Roma-spillerne jubler etter scoring i en tidligere seriekamp denne sesongen.
Roma-spillerne jubler etter scoring i en tidligere seriekamp denne sesongen. (Reuters / NTB scanpix)

Roma best i den evige stad

Roma har innledet sesongen sterkt. I ettermiddag er det duket for byderby mot Lazio.

Kommersielt

Søndagens meny fra Sportspill:
Oddstips 1: Godset innfrir med stil
Oddstips 3: Benteke sender Liverpool til himmels
Oddslangskudd:
- Kan ikke motstå fristelsen
Tippetips: Mjøndalen må vinne i Stavanger
TV-fotball/streaming: Sjekk søndagens oversikt
V75 Eskilstuna: Ekstra V75 med kanonløp

Vi har en herlig fotballsøndag foran oss på Langoddsen og i Premier League skal både Arsenal, Tottenham, Liverpool og Manchester City spille. I Spania er både Barcelona og Real Madrid i aksjon, og i Serie A er det Roma-derbyet mellom Roma og Lazio som er godbiten. Her hjemme er det siste runde i Tippeligaen, og den aller største spenningen knytter seg til hvem av Start og Mjøndalen som rykker ned.

Roma - Lazio H 1,82
En strålende førsteomgang av Roma hjemme mot Bayer Leverkusen i Champions League onsdag og 2-0 ledelse til pause. Ti minutter ut i andre omgang stod det 2-2 og Roma var i ferd med å miste muligheten til å gå videre til sluttspillet. Pjanic berget dog seieren ti minutter før slutt, samme Pjanic soner forøvrig karantene her. Men Edin Dzeko er frisk igjen (scoret i midtuken) og ellers  stiller Roma med sitt beste lag, selv om klubblegenden Totti fremdeles er skadet.

Ursvak opptreden av Lazio hjemme mot Milan sist søndag og fortjent 1-3 tap. Valgte å stille med et reservepreget lag i Europa League-kampen borte mot Rosenborg torsdag, men vant likevel enkelt 2-0.  Det sier trolig mest om Rosenborgs svake prestasjon. De Vrij og Lulic er blant de som ikke rekker kampen.

Disse lokalopgjørene lever selvsagt sitt eget liv og sånn sett er ikke 1,82 på Roma-seier veldig sprekt. Men Roma har sett klart best ut denne sesongen og skal Scudettoen vinnes denne sesongen, så er det kun tre poeng som gjelder også her. Spilles.

Sassuolo - Carpi H 1,60
Det er naturligvis et mulig bananskall dette, men hjemmelaget har innledet strålende også denne sesongen og ligger på 5. plass med 19 poeng. Hjemme er det blitt 3-2-0 på de fem første og sterke lag som Napoli og Juventus har reist tomhendt herfra. Har ikke noe spesielt med fravær heller, kun Cannavaro er usikker.

Nykommeren Carpi har tatt et fattig poeng på bortebane hittil på fem forsøk, og selv om dette er et Derbyoppgjør, ser det tungt ut. Veteranspissen Boriello soner karantene søndag og spissmakker Mbakogu er heller ikke tilgjengelig.

Sassuolo til 1,60 i odds er ikke rare greiene, men slik de har opptrådt hittil, så skal de vinne denne kampen.

Vi får dermed en italiensk ettermiddagsdobbel til 2,91 i odds og merk at spillestopp er kl 14.55.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør