Foto: Åge Storli Berg

Ranheim imponerer

Spiller de som sist, blir Bruntrøyene overkjørt. Her er søndagens andre oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny søndag
V5 Jarlsberg: Pebbe tar vorspielet
V64 Jarlsberg: Hamre hedrer Ulf

Tippetips:: 2,8 mill i bonuspotten
Oddstips 1: Poengene blir i Ålesund
Oddstips 2: Ranheim imponerer

Langoddsen byr på dueller fra Tour de France, og en del sveitsisk, islandsk, irsk, dansk og svensk fotball. Men det er den norske fotballen som dominerer. På en ikke alt for begivenhetsrik fotballsøndag internasjonalt, har Norsk Tipping vært flinke til å utvide spilltilbudet på kampene fra Tippeligaen, Adeccoligaen og Oddsen-Ligaen.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
34. Brann - Odd - (pause) H 2,30

Det er mange muligheter for pausespill på dagens program. Skal vi plukke ett lag som vi tror leder til pause, blir det Brann. De har ledet kampene mot Odd til pause ved de siste anledningene, og de har ledet til pause og vant forrige hjemmekamp mot Stabæk. Ojo, Austin, Mjelde, Barmen og mange andre i Sportsklubben er typer som ikke nøler rundt grøten, men som går rett på sak. 2,30 er fin odds fra Norsk Tipping på at Brann leder halvveis og der har vi dagens langskudd.

Dagens avslag
13. Finnsnes - Frigg B 1,95

Vi skal ikke si noe vondt om oddsen på Frigg. Frigg kan godt vinne dette, det er bare så vanskelig å forutse når Oslo-laget leverer og når det ikke fungerer. Finnsnes var gode før sommeren og vant sine tre siste. Frigg slo Asker 7-1, men prestasjonen trekkes i tvil når det dukker opp rykter om kampfiksing. Veldig synd, men enden på visa blir at vi ikke vurderer denne kampen som noe egnet spillobjekt i dag.

Dagens spill
Vi fikk rett i at Molde hadde gode sjanser på Ullevaal i går, mens tipset til Oddsen-Ligaen var langt unna. Vi lar lagene i Oddsen-Ligaen spille i fred nå, og holder oss til landets to øverste divisjoner. Vi kommer med to dobler i dag, en henter vi fra Tippeligaen og den neste fra Adeccoligaen.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

57. Ranheim - Mjøndalen
Ranheim har ennå ikke tapt i Tromdheim (2-3-0 totalt). Etter sommerpausen har de holdt Hødd til 1-1 her og tatt en imponerende borteseier i Bodø med 3-0 og noe som lignet utklassing av Glimt. Formen er god, 3-1-1 på de fem siste og hele 15 scoringer på disse fem. Det er to poeng opp til direkte opprykksplass og med litt mer stabilitet kan det se ut som om Trondheim får to lag i Tippeligaen. Noe som imidlertid taler imot dette er den økonomiske situasjonen. Ranheim er dessverre i pengenød og måtte holde igjen deler av lønn og feriepenger til spillerne.

Det er få fravær, eneste skade skal være Oviasu (f), som ikke var med sist heller. Stilson (m) er suspendert.

Mjøndalen viser seg som et meget sterkt hjemmelag, både på gammel og ny stadion, mens seks bortekamper har gitt 1-2-3 totalt og bare 5 scoringer. Det er ikke verst, men langt fra best. 2-2 på Strømmen og 1-1 på Hamar i de to siste borte, så bruntrøyer på tur er slett ikke ufarlige. Formen er god.

Mjøndalen beskriver skadesituasjonen slik på sin hjemmeside: "Bjarne Kortgaard Ingebretsen og Emil Fossum er tilbake i lett trening. Lars Granaas og Benjamin Stokke starter med fotballtrening igjen til uka."

Mjøndalen har aldri vunnet borte mot Ranheim. Trønderne er så gode for tiden at vi tror det blir tungt denne gangen også. 1,50 for hjemmeseier er akkurat godt nok og brukes i en dobbel.

66. Strømmen - Bærum
Strømmen vant 3-2 i Finnmarkshallen på onsdag mot et ikke alt for sterkt Alta-lag, og med det er de oppe på en fin 8. plass med 5-3-4 totalt. De holder på den gode formen sin, og har 3-2-1 på sine seks siste. De tre siste hjemme på Stadion har gitt 2-2 mot Mjøndalen, 2-1 mot Ranheim og 1-0 mot Kongsvinger. Så her skal Bærum passe seg.

Strømnes (m) fikk sitt femte gule i Finnmarkshallen og er suspendert nå. N’Kee (a) og Yabre (m) var ikke med til Alta men klubben melder på sin nettside at begge disse antagelig blir klare til i dag.

Bærum tok sesongens første seier hjemme mot Notodden forrige helg, etter ni strake tap. Og når den første kom, skulle det skje med hele 6-0. Bærum ga et bortesvakt og for anledningen svekket Notodden en skikkelig leksjon i angrepsfotball. Pellegrinos 6-0 scoring omtales av flere som årets mål på Sandvika stadion, den kom etter en flott pasning fra Andreas Aalbu. Og som en illustrasjon på hvor mye selvtillit betyr i fotball, tar vi med Aalbus kommentar til Budstikka om assisten og målet: "Scoringen var fin, den. Vi ledet så mye, så jeg tenkte jeg ville forsøke". Det løsnet skikkelig for Bærum mot Notodden, men de er fortsatt sist med 1-2-9 totalt og har en lang vei å gå.

Finstad er fortsatt ute, har vært borte lenge nå. Toppscorer Shaswari (a), Ask Mikkelsen (m) og Lundemo var ikke med i troppen forrige helg, og kan muligens være ute igjen, noe mer presist kan vi ikke si i skrivende stund.

Til tross for at Bærum storspilte sist, mener vi de sannsynligvis taper på Strømmen. Et Strømmen i form er mye tøffere motstand enn et redusert Notodden-lag på tur. Som vanlig kan vi vente oss scoringer med Bærum i aksjon, men hjemmelaget skal kunne score flest og 1,50 for denne hjemmeseieren må vi prøve. Vi får en Adecco-dobbel til 2,25 og innsatsen blir 100 kroner og spillefristen 17.55 her også.

57. Ranheim - Mjøndalen 1,50 3,70 4,75
66. Strømmen - Bærum 1,50 3,70 4,75

Total odds 2,25

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør