 mot Fredrikstad. Vålerenga må vise at de kan styre en kamp, starte skjerpet og holde nivået oppe i 90 minutter. Det håper vi de klarer i dag, men innsatser til 1,65 er langt unna denne gangen.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens spill
Det er flere hjemmeseire i sjiktet 1,50 til 1,75 som føles veldig spillbare på dagens program. Men for all del, overraskelser vil nok komme i dag også, men vi tror vi styrer klar av dem når vi bruker Queens Park Rangers, IFK Norrköping, FK Haugesund og Hødd i to dobler.

23. Queens Park Rangers - Stoke
Premier League. Det er to runder igjen av Premier League. QPR ligger meget utsatt til, det er bare målforskjellen som holder dem over Bolton på nedrykk. Bolton spiller hjemme mot West Bromwich i dag og kan fort ta 3 poeng der, så her er QPR helt nødt til å vinne. Begge kamper starter klokken 15.00. QPR sin form er veldig grei å snakke om, for de har tapt fem strake bortekamper, de får det ikke til på reise, men samtidig vunnet fire strake her på Loftus Road. Liverpool, Arsenal, Swansea og Tottenham er alle slått, og dette er ikke den enkleste motstanden man finner i Premier League. QPR har 6-5-7 på hjemmebane.

Taarabt (m) er tilbake fra suspensjon. Samba Diakite er usikker grunnet sykdom. Dette er troppen manager Mark Hughes disponerer:

Kenny, Cerny, Murphy, Young, Gabbidon, Onuoha, Ferdinand, Taiwo, Hill, Derry, Diakite, Barton, Buzsaky, Smith, Mackie, Wright-Phillips, Taarabt, Hulse, Cisse, Bothroyd, Zamora, Helguson, Campbell.

Stoke City ligger trygt plassert på 14. plass, med 10 poeng ned til streken. De taper sjelden på hjemmebane, men på bortebane har de begynt å se umotiverte ut og de tapte 0-3 i Newcastle på forrige reise. 1-1 borte mot formkrisen Aston Villa før det, og ikke bedre enn 4-4-10 borte totalt. Stoke er dessuten det bortelaget som scorer færrest mål, bare 11 mål på 18 bortekamper.

Manager Tony Pulis har bestemt seg for å gjøre det danske landslaget en tjeneste ved å la Thomas Sørenesen vokte buret i de to gjenstående kampene. Danmarks landslagsmålvakt erstatter da Begovic fra og med i dag. Pennant (m), Wilkinson (f) og Delap (m) er usikre med diverse småskader. Det er ikke vanskelig å se for seg at disse blir hvilt i dag for å være klare til avslutningskampen hjemme mot Bolton. Dette er troppen:

Begovic, Sørensen, Huth, Shawcross, Upson, Wilkinson, Shotton, Wilson, Woodgate, Whelan, Whitehead, Etherington, Pennant, Delap, Palacios, Jones, Jerome, Crouch, Walters, Fuller.

Enorm motivasjon for hjemmelaget kombinert med den styrken og vinnerviljen de har vist på hjemmebane denne våren, gjør 1,75 på hjemmeseier til et klart valg fra dagens meny.

25. IFK Norrköping - Syrianska FC
Allsvenskan. IFK Norrköping er oppe på en oppløftende 5. plass etter 4-1-2 på de syv første rundene. De kommer fra 2-0 borte mot Gefle, etter at de vant 3-2 hjemme mot Malmö. De har også slått Helsingborg hjemme, bare mot Sundsvall (1-1) avga de poeng på eget gress. I dag møter de sin med-opprykker fra Superettan 2010, i sin tredje kamp på åtte dager.

Telo og Tamm er skadet, mens Frempong er usikker foran dagens kamp. Dette er ikke spesielt alvorlige fravær og dette er troppen:

Målvakt:Hassan
Forsvar: Tkalcic, Morisbak Skjønsberg, Wiklander, Florén.
Midtbane: Smedberg Dalence, Johansson, Ajdarevic, Khalili.
Angrep: Nyman, Heidar Thorvaldsson.
Benken: Mitov Nilsson, Friberg Da Cruz, Falk-Olander, Krogh Gerson, Barrow, Thelin, Hasani.

Syrianska FC er i trøbbel. Etter seier og uavgjort i sesongens to første, har de nå tapt fem på rad og fraværene blir stadig flere. De to siste på bortebane er tapt 0-2 for Malmö og 0-4 for Sundsvall, mens man var sjanseløse hjemme mot Elfsborg forrige runde og røk 1-4.

Forsvarsgeneral Haris Skenderovic fikk både sitt tredje gule for sesongen og direkte rødt kort mot Häcken for to runder siden og endte med en tre-kampers suspensjon for det. En betydelig svekkelse i det defensive, noe som kom til syne mot Elfsborg. Rabi Elia (f) slo opp en gammel skade mot Elfsborg og er ute på ubestemt tid. Fra før er Sleyman (f) og Demir (f) skadet, og trener Melkemichel har som man forstår store utfordringer med å komponere et forsvar.

Innbyrdes oppgjør viser at Norrköping vant 2-1 på dagens bane i fjor, i Allsvenskan, og 3-2 samme sted året før, i Superettan.

Det meste peker mot 3 poeng til Norrköping i Nya Parken. De er i god form og scorer hyppig. Bortelagets reserveforsvar holder ikke mål på dette nivået, og å legge seg bakpå og håpe på 0-0 fungerer ikke, for det er nettopp det defensive det skorter på. Hjemmeseier til 1,50 blir valget og gir oss en dobbel til 2,63. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 14.55.

23. Queens Park Rangers - Stoke 1,75 3,20 3,75
25. IFK Norrköping - Syrianska FC 1,50 3,30 4,85

Total odds 2,63

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør