Foto: GIUSEPPE CACACE (Afp)

Randers vinner bunnkampen

Seier mot Esbjerg kan være avgjørende for ny kontrakt. Her er mandagens oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Langoddsen innleder med objekter fra Oddsen-Ligaen, før vi får tsjekkisk, dansk og svensk fotball. Vi finner også engelsk ligacup, 2. Bundesliga, Ligue 2 og oppgjøret mellom Ull/Kisa og Start i Adeccoligaen.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
91. Tromsø 2 - Frigg B 2,35
Uberegnelige Frigg ser ut som et bra langskudd i dag. Svært gode på sitt beste, men med en egen evne til å skuffe, har de tapt sine to siste hjemmekamper, mot Mjølner og Østsiden, men vunnet sine to siste bortekamper mot Mo IL og Finnsnes. Denne gode egenskapen til å vinne de vanskelige bortekampene i nord tror vi bekreftes i dag. Laget er meget tent på tre poeng og kontakt med tabelltopp. TIL2 har tapt sine to siste på Alfheim mot Asker og Follo, og dette kan bli like vrient. 2,35 for borteseier ser bra ut.

Dagens avslag
115. Preston - Huddersfield

Engelsk Ligacup. Denne er vrien, synes vi. Det er tidlig i sesongen, og selv om Huddersfield imponerte mest forrige sesong, oppveies det av hjemmebanefordelen til Preston og fravær hos Huddersfield. At det er en cupkamp som kan gå til ekstraomganger og straffekonk gjør det ikke enklere å velge H, U eller B, og vi står over.

Dagens spill
Det er tre lag vi har god følelse for i dag: Start, Randers og Brommapojkarna. Trippelen gir 6,86 hos Norsk Tipping, og det blir for stor risiko, så vi velger ett objekt. Det blir bunnkampen i Danmark.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

101. Randers FC - Esbjerg
Dansk Superliga. Dette er de to opprykkerne. Begge har tradisjoner for spill på øverste nivå, men begge er tippet å slite i bunnen denne sesongen, slik de gjorde for to år siden. Da møttes lagene i siste serierunde, og Esbjerg, som allerede var klare for nedrykk, utliknet til 2-2 på overtid og snøt Randers for de to poengene som ville berget kontrakten.

Randers har startet variabelt, men har også vist styrke. De har spilt tre bortekamper, kun én hjemmekamp, og står med 2-0-2 totalt. Borteseier 1-0 mot OB og hjemmeseier 2-1 over AGF. Dette er godkjent for et lag som ventes å kjempe i bunnen.

Den erfarne engelskemannen Colin Todd er ansatt som fast trener frem til jul, med mulighet for forlengelse. Han har trent Randers tidligere (2007-09) og en rekke klubber i England. Dette er dagens tropp, der det ikke mangler noen som startet sist eller noen av dem som har scoret hittil i sesongen (bruttotropp, et par mann skal velges bort):

Ousted, Keller, Thomsen, Hansen, Davies, Rise, Schwartz, Fenger, Sane, Sørensen, Kamper, Geertsen, Kristensen, Fischer, Dehn Andersen, van der Schaaf, Friis Jensen, Tamboura, Cramer, Brock-Madsen.

Esbjerg var suverene i 1. divisjon forrige sesong og avsluttet 17 poeng foran dagens motstander. Men skal man dømme utfra starten på inneværende sesong, har Esbjerg vist seg å være svakere. Ikke spillemessig kanskje, men resultatmessig. Det unge mannskapet ligger nederst på tabellen og har bare klart ett poeng med 0-0 i Aarhus. De andre tre, alle hjemmekamper, har endt 2-3 for svake Silkeborg, 1-2 for SønderjyskE og 1-2 for FC København.

Trener Jess Thorup uttaler at nå skal de ikke sitte igjen med 0 poeng og ros for godt spill, nå skal det tas poeng om det så blir vondt å se på. Kynisme og skarphet i dueller, er Thorups resept.

Lagets kaptein og forsvarsgenerel Høgh er usikker med ryggproblemer. Han testes nærmere avspark, og Rauschenberg (f) er hentet inn i troppen for sikkerhets skyld. Som nevnt i tidligere oddstips, har klubben solgt sin store profil Rieks (m) til nederlandske Nijmegen. Nå er Lucena hentet fra AGF som erstatter. I tillegg har man lykkes å få til en leieavtale med SønderjyskE for ringreven Fabricius (a). Han får ventelig sin debut her. Troppen:

Hradecky, Winde, Hansen, Drop-Ampem, Ernemann, Fabricius, Smarason, Demba-Nyren, Andersen, Ankersen, Lucena, Lange, Knudsen, Høgh, Vestergaard, Vendelbo, Somers, Rauschenberg, Braithwaite.

Selv om det er tidlig i sesongen blir dette en meget viktig kamp, kanskje avgjørende for nedrykk når poengene skal telles opp i mai. Esbjerg kommer til AutoC Park Randers for å krige til seg poeng og de vil antagelig ligge lavt med Fabricius vakende på topp for å lukte kontringer. Vi tror ikke det holder. Randers har den kraftigste lagmaskinen, de er kommet best i gang og nekter å tape denne hjemmekampen. 2,20 for hjemmeseier er dagens spill. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 18.55.

101. Randers FC - Esbjerg 2,20 2,95 2,60

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør