Vi tror Real Madrid blir for sterke for Barcelona i kveld og setter pengene på hjemmeseier.
Vi tror Real Madrid blir for sterke for Barcelona i kveld og setter pengene på hjemmeseier.

Real smell for Barcelona

I kveld sender Real Madrid erkerivalen ut av gullkampen.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill søndag:
Tipping:
Seedorf i trøbbel
Odds:
Ronaldo scorer igjen
Odds:
Deilig, dansk dobbel
V5 Charlottenlund:
Rocky på Lunden
V64 Bollnäs:
Toppmøte og millionjakt

Det har vært en eventyrlig uke for Sportspills oddstips, og undertegnede har truffet på 11 av 13 dobler, singler og langskudd så langt. Lørdag gikk alle tre spillforslag inn.

Søndag er EL Clasico det klart mest spennende oppgjøret på programmet, men det er også en rekke andre interessante objekter å sette tennene i.

Dagens spill
Real Madrid – Barcelona H 2,20

Mye står på spill når Spanias to største klubber barker sammen på Santiago Bernabeu kl. 21 i kveld. Real Madrid topper tabellen med 70 poeng, mens Barcelona på tredje har tatt 66. I mellom disse erkerivalene ligger Atletico med 67 poeng.

Skulle Real vinne, er Barcelona så godt som ute av gullkampen. Og det tror vi skjer i kveld. Real Madrid er i fryktinngytende form, og pr i dag er det bare Bayern München som er på samme nivå som hovedstadslaget. Gareth Bale og Cristiano Ronaldo har virkelig funnet tonen, og også Karim Benzema bøtter inn mål om dagen.

Real må klare seg uten Jese, Alvaro Arbeloa og Sami Khedira. Benzema ser ut til å være klar. Hos bortelaget er Carles Puyol eneste fravær av betydning.

Barcelona viste svakheter for noen uker siden og tapte både for Valladolid og Real Sociedad. Laget har imidlertid vist stigende form i det siste – i takt med at Lionel Messi gradvis har funnet tilbake til sitt sanne jeg.

Vi mener likevel at Real har størst vinnersjanser i kveld. Hjemmefordelen er én ting, men den viktigste grunnen er at laget for tiden har mer fart, gjennombruddskraft og alternativer offensivt enn Barca. Hjemmelaget har også en yngre og mer sulten tropp. H.

Real har ikke tapt en kamp siden 1-2-nederlaget for Barcelona 26. oktober i fjor. I kveld får Madrid-laget revansje.

Real Madrid – Barcelona 2,20 - 3,25 - 2,85
Klikk her for å levere dette spillet 

Norsk Tipping har satt opp hele 17 objekter på El Clasico. Vi kan blant annet spille på over 3,5 mål, korrekt resultat, om spillere som Messi, Bale, Neymar og Ronaldo scorer og om detblir rødt kort i kampen. Du finner alle spillene her.

Dagens dobbel
Brøndby – OB H 1,80
FCK – Randers H 1,42

København-rivalene FCK og Brøndby knivet i mange år om å være Danmarks beste klubb, men sistnevnte har slitt voldsomt etter seriegullet i 2005/06. Cuppokalen fra 2008 er det eneste trofeet klubbet har vunnet i denne perioden. Dårlige trenere, økonomiske problemer og rettssaker med eiere har kastet lange skygger over den sportslige satsingen.

FCK har heller ikke vært like suveren som vi har lært klubben å kjenne de siste årene, og i 2011/12 tapte man gullet til Nordsjælland. Inneværende sesong startet elendig i høst, men poengfangsten tok seg opp i løpet av vinteren.

Selv om det fortsatt ikke går på skinner for Ståle Solbakkens mannskap (1-2-1 på de fire siste), er seriegullet kommet innen rekkevidde. Lederlaget Midtjylland viser stadig vekk svakhetstegn, og lørdag ble det 0-1 hjemme mot middelmådige Nordsjælland. Skulle det bli seier i dag, vil FCK kun være fire poeng bak tabellteten.

Og det burde være fullt mulig å oppnå mot dagens begrensete motstander. Randers tok ledelsen hjemme mot Aarhus sist og spilte den siste omgangen med én spiller mer. Presterte likevel å tape det viktige bunnoppgjøret 1-3 og falt ned til 10. plass. Har 0-2-2 på de siste fire kampene.

Andreas Cornelius og Daniel Braaten er tilbake for hjemmelaget, men den offensivt viktige spilleren Nicolai Jørgensen (seks mål) er ute med skade.

Hos Randers er Johnny Thomsen og Lasse Rise ute, mens Martin Svensson, Mads Fenger og Nicolaj Brock-Madsen betegnes som usikre.

Brøndby har sluttet å tape kamper og står med 2-3-0 på de siste fem. Har klatret opp i ryggen på FCK, og skulle det bli seier i dag, er det bare seks poeng opp til serieleder Midtjylland.

Christian Nørgaard, Mikkel Thygesen, keeper Michael Falkesgaard og Bram Verbist er ute for hjemmelaget, mens Khalid Boulahrouz og Martin Albrechtsen er høyst usikre. Lebogang Phiri soner karantene.

Odense har bare tatt ett poeng på de siste tre kampene og har falt ned til sjuendeplass. Det skiller bare tre poeng ned til Viborg på nedrykk i denne jevne ligaen. Mads Toppel er tilbake etter karantene og tar keeperplassen. Ari Skulason og Martin Spelmann soner karantene.

Brøndbys situasjon er lysere enn på flere år – både sportslig og økonomisk – og vi tror oppturen fortsetter mot et OB som er helt ute av slag.

FCK – Randers 1,42 – 3,65 – 6,40
Brøndby – OB 1,80 – 3,10 – 3,65
Samlet odds: 2,56

Klikk her for å levere denne dobbelen

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør